7 hónapos babátok étrendje hogyan alakult, ha anyatejes vagy tápszeres?
Köszönöm szépen
Ha korábban abbahagytad a szoptatást, onnantól kezdve hogyan alakult?
Szia
8óra: 200ml tápszer
10óra: Valami gyümölcs
14óra: Főzök neki husival
17óra: Tejpép
20óra: 200ml táp
3 hónapos kora óta tápszeres.4 hónaposan már hozzátápláltam, de csak tejpéppel, és 1 hónap múlva kezdett kapni almát és barackot.Mikor 6 hónapos lett, akkor már bevezettem a zöldségeket is.7 hónaposan pedig már mind a 3om étkezés ki volt váltva.Most lesz 8 hónapos pár nap múlva.Már vettem májat, meg akarok halat is, hogy most azzal ismerkedjen.
Amit eddig evett
Gyümölcs: alma,barack,banán,körte,szilva,sárgabarack,sárgadinnye
Zöldség: burgonya,répa,brokkoli,cékla,fehérrépa,saláta
Ezeket folyamatosan vezettem be, az elején szükség volt Sinlac porra a zöldségeknél, de ma már nagyon szépen eszik.
Erre voltál kíváncsi? :)
A te babádnak mi az étrendje?Úgy érzed valami baj van?
Szia
Az en babam is anyatejes de mindig is ehes baba volt ezert en elkezdtem bevezetni a szilard etelt 5 honaptol.. Azota vegig is alussza az ejszakat! Mara mar mindent megeszik es 7.5 honapos. Reggel 7-8 kozott cicivel kezd majd 2 ora mulva babmuzlit kap gyumolccsel, inni vizet csoros poharbol. Mivel nincs mar olyan sok tejem 11-12 kozott tapszert kap. Az ebed 1-2 kozott rendes fott etel hussal zoldseggel, inni vizet kap csoros poharbol. 4 korul megint cici. 6 30-kor este kap vacsorat ami hasonlo mint az ebed. Lefekves elott 8-kor pedig megint kap tapszert. Valamint kap meg napkozben joghurtot, sajtot, es a pici kezevel megfoghato babaknak valo ragcsalni valokat.. Etesd ot nyugodtan amit csak elfogad es az ejszakaid alvassal fogak telni :-)
Köszönöm a válaszokat! Az én babám sosem volt nagy evő, a 4. hónaptól csak a minimumot hizza és szopisztrájk miatt én 5. hónaptól vezettem be a szilárd ételt.
Most 6,5 hós és így néz ki. (időpontok fél óra csúszással eltérhetnek)
06. szopi
08-09. szopi
11 körül: szopi cicin alvással (ilyenkor keveset eszik)
12-13 között: gyümölcs vagy tejpép (elkezdtük kóstolni a tejpépet)
15 körül szopi, de ilyenkor már szerintem érezhetően kevesebb van, ezért kínálom 14-17 között többször, ha sokat eszik, akkor nem
18 körül főzelék, most már húsosat is kap (a héten kezdtük el bevezetni)
20 körül fürdés és szopi-alvás
éjszaka nem ébred, de nagyon lassan hízik. Egész nap lent van az extra nagy játszőszőnyegen, mászik mindenhova és a kiságyban már feláll. Mozog, és lehet nem tudom fedezni az energiaszükségletét a tejemmel, mert az utóbbi napokban észrevettem, hogy nagyon nyűgös és lehet amiatt, hogy már nem elég neki a tejem.
Lehet itt az idő.. de akkor mit tegyek? Cumisüveget nem szereti korábban már egy hétig erőltettük és nem nem nem kell neki.
Érdemes lenne lassan valahogy egy gyümölcs-s, egy főzelékes és egy tejpépes étkezést bevezetni szerintetek?
Kedves Kérdező!
Szerintem délelőtt adj neki tízórait, ne cicit! Sok mindennel lehet a gyümölcsöket dúsítani, amik táplálóak és finomak és már 4. hónapos kortól adhatóak. PL. zab, köles, tönkölypehely! Zabkását, köleskását is főzhetsz, de lehet kapni pl. Rossmannban önoldódós pici babáknak készített tönköly-és zabpehely is, vagy natúr kölesgolyó, Albert keksz, babakeksz, babapiskóta stb.
Az én babám 6 hónapos és 3 hetes és így néz ki egy napi étkezésünk:
8-9 körül ébred: szopizik (de csak keveset eszik ilyenkor)
9:30-10: tízórai gyümölcssel és valamilyen gabonával
13-14: valamilyen zöldséges, húsos főzelék
16: szopizik egy kicsit
18-18:30- tejpép
20:00 szopi és alvás
Nekünk ez így remekül bevált, szépen fejlődik a babám, vidám, egészséges kislány.
Az éjszakákat átalussza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!