Lehet összefüggés anyatejes v. tápszeres babáknál, hogy melyikük kapta el a rotavírust? Nem tudunk dönteni, hogy beadassuk-e. Nem kell letámadni a kérdés miatt!
Biztos, hogy nincs összefüggés. Ha találkozik a szervezete a rota vírussal, így is, úgy is elkapja, ha anyatejes volt, ha tápszeres, tök mindegy... Sajnos az oltás sem véd 100%-ig, mert a rotának nagyon sok vírustörzse van, az oltás meg csak 5 ellen véd. De ha be van oltva a baba, akkor legalább tök enyhe lefolyása lesz a betegségnek, pár nap fisi-fosival megússza és kész. De ha nincs beoltva, nagyon veszélyes tud lenni, nagyon nagy a kiszáradás veszélye - sok baba kerül kórházba rota vírus miatt.
Mi beadattuk, pláne, hogy egészségpénztári kártyával elszámoltuk az árát.
Szerintem sincs osszefugges. Ha egy gyerek talalkozik vele, akkor szinte biztos, hogy elkapja oltas nelkul. Oltassal valoszinuleg nem.
Ha megjelenik a rota peldaul egy oviban, akkor vegig is sopor rajta.
Nekem tapszeres gyermekeim vannak, egyenlore meg nem kaptak el, idovel lehet, hogy elkapjak es valoszinuleg akkor a testverek is. Hat ez van, nem tudok mit tenni.
A nagyobbik gyermek kulfoldon szuletett, ott szo sem volt a rota elleni oltasrol, nem hasznaljak. Minden mast beadattam, amit jonak gondoltam. De a masodik gyermek mar itt szuletett, volt szo rotarol, de nem vettem igenybe. Nem a penz miatt. Ez az egyetlen, amit en nem ereztem fontosnak.
Igy is osszeszednek minden tavasszal innen/onnan valamilyen hanyos-hasmenos jarvanyt, volt, amelyik tartott masfel hetig, de nagyon jol birtak. Nem kellett korhazba mennunk, mert foleg csak a hasuk megy, nem igazan tudnak hanyni (en sem, akkor sem, ha erzem az ingert), ha hanyingeruk van, akkor is sokat es szivesen isznak. Szoval lekopogom, de remelem a rotat is majd atveszeljuk jol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!