Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 év körüli, tápszeres babátok...

1 év körüli, tápszeres babátoknak milyen az étrendje, milyen jellegű ételeket eszik?

Figyelt kérdés

Kisfiam reggel 6-7 körül tápszert kap, kb. két óra múlva vajas v. sajtos kenyér, v. vajas kalács. Ebéd 1 körül zöldség-husi, 4 körül nasi, puding, joghurt, 7 körül vacsi ez is kenyér v. maradék főzelék és este 9 körül tápszer.

(virslit, felvágottakat esznek már? )

2010. jún. 5. 08:15
 1/3 anonim ***** válasza:

Nálunk is hasonlóan van. 7 körül tápszer (ők még éjszaka is egyszer esznek, akkor is természetesen tápszert). 9 óra körül vagy vajas kenyér (néha van rajta sonka, sajt is) vagy tejpépet kapnak gyümölccsel. 1 óra körül főzelék hússal, 5-6 óra körül kapnak valamilyen édesebb bébiételt, pl. gesztenyepüré, vagy alma-banán csirkével ilyesmit. Aztán 8 körül tápszer. Séta közben délután néha kapnak kiflit, sajtos stanglit, piskótát.

Virslit egyszer adtam nekik, aztán rájöttem, nem akarom őket ilyenekkel tömni, így párizsit se kapnak,a mi kb. ugyanabból áll. Ha felvágott,akkor sonkát kapnak.

De amúgy volt, hogy kaptak már rántott husit (bunda nélkül), tejfölös kenyeret, csak ezeket még ritkán adom.

2010. jún. 5. 08:43
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi. Igen, a virslit még én is mellőzném. A tejfölös kenyér jó hangzik. Várok még ötleteket :D
2010. jún. 5. 08:52
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia! Én nemrég vezettem be a tejet tápszer helyett, most 14 hónapos a lányom, de 12 hónaposan is így volt,semmit nem változott.

Reggel felkelés után 1 üveg tej

Olyan fél 9-9-kor amit én is eszek, vajas kenyér felvágottal / szinte csak fehér felvágottat eszek meg, az van itthon / de van hogy párizsit vagy virslit sülve vagy főzve

11 óra körül gyümölcs vagy joghurt aztán alvás

15 órakor ebéd, amit magunknak főzök, babot még nem evett egyébként minden mást

18 óra körül szintén falatkás étel

Fürdés után egy üveg kakaó / tejcivel/.

Lehet nekik adni virslit is, már mindent megehet.

2010. jún. 5. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!