Mi lehet a bébiételekben az a fura mellékíz?
Vettem a babámnak különféle márkájú bébiételeket, de szinte mindegyikben van egy jellegzetes, fura, olyan konzerv íz.
Ez mi lehet vajon? Hiszen elvileg nem tartalmaznak tartósítószert és természetes alapanyagokból készül.
Végül a cica ette meg, nem mertem odaadni a babámnak egyiket sem.
De hát senki nem is írta, hogy tömi a gyereket bébiétellel.
A kérdező az ízét kérdezte, hogy miért olyan. Erre nem jött sok válasz.
Általában tartalmaznak különböző sűrítő anyagokat, mint pl. rizskeményítő, rizsdara, stb. Lehet, hogy ezeknek van olyan furcsa íze.
Én sem favorizálom a bébiételt, néha jó, de ha tehetem, én főzök.
Van benne egy anyag, a nővérem mutatott egy cikket erről a múltkor. Valami natrium nemtudommi. Csak más néven írják rá. :) Ízfokozó. Ettől vannak annyira rákapva a babák.
Ha megnézed, mindegyikben van bugonyapehely, rizsliszt, rizskeményítő. Nos, én rákerestem a google-on, az első kettőt megtaláltam (bioboltban, élelmiszerüzletekben kapható), a harmadiknál viszont csak kozmetikai termékeket dobott fel.
Én inkább főzök a kisfiamnak, bár az üvegesre nagyon rákapott, sokszor inkább nem eszi meg a főztöm, mert tudja hogy úgyis megsajnálom és kap üvegeset. :( De már elhatároztam magam, és ha nem kell neki a főztöm sem kap ezentúl, csak alkalmankét, ha nem tudok neki valami miatt főzni. Viszont burgonyapelyhet és rizslisztet venni fogok, hátha így jobban ízlik majd neki amit csinálok.
1-2 olyan dolgot egyébként megveszek üvegesben, ami nem kapható frissen/mirelitben/nincs szezonja (pl. őszibarack), mert tök mindegy, hogy az üvegeset adom amiben van egy kis ízfokozó, vagy az agyonpermetezett zöldséget/gyümölcsöt.
14. vagyok!
Szóval, utánajártam. Ez áll a cikkben: Kivették a színtiszta nátrium glutamátot és átnevezték "hidrolizált fehérje" és "kazeinát" valamint egy egyéb más névre. Az összes bébiétel tele van nátrium glutamáttal.
Itt megtalálható Nátriumglutamát címen.
A nátriumglutamát pedig nem más, mint:
Igazán nincs mit!
Egyet értek veled, én sem akarom, hogy megszokja! Azaz remélem le tudom szoktatni még róla! :-S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!