Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi lehet a bébiételekben az a...

Mi lehet a bébiételekben az a fura mellékíz?

Figyelt kérdés

Vettem a babámnak különféle márkájú bébiételeket, de szinte mindegyikben van egy jellegzetes, fura, olyan konzerv íz.

Ez mi lehet vajon? Hiszen elvileg nem tartalmaznak tartósítószert és természetes alapanyagokból készül.

Végül a cica ette meg, nem mertem odaadni a babámnak egyiket sem.

2012. márc. 28. 13:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

De hát senki nem is írta, hogy tömi a gyereket bébiétellel.

A kérdező az ízét kérdezte, hogy miért olyan. Erre nem jött sok válasz.

2012. márc. 28. 14:16
 12/17 anonim ***** válasza:

Általában tartalmaznak különböző sűrítő anyagokat, mint pl. rizskeményítő, rizsdara, stb. Lehet, hogy ezeknek van olyan furcsa íze.

Én sem favorizálom a bébiételt, néha jó, de ha tehetem, én főzök.

2012. márc. 28. 14:30
 13/17 anonim ***** válasza:
Amúgy lehet sütőtököt venni,én már vettem és finom lett.
2012. márc. 28. 15:43
 14/17 anonim ***** válasza:

Van benne egy anyag, a nővérem mutatott egy cikket erről a múltkor. Valami natrium nemtudommi. Csak más néven írják rá. :) Ízfokozó. Ettől vannak annyira rákapva a babák.

Ha megnézed, mindegyikben van bugonyapehely, rizsliszt, rizskeményítő. Nos, én rákerestem a google-on, az első kettőt megtaláltam (bioboltban, élelmiszerüzletekben kapható), a harmadiknál viszont csak kozmetikai termékeket dobott fel.

Én inkább főzök a kisfiamnak, bár az üvegesre nagyon rákapott, sokszor inkább nem eszi meg a főztöm, mert tudja hogy úgyis megsajnálom és kap üvegeset. :( De már elhatároztam magam, és ha nem kell neki a főztöm sem kap ezentúl, csak alkalmankét, ha nem tudok neki valami miatt főzni. Viszont burgonyapelyhet és rizslisztet venni fogok, hátha így jobban ízlik majd neki amit csinálok.

1-2 olyan dolgot egyébként megveszek üvegesben, ami nem kapható frissen/mirelitben/nincs szezonja (pl. őszibarack), mert tök mindegy, hogy az üvegeset adom amiben van egy kis ízfokozó, vagy az agyonpermetezett zöldséget/gyümölcsöt.

2012. márc. 28. 16:56
 15/17 anonim ***** válasza:
57%

14. vagyok!

Szóval, utánajártam. Ez áll a cikkben: Kivették a színtiszta nátrium glutamátot és átnevezték "hidrolizált fehérje" és "kazeinát" valamint egy egyéb más névre. Az összes bébiétel tele van nátrium glutamáttal.

[link]

Itt megtalálható Nátriumglutamát címen.

A nátriumglutamát pedig nem más, mint:

[link]

2012. márc. 28. 17:09
 16/17 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, hogy így utánajártál. Én biztos, hogy nem veszek több ilyet, mert nem szeretném, ha a gyerek erre a mű ízre rákapna, szerintem borzalmas az összes, amit megkóstoltam, nem tudom semmihez sem hasonlítani.
2012. márc. 28. 21:11
 17/17 anonim ***** válasza:

Igazán nincs mit!

Egyet értek veled, én sem akarom, hogy megszokja! Azaz remélem le tudom szoktatni még róla! :-S

2012. márc. 28. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!