Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi lehet a bébiételekben az a...

Mi lehet a bébiételekben az a fura mellékíz?

Figyelt kérdés

Vettem a babámnak különféle márkájú bébiételeket, de szinte mindegyikben van egy jellegzetes, fura, olyan konzerv íz.

Ez mi lehet vajon? Hiszen elvileg nem tartalmaznak tartósítószert és természetes alapanyagokból készül.

Végül a cica ette meg, nem mertem odaadni a babámnak egyiket sem.

2012. márc. 28. 13:37
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Nyugodtan oda adhatod neki. Más íze van mint annak amit frissen főzöl , de ez természetes.
2012. márc. 28. 13:41
 2/17 anonim ***** válasza:
79%

Nem tudom, de rákattannak a gyerekek(ill.megszokják), aztán az anyuka nem érti miért nem eszi meg az otthon készült ételeket,mikor már illő lenne azt enni...

Ha teheted főzz inkább neki, csak nagyon kivételes alakalommal adj üvegest.

Tudom le leszek ezért pontozva, de nem érdekel:)

2012. márc. 28. 13:41
 3/17 anonim ***** válasza:

Szerintem meg épp azért érzed másnak, mert nem olyan mint amit te magad csinálsz, és elég natúr az ízük. Ez felnőtt ízérzékkel elég furcsa, néha rossz. De ettől nem kell aggódnod, a legtöbb bébiétel egész jó.

Lányom vegyesen evett, néha főztem, néha üvegest kapott, és nem kapott rá az ízére, megette az én főztömet is, sőt talán azt szerette jobban.

Amúgy érdekelne milyen márkájút vettél, mert némelyik márkának tényleg furcsa a szaga, íze. De a legtöbb okés volt számomra.

2012. márc. 28. 13:50
 4/17 anonim ***** válasza:
75%
Igaza van a másodiknak (tessék lehet engem is lepontozgatni) Nagyon nem értek egyet azokkal akik mindig bébiételt adnak.A bébiétel nagyon jó alkalmanként,de nem mindennapos ételnek.A fele víz,a húsos kajákban 6 meg 9% hús van.Amit te adsz az sokkal jobb,még ha pepecsesebb is.Ennek ellenére alkalmanként nyugodtan add neki!
2012. márc. 28. 13:51
 5/17 anonim ***** válasza:

Nem mindegy ki, mit ad babájának? Most nem is ez volt a kérdés, de már egyből kioktatjátok a kérdezőt, meg mindenkit.

Nem tudom milyen bébiételt vettél, de egyszer én is belenyúltam egy olyanba, hogy talán rosszabb volt, mint egy 1%-os húsos konzerv. :)

Biztos számít miként állítják elő, milyen alapanyagokból készül, mennyire friss zöldségek kerülnek bele. Ja, és felnőtt fejjel tényleg nagyon gáz tud lenni egy-egy bébiétel. De még akkor is, amikor itthon főztem! :)

2012. márc. 28. 13:56
 6/17 A kérdező kommentje:

Nestlé, Hip meg Kecskemétit vettem.

Mindig főzök amúgy, csak gondoltam kipróbálom a bébi ételt is, soha nem lehet tudni, mikor lesz rá szükség. Sajnos kruppos a kicsim és kórházban voltunk 4 napig, ha a férjem nem hoz be minden nap friss főtt ételt, kénytelen lettem volna bébiételt adni neki, mert a kórházi koszt botrányos.

Én nem érzek ezekben a bébi ételekben természetes ízt egyáltalán. Nem az a gond, hogy ízetlen lenne, sótlan vagy nem fűszeres, hiszen én sem sózok nagyon a babámnak, hanem konzerv íze van és ez az ami nagyon zavaró.

2012. márc. 28. 13:58
 7/17 anonim ***** válasza:
Vajon ilyenkor hol találhatnék sütőtököt, hogy azt tudjak főzni a babámnak??? Nincs, ezért azt kapja üvegesből.
2012. márc. 28. 14:03
 8/17 anonim ***** válasza:
68%

2. vagyok, szerintem jól csinálod és egyáltalán nem baj, ha nem eszik üvegeset!Oké, néha egyszerűbb lenne, tudom de hosszútávon jobban jársz, ha az otthonit eszi.

Én úgy gondoltam, hogy van időm, miért ne főznék(na meg sokkal olcsóbb valljuk be ha főz az ember) és fiam el sem fogadta soha az üvegest, pedig próbálkoztam én is 1-2x.Aztán úgy voltam vele, ha megyünk valahova akkor viszek neki, hiszen az üvegest is meg kell melegíteni, akkor az otthon készültre is lesz lehetőség hogy megmelegítsem.De soha nem volt azzal probléma, hogy elfogadja amit főztem.

Most 1,5 éves, mindent eszik és jó, mert mikor mamáékhoz megyünk akkor sem kell nagy ügyet csinálni a kajálásból,ami van, azt megeszi.

Ja és már nagyobb, ha úgy alakulna, hogy szendvicset kap ebédre, azzal sincs gond, max vacsira kap főtt ételt.

Szóval én csak azt tudom javasolni, hogy ne erőltesd az üvegest, nem fogod megbánni:)

2012. márc. 28. 14:07
 9/17 anonim ***** válasza:
68%
na az meg a másik, hogy nem értem miért baj, ha szezonális dolgokat kap a gyerek??megint 2.
2012. márc. 28. 14:10
 10/17 anonim ***** válasza:
59%
Ezért írtam,hogy ALKALMANKÉNT!De ne már azt,hogy a gyerek reggel-este tápszert iszik,nappal meg csak üvegeset.Ez szerintem kifejezetten káros.Én is adok neki halas,meg májas kaját,mert nem tudnám itthon megfőzni (undorom van a szagúktól) és aminek nincs szezonja,azt én is adom üvegesből,ha szereti.De ez egy héten max. 3 üveg étel,és nem 21.Így értettem.Egyébként senkit nem áll módomban kioktatni,csak leírtam a véleményem,aztán mindenki csinálja úgy ahogy jónak látja.
2012. márc. 28. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!