Ti hogyan tanítottátok meg a babátokat egyedül elaludni, és mennyi idő alatt sikerült?
En így szokattam kezdetektol. Furdés, evés után alvás. Betettem a kiságyba és aludt. Nem kellett ringatnom stb. Ez a mai napig tart. Furdés, vacsi, joéjt puszi és alvás. Bezárom az ajtot, kicsit szorakoztatja magát és már alszik is.
14 hos kislány anyukája
Nekem könnyebb volt a helyzetem, mert lányom már elég hamar rájött, hogy tud elaludni egyedül, nem kellett sokat küzdenem vele.
Én úgy csináltam, hogy betettem a kiságyba, amikor álmos volt, mondtam neki a varázsszót, hogy "csicsika", megsimogattam és kijöttem a szobából.
Ha sírni kezdett visszamentem, megnyugtattam, megint mondtam csicsika, majd megint kijöttem.
Ha megint sírt, megint bementem, de nem szóltam, csak megsimogattam.
Általában ez elég volt, és aludt is. Vagy volt, hogy el sem kezdett sírni, csak magyarázott valamit, de olyankor nem zavartam meg, nem mentem be hozzá, és pár perc múlva aludt is.
Az alvására nem panaszkodhatok, ebben ügyes volt nagyon.
2. vagyok. Az lemaradt, hogy pár hónapos korától így aludt el, és elég volt pár nap/hét, hogy megszokja.
Most már nem kell taktikáznom, egyedül alszik el nagyon régóta. 17 hónapos.
1. vagyok
Ezt is csináltam, mint a második kommentálo. Most ha lányom álmos mondja, hogy csicsija babuka.
Mennyi idos a babad?
Fiam ugy 6hos koraig cicin aludt csak el,vagy olben,nem ringatva,csak egyszeruen olben kellett legyen,azt hittem mindig igy marad,de nem! :))
Kb.6 honapos mult kicsit,amikor mar nem akart olben aludni,bepanikoltam,hogy most akkor mi lesz?Nem fog tobbet aludni,az eszembe sem jutott,hogy talan egyedul szeretne.
Igy is volt...betettem a kisagyba,hasra,mert nagy hasonalvo,kicsit simiztem a hatat,a kezet,pofijat,o mosolygott,es nehany percen belul elaludt :)
Ez igy ment kb.12hos koraig...ja,es mindig igy aludt el,este is,de 1eves kora korul valahogy nem akart elaludni estenkent,hiaba simogattam,a hatam mar szakadt oda a kisagy mellett,o folyton csak "beszelt",allt fel,szorakoztatta magat,hiaba volt almos.
Ferjem azt mondta,hagyjam beken,fekudjek le,es majd megszokja,h aludjon el egyedul.Igy is tortent...amugy meg mindig egy szobaban alszunk vele,de pancsi utan megissza a tejet,feloltoztetem,egy utolso hancur velunk a nagyagyon,puszi apanak,puszi nekem,beteszem a kisagyba...meg parszor felall,huncutkodik,gagyoraszik,de nem sir,nem "hiv",ha megis,akkor nem veszem figyelembe,mert ez bevalik,igy szepen lefekszik,es 1perc alatt elalszik.
17hos :)
hát nálunk addig nem volt gond az alvással amíg nem tudott mászni, felállni...stb. Onnantól sajnos (vagy nem ) nem tudott egyedül elaludni, mert ő egy igazi sajtkukac, és ráadásul ha nagyon fáradt volt akkor is felállt, jött ment a kiságyban,esett kelt, sírás rívás, de ha felvettem énekeltem neki kb 3 percet akkor már aludt is. Nálunk az esti alvás kb most is így van, nappal már egyedül elalszik, van egy kedvenc meséje, ha láom hogy fáradt betezsem a pihenőszékbe , mese alatt elalszik, és viszem a kiságyba, általában már egyszer alszik, így este már elég fáradt, és nem kell órákat ringatnom, de ha nem ezt csinálom, akkor ő átlendül, nem pedig megnyugszik, de nekem ez így belefér, és neki is jó.
most 15 hónapos 11,5 kg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!