Miért nincs el egy percet sem nélkülem 10 hós babám?
Teljesen lemerít a kisfiam. Egy tányért alíg tudok elmosni, és máris keservesen jön oda, azt kiabálva, hogy ma-ma-ma, feláll a lábamon támaszkodva és rángatja a nadrágom sírva, amíg fel nem veszem.
Egész nap nyűgös már egy hete.
Idáig azért valamennyire tudtam tőle háztartási dolgokat csinálni, de egy hete szinte semmit, csak ha hagyom sírni. Olyan kitartó, hogy addig nyomja, amíg tényleg oda nem megyek hozzá. Mondjuk most jön az első foga, de nem hiszem, hogy ettől van, mert mikor bekenem neki mindenféle csodaszerrel, nem fáj neki, mert az elérzésteleníti neki egy időre, és akkor is csinálja.
Én is erre gyanakszom. Tudom, hogy több ilyen korszak van, de általában meddig tart az első?
Hetekig? Vagy hónapokig?
Nagyon nehéz így.
Sajnos ez nem kiszámítható. Sok türelem kell. Próbáld magad mellé venni, és olyasmit adni a kezébe, amivel Te is épp foglalatoskodsz, és közben beszélni hozzá folyamatosan. Pl: főzéskor kapjon fakanalat, egy láboskát, és közben mesélsz, hogy "most anya darabolja a krumplit, stb.) Teregetéskor kaphat egy zokni gombócot a kezébe, ilyesmi. Ha Te nem kezeled "idegesen" a helyzetet, szerintem hamarabb oldódik.
Kitartás!
Kisfiamnál hetekig tartott.
Ne hagyd sírni,szeretgesd,vedd fel,vidd magaddal,nyugtasd meg.Idővel rájön,hogy mindig számíthat rád és nem hagyod el.
A fogacska is bánthatja közben,a csodaszerek pedig hidd el csak pár percig hatnak :(
szia, hát hogy meddig tart, ezt senki nem tudja, de az én lányomnál ez hullámszerű. Mióta a konyhába berendszereztem neki egy széket, és odaállhat mellém, és "főzhet", azóta ez teljesen megszűnt. de gondolom neked még a kisfiad nem annyira áll stabilan, hogy ezt meg lehetne csinálni...én odavinném az etetőszéket, vagy magam mellé tenném a földre, és adnék neki tálat, fakanalat, stb.
Az én lányom már 19 hós, vannak napok, hogy 1 órát is elvan egyedül a szobában, de van hogy 5 percet se, és ez így van 8 hós kora óta...sztem ez mostmár mindig így lesz..:-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!