Mi ez a korai mászásra kényszerítés?
Boccs az off-ert,en mint laikus,es meg gyerekem se nincs.
Az öcsem 9 honaposan kezdett maszni,es valami furcsa ok miatt,nem elöre,csakis hatra.Ma jo tanulo,jo sportolo,intelligens 11 eves.
Szakmabeli vagyok.
Vagy a védőnőd, vagy te érthettél félre valamit.
JÓ, ha a baba körülbelül:
6 hónaposan fordul hasra és vissza
8 hónaposan kúszik
9-11 hónaposan mászik.
A felülés leggyakrabban a mászás után történik, de van sok baba, aki előbb felül, és utána mászik.
A mérföldköveknél fontosabb, hogy adott mozgásokat milyen minőségben végez a baba,pl. szimmetrikus-e, nem túl feszes vagy laza stb., ennek eldöntése szakember feladata.
Ezt nem is értem. Erre hogyan lehet kényszeríteni? Az én babám 4 és fél hónapos elkezdett mászni. Magától. Még nem megy neki tökéletesen de már nagyon próbálja. Nem tudom, hogyan lehetne erre kényszeríteni. Majd csinálja magától, én ugyan "nem szólok bele". Te se aggódj ezen szerintem, mondd meg a védőnőnek, hogy majd csinálja ha akarja/tudja.
És nincs összefüggés, hogy majd ettől fogyatékos lenne. Hihetetlen milyen védőnők vannak...
Szia, minden baba más, fiú-lány, genetika, stb... az én fiam most 24én lesz 5 hónapos, kúszik, nem mászik, a hátán is közlekedik, perc alatta 2 méteres ágyat körbe járja. én is mikor mondja más anyuka ha az ő babája már igy csinál meg úgy mondom az én fiam ugyan mikor, és tessék, forog összevissza kúszik, meg néha megül. az első gyerekem, első tapasztalatok, olyan elven vagyok minden amit ő tud csináljon akkor mikor ő azt úgy érzi hogy már képes rá, kitartó hogy tovább gyakorolja, mert a forgást is már 3 hónapos már bemutatta hogy ő tud ilyet de aztán abba maradt és csak a hasára fordult de vissza nem.
Ne aggódj, nem lesz semmi baja neki. A védőnőkről meg csak annyit, hogy a tied túl aggódós, túlreagálós, enyém pedig nem foglalkozik semmivel.
Szia!
Bolond a védőnőd, az fix. Az én kisfiam 7,5 hósan kúszott, 8 hósan próbált felülni, 8,5 hósan felült, stabilan megült, 9 hósan felállt, most 9,5 hósan kezd mászni, már halad is egy keveset vele. Szerintem így normális. Védőnővel meg ne foglalkozz, tudja a baba, hogy mikor mit kell csinálnia. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!