Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem túl korai még ez neki? 5...

Nem túl korai még ez neki? 5 hónaposan kúsznia kell?

Figyelt kérdés
5 hónapos lesz a lányom, Dévény Anna tornára járunk 3 hónapja. Fordul a hasáról a hátára is vissza is. Mondta a gyógytornász, hogy akkor mától tanulunk kúszni. Nem túl korai ez még? Én úgy tudom, hogy a forgást is csak 5-6 hónapos kora körül kell megtanulnia.
2012. febr. 27. 17:42
 1/7 anonim ***** válasza:

Jól gondolod,korai,5 hónaposan nem kell kúsznia!

Valószínű,okkal erőlteti,nem tudom milyen problémával fordultatok hozzá, de én,aki nem vagyok gyógytornász,csak anya,nem tenném most!

Saját lányaimból kiindulva írom ezt

1. 3 hónapos kora végén gurult (egyszer az ágyról is le,akkor tudatosult bennem,hogy már gurul),kúszni 5 hónaposan,mászni 7 hónaposan tudott,8 hónaposan kapaszkodva felállt,9 h. volt amikor kapaszkodva lépegetett. Egyedül fejlődött el idáig! Az egyedül járást már ösztönöztük,13 hónaposan.

2. lányom már 7,5 hónapos volt,amikor először megfordult! Soha nem kúszott,9 hónaposan mászott,11 volt amikor kapaszkodva felállt,12 volt amikor lépegetett kapaszkodva. Neki is csak az egyedül járást ösztönöztük.

3. lányunk megmutatta 4 hónaposan,hogy oldalra és vissza tud fordulni,megmutatta,hogy hasra is tud fordulni,de azóta sem teszi,pedig lassan 6 hónapos lesz!-mondjuk,lehet közre játszik,hogy a nővérei kiszolgálják,a játékokért sem kell oldalra vagy hasra fordulnia,mert tartják neki,hogy fogja meg.

A 5-6 hónapos korra kell megtanulni a forgást az úgy van,hogy a szakkönyvek szerint fél éves korára kell megtanulnia átfordulni,9 hónapos korában mászni... A kúszás azt hiszem 7-8 hónaposra volt írva... Már régen volt ilyen a kezembe,ezért nem tudom már pontosan!

Biztos tudja a gyógytornász,hogy mit csinál...

Üdv:3 lányos

2012. febr. 27. 18:15
 2/7 anonim ***** válasza:
Még nem kell kúsznia, de biztos oka van annak, hogy ezt mondta a gyógytornász. Kérdezz rá a következő alkalommal, hogy miért kell ilyen korán megtanulnia kúszni.
2012. febr. 27. 18:26
 3/7 anonim ***** válasza:
szerintem a gyógytornász tudja mit csinál,minden baba más,ő ért hozzá jobban,fiam 4 hónapos korára,minden irányba,forgott,5 hónaposan kúszott,se az orvos sem a védőnő nem mondta hogy korai
2012. febr. 27. 18:30
 4/7 anonim ***** válasza:

Kisfiam 4,5 hós korától fordult hátról hasra és vissza, 5 hónapos korától kúszott, saját maga kezdte el, és senki egy szót sem szólt, hogy "nem szabadna Neki". :)

Gondolom nem úgy mondta a gyógytornász, hogy ha törik, ha szakad, holnaptól kíméletlenül megtornáztatom, csak, hogy elkezdjen kúszni... Mivel már tud forogni kislányod, miért ne léphetne tovább? Hisz ha nem tudná/akarná csinálni babód, nem csinálná, ennyire azért nem lehet erőltetni a mozgásfejlődést egy babánál. Gondolom szép lassan, lépésről-lépésre csinált eddig is mindent a gyógytornász kislányoddal, vagy merült már fel máskor is benned kétely, hogy nem csinál jól valamit? Eddig elégedett voltál a gyógytornásszal, vagy nem? Megkérdezhetem miért jártok Dévény tornára 3 hónapja?

2012. febr. 27. 20:22
 5/7 A kérdező kommentje:
Azzal nem lenne bajom, ha a gyerek magától csinálná vagy "le lenne maradva". De eddig úgy tudtam, hogy neki magának kell rájönnie, hogyan kell csinálni, az erőltetés nem segít.
2012. febr. 27. 20:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem értem a gyógytornászt, pedig én is az vagyok, csak pályakezdő.Kúszni 8 hónapos korig "kell" megtanulni, de nem szeretem ezt a szót, mert minden baba a saját kis ütemében fejlődik.Már az is nagyon szép, hogy nincs 5 hónapos, de már mindkét irányba fordul.Ebben nagy szerepe van a Dévény tornának, biztos rásegített, hogy ilyen gyorsan ügyeskedik.Miért kell tornára járnotok? Taníthatja kúszni, az nem jelenti azt, hogy már holnaptól kúszni fog, lehet, hogy csak egy hónap múlva, de nem értem, mire ez a nagy sietség..
2012. febr. 28. 07:07
 7/7 A kérdező kommentje:
Azért járunk, mert "kiflizik" és le vannak/voltak tapadva az izmai.
2012. febr. 28. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!