Nem túl korai még ez neki? 5 hónaposan kúsznia kell?
Jól gondolod,korai,5 hónaposan nem kell kúsznia!
Valószínű,okkal erőlteti,nem tudom milyen problémával fordultatok hozzá, de én,aki nem vagyok gyógytornász,csak anya,nem tenném most!
Saját lányaimból kiindulva írom ezt
1. 3 hónapos kora végén gurult (egyszer az ágyról is le,akkor tudatosult bennem,hogy már gurul),kúszni 5 hónaposan,mászni 7 hónaposan tudott,8 hónaposan kapaszkodva felállt,9 h. volt amikor kapaszkodva lépegetett. Egyedül fejlődött el idáig! Az egyedül járást már ösztönöztük,13 hónaposan.
2. lányom már 7,5 hónapos volt,amikor először megfordult! Soha nem kúszott,9 hónaposan mászott,11 volt amikor kapaszkodva felállt,12 volt amikor lépegetett kapaszkodva. Neki is csak az egyedül járást ösztönöztük.
3. lányunk megmutatta 4 hónaposan,hogy oldalra és vissza tud fordulni,megmutatta,hogy hasra is tud fordulni,de azóta sem teszi,pedig lassan 6 hónapos lesz!-mondjuk,lehet közre játszik,hogy a nővérei kiszolgálják,a játékokért sem kell oldalra vagy hasra fordulnia,mert tartják neki,hogy fogja meg.
A 5-6 hónapos korra kell megtanulni a forgást az úgy van,hogy a szakkönyvek szerint fél éves korára kell megtanulnia átfordulni,9 hónapos korában mászni... A kúszás azt hiszem 7-8 hónaposra volt írva... Már régen volt ilyen a kezembe,ezért nem tudom már pontosan!
Biztos tudja a gyógytornász,hogy mit csinál...
Üdv:3 lányos
Kisfiam 4,5 hós korától fordult hátról hasra és vissza, 5 hónapos korától kúszott, saját maga kezdte el, és senki egy szót sem szólt, hogy "nem szabadna Neki". :)
Gondolom nem úgy mondta a gyógytornász, hogy ha törik, ha szakad, holnaptól kíméletlenül megtornáztatom, csak, hogy elkezdjen kúszni... Mivel már tud forogni kislányod, miért ne léphetne tovább? Hisz ha nem tudná/akarná csinálni babód, nem csinálná, ennyire azért nem lehet erőltetni a mozgásfejlődést egy babánál. Gondolom szép lassan, lépésről-lépésre csinált eddig is mindent a gyógytornász kislányoddal, vagy merült már fel máskor is benned kétely, hogy nem csinál jól valamit? Eddig elégedett voltál a gyógytornásszal, vagy nem? Megkérdezhetem miért jártok Dévény tornára 3 hónapja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!