Két hónaposan még nem korai eldöntenie a doki néninek, hogy gyógytornára kéne járnunk?
Persze, nálunk 6 hetesen van a neurológiai vizsgálat. Nem kötelező, de ajánlot. És már ott meg tudják állapítani ha baj van. Ilyenkor még könnyen fejleszthető. Minél hamarabb kezdi, annál jobb.
Ha megnézi a gyógytornász és úgy látja, hogy nem olyan vészes, akkor lehet csak otthon végezhető gyakorlatokat fog ajánlani.
Szia, örülj neki hogy észrevették. Az 5. hónapig van a legjobb esélye arra, hogy teljesen rendbe jöjjön (ha tényleg ez a helyzet).
Mi a kislányom 1 hónapos korától járunk gyógytornára hasonló okokból de még mindig nem teljesen okés a helyzet (5 hós).
Mi is ilyentájt kezdtük, mert a nyakát ferdén tartotta. 3 foglalkozás elég volt neki, de készülj fel, hogy végig üvölteni fog. Utána már csak otthon kellett gyakorolni. Ilyenkor még nagyon rugalmasak, könnyen javulnak. Persze van akinek ennél több kell, de még csodákat tudnak tenni ebben a korban.
Persze értem én a dilemmádat, hiszen most nagy divat lett ez a babagyógytorna, boldog-boldogtalant elküldenek. De inkább járjatok, abból nem lesz probléma, minthogy később maradandó baja legyen. Nekem azt mondták, hogy később csak műteni tudják, és akkor sem lesz tökéletes.
Ezt a gyógytornásszal beszéld meg, hogy viheted-e a másik gyereket is de szerintem nem lesz belőle gond.
Nálunk nincsenek játékok egyáltalán, egy sem. Ha akarom a babát szórakoztatni kezelés közben akkor én viszek neki ezt-azt. Mi egy nagy teremben vagyunk, és egyedül a kislányomat kezeli a gyógytornász. Tehát egyszerre csak mi tartózkodunk a tornateremben, így nem vigyázna senki a tesóra ha lenne.
Mi a dévényesekhez járunk, az alapítványhoz.
Az én fiamnál azonnal megállapították, ahogy világra jött. Másnap volt is neurológiai vizsgálat. Gyógytorna születésétől fogva.
Én megmondom az őszintét, nagyon trehánynak tartom doki nénit, hogy két hónaposan vette észre. Elég későn.
És mivel mi azonnal kezdtük a gyógytornát, nem lett semmi baja, két hónaposan már tartotta a fejét. De minél később kezded, annál több idő kell, hogy behozza a lemaradást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!