Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 8 hós babámnak elkezdenék...

8 hós babámnak elkezdenék tejet adni?

Figyelt kérdés
Nem eszik tápszert,sem tejital,sem tejpép..semmi.megpróbálkoznék tejjel,vagy kakaóval.(tápszer+kakaó sem kell neki)már banános,almás tápszert is próbáltuk és semmi nem kell!!!Mi van ha megpróbálom a tejet?Nagyobb baj lenne?mert szerintem az nagyobb baj,ha nem viszünk be semmi tejalapút,max 50-60 ml-t

2012. márc. 16. 22:06
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Ebből itt nagy vita lesz. :)

Szerintem az lenne a tuti, ha a dokival beszélnéd meg.

Az viszont tény, hogy kevés az 50-60 ml tejalapú.

De abszolút semmi tejeset nem eszik? Joghurt, túró, sajt?

(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy ha mi így jártunk volna, mint te, én kecsketejet adtam volna neki.

Így is azt kapott, csak 1 éves kora után)

2012. márc. 16. 22:13
 2/17 anonim ***** válasza:
Szia, az én lányom is ekkortájt hagyta abba a tejivást. 6 hós koráig szépen szopizott, aztán hirtelen csak a szilárdat fogadta el, még 1 hónapig ivott tápit, de aztán az sem kellett neki. Próbáltam én is mindenféle tápszert, aztán a sima tejet. Nekem a normál tejet sem fogadta el, mindent próbáltam abból is. Én minden kajájába belecsempészek némi tejalapút, hátha így... reggelire adok neki mindig egy joghurtot is (meg persze mást is, kb 230 g-ot eszik, ennek majdnem a fele tejalapú), az ebédjébe mindig teszek sajtot, vajat, tejfölt, mascarpone sajtot, mackó sajtot, tejet (kb 350-400 g-ot eszik ilyenkor és ennek kb 1/5-1/4-e tejféle), uzsira gyümit kap, de minden másnap egy kis tápszerrel pürésítem a gyümölcsöt, kb 230 g-ot eszik meg, aztán este lefekvés előtt sok kenyér, sok sajt, felvágott, joghurt (én egyébként sokszor betömök 150-180 g tejpépet úgy, hogy alapból kenyeret eszik (amit imád), de amikor felszabadul a szája és nyitja, nem kenyeret adok, hanem egy kanál tejpépet, majd megint kenyér. Ha nem néz csúnyán, akkor néha egymás után több kanál tejpépet is belopkodok a szájába :)). Egyébként most 10 hós és 12,5 kg, sosem kel éjjel, szóval nagyon nem aggódom.
2012. márc. 16. 22:17
 3/17 anonim ***** válasza:

Én adtam 8 hónaposan tejet, persze csak pár kortyot.Mondjuk nekem az volt a cél, hogy 1 évesen már ne legyen neki új, hanem tudjon inni többet, ha esetleg nem tudok szoptatni.Sikerült tovább szoptatnom, de tejet is kap mellette 1 éves kora óta, most 17 hónapos, semmi baja.

Szóval szerintem adj nyugodtan.

De a tejtermékek is jók!!ezekkel is próbálkozhatsz.Joghurt, kefir, krémtúró(negyed kg-os túró negyede,2 ek natúr joghurt, fél banán),sajtok.

Vagy zabpelyhet szórj forró tejbe(kb 1 dl-be 1-2 ek), ez megduzzad, adj hozzá almát, fahéjat, nagyon fini, ez is jó.

2012. márc. 16. 22:19
 4/17 anonim ***** válasza:

ez tényleg olyan kérdés amit csak te dönthetsz. és mondjuk inkább doki segítségével kéne, mert mi hiába mondunk bármit, akár a babád egészségéről is lehet szó.

enyém hónapokig nem kapott tejet, sinlacon élt mert tejallergia gyanús volt. 20 hónaposan (is) próbáltuk a tejet, akkor még hasmenése lett tőle, de nem gyengén. aztán 22 hónapos korában, akkor semmi baja nem lett és azóta is kapja, de csak 2-3 naponta egy bögrével iszik meg, se túrót, se joghurtot se tejfölt nem szereti. most 2,5 éves.

egyetlen ami a tej túl korán bevezetése mellett szól, hogy az allergia évekkel később is kialakulhat, tehát most nem tudhatod :(

off: miért gondolod, hogy a tejet elfogadná? sokszor olvastam már, mondom mi elég későn kezdtük el próbálgatni és tápit se igen ivott. csak hát a tápi is tej, csak a tejfehérje szét van bontva, így könnyebben emészthető. nem kóstoltam soha tápit, annyival másabb lenne az íze?

2012. márc. 16. 22:22
 5/17 anonim ***** válasza:
*tej bevezetése ELLEN szól, bocs, ezt akartam írni
2012. márc. 16. 22:24
 6/17 A kérdező kommentje:
Hát köszi a válaszokat,remélem nem lesz vita.szerintem megpróbálom lassan,de csak fele víz,fele tej..így.de nagyon kíváncsi vagyok,hogy elfogadja e majd.nem tudom elképzelni,h meginna 2-3dlt...soha nem ivott 170-180mlnél több tápszert.várok még1-2 hetet és megpróbálom.milyen tejet kellene??Tartós inkább,vagy zacskós,vagy rendes tehéntej.2,8as vagy nem?
2012. márc. 16. 22:24
 7/17 A kérdező kommentje:
22:22es pont egyszerre írtunk.:)nem tudom,hogy elfogadná e,sőt nagyon meglepődnék,csak megpróbálnám és meglátom.az a baj,h annyi tejterméket nem eszik,hogy a napi fél liter kijöjjön,de még 3dlnyi sem..
2012. márc. 16. 22:29
 8/17 anonim ***** válasza:

4. vagyok. na pont a feles tej amit mostanában nagyon elleneznek az orvosok :) mert hogy semmi értelmes vízzel hígítani :)

akkor inkább szerintem gy próbáld meg, hogy tápit öntesz fel tejjel.

de akkor már inkább csinálj tejbegrízt, így jól kiforralod a tejet :)

amúgy 2,8-asat ajánlanak, pont amiatt amit az előbb is írtam, az 1,5ös állítólag nem laktat. mondjuk van benne valami

2012. márc. 16. 23:18
 9/17 anonim ***** válasza:
ha mindenképp adsz neki, akkor próbálj szerezni minél tisztább tejet. nálunk jár egy kocsi,ami házi tejet hoz. talán felétek is van
2012. márc. 16. 23:26
 10/17 anonim ***** válasza:

Szia! Gondolom nem HA tápszert kap (abban hidrolizálva van a tejfehérje és kesernyés). Ha már kapott sima tápszert, akkor az allergiától én már annyira nem tartanék, mivel igazság szerint a tápszer is tej, a kazeintartalma sokkal magasabb mint az anyatejnek, csak megpróbálják a többi összetevőt az anyatej alapján beállítani benne, gondolok itt a zsír, fehérje és szénhidráttartalom arányára, meg persze tesznek bele még egy csomó vitamint. Régen 8 hós kortól már teljes tejet adtak, nem hígitották, mert ilyenkor már többnyire szilárdat eszik egy baba. Ha csak simán felhígítod a tejet, akkor semmi tápérték nem marad benne. A legnagyobb gond a tápszer előtti időszakban az volt a tejjel, hogy a nem megfelelő összetétel miatt nem fejlödött rendesen a baba (kisebb babára gondolok, aki még nincs vagy alig van hozzátápláláva), esetleg tejártalma lett a túlzott fehérjebevitel és kevés szénhidrát miatt. Amúgy ha hígítani szeretnéd (hogy kissebb legyen a fehérjetartalma), akkor jó lenne sűríteni valamivel, ezt régen orizával (rizsnyákkal) csinálták, de bizonyos vidékeken píritott lisztet tettek bele, vagy búzadarát, hogy most mit lehetne és milyen arányban bele tenni azt nem tudom, de az orvos biztos tud ebben segíteni. Ha hígítod akkor jobb lenne 3,5-es vagy házi tejet venni, amúgy elég a 2,8-as is, de annál kevesebb zsírtaltalma ne legyen. Viszont ha nem egy teljes étkezésként akarod adni, csak az étkezés mellé, akkor felesleges sűríteni.

Ha én hasonló helyzetben lennék, inkább tejpépet, turót, sajtot, joghurtot, babapudingot próbálnék, és csak a főzelékébe tennék esetleg tejet, amihez ízben illik.

Az egész napi fél litert nem a teljes tejjel fedezném, esetleg 1-2 decit adnék neki, mondjuk reggel.

Ha bevezeted a tejet figyeld a bőrét és a székleteit.

Szerintem azért beszéld meg ezt az orvossal.

2012. márc. 17. 07:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!