Mi az a legkorábbi kor, amikor a babák elkezdenek mászni?
Ez nagyon változó.
Egyik gyerekem kutyázott egy hónapig is "csak", a másik meg kutyázás után pár nappal mászott. Hogy mikor, arra nem emlékszem sajna...
Az én babám 7 hónaposan kezdett el kúszni, a kutyázást csinálta párhuzamosan a kúszással. Mászni csak 9 hónaposan kezdett, 9 1/2 hónaposan már magabiztosan mászott.
Láttam babát aki 5 hónaposan már próbálkozott a mászással.
babám szerintem az átlag előtt csinálta.
5 hónaposan hátra fele kúszott, 5hónaposan és 1 hetesen előre kúszott, 5 hónaposan és 2 hetesen szabályosan mászott.
kutyázni nem kutyázott amikor négykézlábra állt, már pakolta is a kezét-lábát, tehát ez a kettő nálunk egy napon történt.
vele egyidős kisfiú barátja is pont akkor kezdte a kutyázást, utána kezdett el kúszni és 7 hónapos kora körül kezdett el mászni. szerintem még az is elég hamar van :)
Lányom 5 hónaposan mászott hátra fele, 6 hónapos kora körül rugózgatott (kutyázott). Csütörtökön lesz 8 hónapos és 2 hete mászik előre fele.
Ülni viszont nem ül és még nem is hajlandó próbálkozni. Ha az ölünkben van, akkor gyönyörűen tartja magát. Talán ha elengedjük, akkor is pár percig megy neki egyedül, de nem sokáig..
Viszont, mióta tud mozogni, meg sem áll :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!