Nurofent adtam 2 órája a babámnak, adhatom neki már a viburcolt?
Adj neki kúpot.
De ne viburcolt, mert az homeopátiás, nem biztos, hogy leviszi, inkább ne kísérletezz most.
Ha marad a lát, a hatóanyagokat váltogasd:
először nurofen, aztán panadol, aztán kúp. És próbáljátok meg a hűtőfürdőt is.
Van olyan betegség hogy 3 napos láz.Semmi tünete csak a láz.Kisfiamnak már 2szer volt.Onnan tudod hogy az-e ha 3 nap után mikor elmúlik a láz akkor jelentkeznek piros pöttyök a testen.
Szerintem hívd fel a kórházat!De hogy lehet h nincs ügyelet?
Nyáron 39 fokos láza volta gyereknek, nem vitte le sem a kúp, sem panadol. Bevittük a kórházba, falun voltunk Maminál hétvégén. Ott azt mondták, egyfajtát lehet adni, 4 óránként, ha az nem viszi le 1 óra alatt, hűtőfürdő, vagy priznic. A kórházban is ezt alkalmazták, reggel lázasodott be, hajnalban ment le a láza, benntartottak 3 napig.
Tegnap délután megint lázas volt a lányom, itthon is ezt alkalmazom, éjjel 3x hűtőfürdőztem vele.
Nekem a következőt mondta a doki: egyféle hatóanyagú lázcsillapítót 6 óránként lehet adni. 3 féle hatóanyag létezik (ebből mi a Nurofen-Germicid-Panadol hármast használjuk felváltva) - ezeket viszont akár egyszerre is be lehetne adni, de felesleges. Ezért szokták 2 óránként adni őket felváltva, ha az egyik nem használ.
Kérdeztem, melyik a leghatékonyabb, a válasz ez volt: nincs olyan, hogy leghatékonyabb, baba-függő. Nekünk mindenesetre a Germicid volt a leghatékonyabb.
Ja igen, és azt is mondta, hogy orvosi értelemben 2-3 napig tartó láz teljesen normális (nekünk semmi egyéb tünet nem volt, láz is "csak" éjjel volt).
Nekünk végül tényleg 3 nap múlva múlt el, és akkor tiszta pöttyös lett a kis törzse elől-hátul, innen tudtuk, hogy most a 3 napos lázon estünk túl.
Nekünk az ülőfürdő nem vált be, viszont a 2. éjjelen 40.1 fokot mértem popsiban, tiszta frászban voltam, nem mertem kivárni a Germicid hatását, ezért előtte a legdrasztikusabb módszerhez folyamodtam, amit más is írt már előttem: a priznic. Vizes VÁSZON-lepedőbe csavartam (csak pelust hagytam rajta), amit még egy száraz lepedővel is körbetekertem, állítólag így ki tud párologni. Kb 6-8 percig hagytam így, majd még 1x megismételtem, közben pedig már nyomtam neki egy Germicidet is.
Azonnal levitte a lázát.
Jobbulást a picinek!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!