Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak? Bőv. Lent.

Mit csináljak? Bőv. Lent.

Figyelt kérdés
A gyerekem most lesz egy éves, és kb 1 hónapja alig ül meg az etetőszékben, feszeng, hisztizve sír, kiköpi a kaját.... Ha kiveszem az etetőszékből, akkor minden rendben van, mosolyog, játszik. Na mármost, a gyerek éhes, de nem marad meg az etetőszékben! A sima szék nem megoldás, arról lefordul. :( Ha a földön ülök, akkor mindig bele akar mászni a kajába, megint nem jó. Már a falnak megyek!!! Adjatok tanácsot, ti mit tettetek, ha voltatok ilyen vagy hasonló helyzetben. Köszi!

2012. márc. 14. 17:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%

"Ha a földön ülök, akkor mindig bele akar mászni a kajába"

nem lehet, hogy csupán ez a baj? muszáj megismernie az ételt, van egy ilyen korszaka. tedd elé, másszon bele, maszatoljon össze mindent :)

esetleg közben mondókázz

2012. márc. 14. 17:35
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
mármint úgy értem, hogy az etetőszékben maszatoljon össze mindent, nem a nappali szőnyegen :DDD
2012. márc. 14. 17:35
 3/11 anonim ***** válasza:
48%
A fiam 17 hónapos és a mai napig nem ül végig egy kaját sem az etetőszékben. Egyszerűen nem tud 5 percig nyugodtan megülni a fenekén, így ő vagy rendes széken ül, régen ugyebár az sem jöhetett szóba, vagy az asztalon, de akkor is kell neki valamit adnia, amivel lefoglalhatja magát.:)
2012. márc. 14. 17:38
 4/11 anonim ***** válasza:
Szerintem csak unatkozik, illetve túlságosan mozgékony, rakj valamit az etetőszékben elé, amivel lefoglalhatja magát. Előző voltam.
2012. márc. 14. 17:40
 5/11 A kérdező kommentje:

hmmm... lehet, viszont minden regggel együtt eszik a család, és akkor mindig kap kenyeret, szalámit, sajtot, szóval mindent, amit mi eszünk, és ő gyakorolja az evést, hogyan kell a szájába tenni, és az étel egy részével persze játszik is. A következő étkezésnél sincs gond általában, az gyümölcs túróval, vagy keksszel, vagy hasonló. Az ebéd már mókásabb, vagy eszik, vagy nem. És így tovább. estére már szinte elviselhetetlen. :(

Én értem, hogy turkáljon, de most akkor hagyjam, hogy minden nap legalább egyszer amit adok neki, abbba belemászhasson??!! Bocsi, de ez nekem nagyon idegen. Az anyám sosem mesélte, hogy valaha beletúrtam volna mondjuk a krumplifőzelékbe... :S

TEgyük fel, hagyom... mennyi ideig fog ez az időszak tartani?

2012. márc. 14. 17:41
 6/11 A kérdező kommentje:
Igen, szokott kapni játékot, pár percig elvan. Énekelek, mondókázok, de már azt is unja szerintem :(
2012. márc. 14. 17:42
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekem az első volt olyan,hogy 10 hónaposan ha a szétszedhető (kis asztal,kisszék) etetőszékében ült a tv előtt,akkor szépen evett egyedül. Ha velünk az asztalnál ült,szépen evett. Majd gondolt egyet,és a szobát körbe járta,ment az asztalhoz,egy falatot a szájába tett,míg azt ette,addig járkált,majd mikor megette,megint jött,egy falatot a szájába vett,majd ment... ez így ment,míg el nem fogyott a kaja a tányérjáról. :-) Hagytam hogy így járkáljon. Kinőtte. Asszem 1,5 éves koráig csinálta így,utána megint szépen a fenekén ülve evett.
2012. márc. 14. 17:50
 8/11 anonim ***** válasza:
Az enyém egy évesen halálra unta, ha én etettem, ő akart mindent megfogni, kipróbálni. Ez persze azzal jár, hogy jó párszor belemászik a főzelékbe. Adj neki is egy kiskanalat, nálad is legyen egy..., ha meg látod, hogy már csak játszik, nem pedig próbálkozik, szólj rá újra és újra. Valszeg egy darabig a fele kaja mellé fog menni, de ha hagyod, 1-2 hónap alatt meg fog tanulni egyedül enni kanállal is.
2012. márc. 15. 07:16
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket, megpróbálom majd őket. :))
2012. márc. 15. 10:57
 10/11 anonim válasza:

Ugyanezzel szenvedünk mi is,pedig csak 8.5 hónaposak vagyunk. (annyi különbséggel, h nem tud még járni)

Változott a helyzet azóta? Lehet, h másfajta etetőszék jó lenne?

2012. ápr. 1. 10:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!