Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hónapos a babámmal nem...

3 hónapos a babámmal nem bírom tovább ezt a napot. Mihez kezdjek?

Figyelt kérdés
A férjem szolgálatban van, reggel jön haza. Egyedül vagyok itthon a gyerekemmel. Az a probléma,hogy a kisfiam reggeltől egyhuzamban szopik, aludni szinte semmit nem alszik. Lerakni nem lehet, a tűzre is csak úgy voltam rakni,hogy mire vissza értem kékre ordította magát két perc alatt. Rettenetesen fájnak a melleim, két perc nyugtom nem volt ma. Az előbb összesen húsz percet sikerült aludnia,reggel 11 órától szinte semmit nem aludt és húsz perc múlva újra felkelt. Egyszerűen már nem bírok semmit, teljesen kikészültem. Még soha nem kapott tápszert, sem cumisüvegből nem evett még. Cumit nem fogad el. Teljesen tanácstalan vagyok, és annyira fáradt,hogy gondolkodni sem tudok ezért tanácsot szeretnék kérni.

ma 20:26
 1/10 anonim ***** válasza:
31%

Szokjad. Sok-sok-sok ilyen kvanehéz kibírhatatlan nap lesz még, hogy a végen màr sírni is fogsz.

Amugy vegyél elő egy jó könyvet, és ha úgyis szoptatsz, olvass közben. Nekem már a kisebbik is 1,5 múlt, de jó lenne, ha egész nap csak ülji lehetne vele 😂

ma 20:29
 2/10 A kérdező kommentje:
Hát ez most nem vigasztal, már sajognak a melleim annyit szopizott ma. Szerintem már tejem sincs vagy nem tudom, kegyetlen.
ma 20:32
 3/10 anonim ***** válasza:
78%
Lehet h amiatt sír ennyit, mert tényleg kevés / nem elég a tejed és éhes. Én a helyedben biztos megpróbálnék egy kis tápszert adni, attól beüt a kajakóma és alszotok egy jót.
ma 20:43
 4/10 anonim ***** válasza:
71%

Figyelj, nyugodj meg. Minden rendben lesz.

Tényleg lehet, hogy éhes szegény. Ha már ennyire fájnak a melleid próválj inkább tápszert adni neki, nem ér annyit az egész szoptatásos mizéria, hogy utána összeessél a fáradtságtól, vagy elejtsd a babát bármi ilyesmi.

Kérj segítséget ha tudsz. Ha kell a férjedtől, hogy rosszul vagy nem bírod jöjjön haza. Vannak olyan esetek, mint a tied is, mikor muszáj segítséget kérni, mert el is ájulhatsz.

Ettél, ittál rendesen?

Hosszutávra vegyél egy hordozót, amiben magadra tudod kötni a babát. Használtan jókat kapni már. Hatalmas áldás tud lenni, mivel sokszor a baba csak testközelségre vágyik, nem is feltétlen a szopizásra. Nyugalom, nem tudod elrontani ezzel, nem lesz "felkapatva", de a saját életed jóval könnyebb lesz így. Fogsz tudni főzni, mosni wc-re menni, mindent is.

ma 20:45
 5/10 anonim ***** válasza:
75%

Valószínűleg 3 hónapos növekedési ugrása van, azért szopizik ennyit. Ha szoptatni szeretnéd a jövőben, pont most kell kibírni és nem tápszert adni neki. Ennek a napnak nemsoká vége, új nap indul. Kívánom, hogy sokkal könnyebb legyen!

Amúgy sírj egyet. A melled nem fog kevésbé fájni tőle, de egy adag feszültségtől megszabadulsz.

ma 21:17
 6/10 anonim ***** válasza:
78%

3 hónaposan van egy ún.novekedesi ugrása, többet kér, így állítja magához a tej mennyiségét.

2, 3 napig éjjel nappal rajtad lesz, aztán egy hétig pihen, ez neki is megterhelő.

Ha még nincs, szerezz be egy hordozót, rugalmas kendőt, ha érzi a közelséged és ringatózik, el fog aludni, ő is hulla fáradt már.

Ha most nincs ilyened, tekerj köretek egy sálat vagy pulcsit és sétálj vele picit.

Pár nap és túllesztek rajta, kitartást 😊

ma 21:19
 7/10 anonim ***** válasza:
67%
Hát én biztos nem martirkodnek a növekedési ugrás miatt, amíg tényleg elajulok, hanem adnék neki tápszert, főleg, ha tényleg úgy érzem, lehet, nem is elég a tej. Ő se ehezzen már...egyedül vagy vele, úgy könnyíts a saját dolgotokon, ahogy tudsz. Messziről könnyű írni, hogy szoptasd ejjel-nappal, de nem az ő felelősségük, hogy lassan osszeesel a fáradtságtól, mert nincs segítséged. Ez mindkettotokre veszélyes lehet, ha ilyen szinten kimerult vagy, és sehol se látod a fényt azt alagút végén, hogy egyszer végre alszotok egy jót...ha cumisüvegből nem fogad el pótlást, próbáld más eszközzel, ha van (itatopohar, fecskendő, kanál, tapszonda, stb)
ma 21:43
 8/10 anonim ***** válasza:
72%

Ha nagyon fáj a melled az tényleg lehet attól, hogy -akár átmenetileg- üres. (Nekem alig van tejem sajnos, ha van benne és úgy szopik, akkor nem gáz, de piszkosul fáj, amikor az üres mellem gyötri). Ha van otthon tápszer, akkor én adnék neki egy kicsit, megnézve, hogy lehet úgy adni, hogy a szopásba ne zavarjon bele. (Fecskendőből? Kanálból? Stb.)

Próbálj babakocsit, hordozót, hintát, pihenőszéket, beülni vele a kocsiba és járatni a motort, nem tudom, mid van otthon.

Egyébként meg próbálj megnyugodni, menj ki egy pár percre, egyél valamit, egy kis csokit, igyál, tusolj gyorsan le, mit tudom én. Ha most ordít öt percet, akkor mi van? Én is egyedül vagyok sokszor egész napokat a babámmal, és ha ki kell mennem wcre vagy mondjuk vkit beengedni, akkor leteszem, van mikor elvan arra a pár percre, van mikor üvölt. Nem beb@szom a kiságyba és rácsukom az ajtót órák hosszat, de elkerülhetetlen hogy néha sirjon egy kicsit. Megvigasztalom és kész.

Aztán helyezkedj el kényelmesen, fekve nem tudsz szoptatni? Az azért elég biztonságos, ha esetleg bealszol, és pihenjetek. Viszont ha úgy érzed, rosszul vagy, akkor inkább hívd haza a férjed, ha más nincs, akinek tudnál szólni, nehogy elájulj.

ma 21:43
 9/10 anonim ***** válasza:
32%
Azért ha a fekve szoptatásba is ha belealszik valaki, és mondjuk nagy mellei vannak, szerintem simán megfullad a baba
ma 21:52
 10/10 anonim ***** válasza:
33%
Szerintem kevés a tej, éhes és ezért nem tud aludni. Nálunk legalábbis ez volt a gond. A tápszer pótlás a mell problémán is segíthet. Fejni tudsz? Ha igen, akkor meg tudod állapítani, mennyi is valójában a tej mennyisége.
ma 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!