Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hónapos a babámmal nem...

3 hónapos a babámmal nem bírom tovább ezt a napot. Mihez kezdjek?

Figyelt kérdés
A férjem szolgálatban van, reggel jön haza. Egyedül vagyok itthon a gyerekemmel. Az a probléma,hogy a kisfiam reggeltől egyhuzamban szopik, aludni szinte semmit nem alszik. Lerakni nem lehet, a tűzre is csak úgy voltam rakni,hogy mire vissza értem kékre ordította magát két perc alatt. Rettenetesen fájnak a melleim, két perc nyugtom nem volt ma. Az előbb összesen húsz percet sikerült aludnia,reggel 11 órától szinte semmit nem aludt és húsz perc múlva újra felkelt. Egyszerűen már nem bírok semmit, teljesen kikészültem. Még soha nem kapott tápszert, sem cumisüvegből nem evett még. Cumit nem fogad el. Teljesen tanácstalan vagyok, és annyira fáradt,hogy gondolkodni sem tudok ezért tanácsot szeretnék kérni.

jan. 31. 20:26
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
68%

Én a helyedben biztos hogy megetetném tápszerrel. Miért kínzod magad?

A végén még nagy baj lesz, mert a kimerültségtől nem tudsz odafigyelni a babára.

Ő is alszik egy jót, addig te is tudsz pihenni..

jan. 31. 23:07
 12/27 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem, meg növekedési ugrásban van. Kitartást, biztos nagyon nehéz most neked, de pár nap és elmúlik. ❤️
jan. 31. 23:18
 13/27 anonim ***** válasza:
22%

Aki szoptatni akar,terhesség alatt, ami 9.5 hónap,miért nem olvas utána?

3 hónapos növekedési ugrás. 6 hónaposan is lesz.

Olyan pedig NINCS, hogy üres a mell!

Az anyatej szoptatás KÖZBEN termelődik,és a baba ki is szívja. A gyomrába kerül.

A mell NEN TÁROL tejet!

Kérdező, kitartás, most növeli a baba a tej mennyiségét. Ő tudja,mit csinál. Csak te nem vagy tájékozott a témában.

Pár nap,és elmúlik. Újra normálisan fog szopni, aludni.

febr. 1. 00:17
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Hogy vagytok?
febr. 1. 02:29
 15/27 anonim ***** válasza:
80%

B@szki, 13-as, ez aztán rohadt nagy segítség, még rúgj bele szerencsétlen kérdezőbe. Az egy dolog hogy utánaolvasol, aztán van hogy az istennek se akar olyan lenni a gyakorlatban mint az elmélet. Egyébként az üres mellet szerintem mindenki úgy értette, hogy most éppen kevés benne a tej, mert nem termelődik annyi, amennyi kellene. Képzeld, nekem van hogy órákig mellen van a kicsim, és utána még lazán megiszik egy csomó tápszert. Vagyis mondhatni üres a mellem, mert alig termelődik benne tej. Közben úgy fáj már hogy ordítani tudnék néha. Annyira utálom ezt a szoptatásmániát, csináljátok itt a lelkiismeret furdalást, mikor az ember mindent megtenne, hogy tudjon szoptatni, de ha nem megy akkor mi vagyunk a rohadékok, hogy tápszert adunk a babának.

Bocsi kérdező, remélem jobban vagy már. Kitartás, ha nem szeretnél tápszerezni, akkor bírd ki és hamarosan jobb lesz.

febr. 1. 05:26
 16/27 anonim ***** válasza:
76%

#13 maradtal volna csendben inkább.

Jól belerugtal a kérdezőnek, gratulálok, most jobb lett a nap?

Kérdező, adj neki tápszert

Nem az ördögtől való.

Megeszi, és megnyugszik, így te is nyugodt leszel és pihenni is fogsz tudni.

febr. 1. 07:56
 17/27 anonim ***** válasza:
0%

#17 mindenben igazad van kivéve az utolsó két mondatot.

No ezt nem kéne csinálni.

febr. 1. 10:01
 18/27 anonim ***** válasza:
88%

Teljesen normális, amit csinál, remélem sikerült éjszaka legalább picit pihennetek. Növekedési ugrás, szaporítja magának a tejet, nyugtalan és bizony, nincs elég, ezért van mindig cicin, de ez élettani, normális jelenség.

Az azért kemény mennyire nulla empátiával vannak megáldva néhányan. Ideokádni egy fáradt, elkeseredett negyedik trimeszteres anyukának, hogy utána olvashattál volna... hát ne haragudj, de b**dmeg! Remélem majd neked is ezt mondja valaki, ha segítségre van szükséged!

Tudom, hogy nagyon nehéz hulla fáradtan reálisan gondolkozni, de ha esetleg van lefejt tejed, vagy tápszered otthon, ilyenkor nyugodtan próbálj meg neki egyszer-egyszer adni. Ez semmilyen káros hatással nem lesz a szoptatásra és ha megoldja a helyzetet, jó, hogy te is tudsz egy picit pihenni. Akár cicin, szondán keresztül is kaphat kiegészítést, úgy biztosan elfogadja. Plusz tudom, hogy ördögtőlvaló, de ha nagyon kivagy, akkor nyugodtan hagyd 5-10 percre a kiságyában, amíg te egy kitárt ablaknál kiszellőzteted a fejed, vagy teleordítod a nappaliban az egyik kispárnát, vagy kizokogod magad. Semmi baja nem lesz abban a 10 percben, sőt. Érzik ők is, ha feszült az anyukájuk, átveszik. Neki is jót teszel, ha abban a kis szusszanásnyi időben megpróbálod rendbenszedni magad.

Tudom, hogy nagyon nagyon nehéz, jó kis önismereti út ez. Most a második babánk 5 hónapos, egyszer már végig csináltam, most meg nyakig benne vagyok. :) Meg kell találni hogy tudsz kiengedni az ilyen helyzetekben, mert sajnos lesz még bőven olyan szitu, amikor már délelőtt úgy érzed, hogy megőrülsz és nincs segítséged. Kemény vagy és nagyon ügyesen csinálod! Nagy ölelés! Ma pedig add át apukának egy kicsit és irány a friss levegőre egy fél órára. Csodákat tesz!

febr. 1. 10:33
 19/27 anonim ***** válasza:
9%

Az a durva, hogy kismamák/anyukák teljesen természetesnek veszik azt, hogy valaki úgy áll neki a gyereknevelésnek és a szoptatásnak, hogy nem is tud róla semmit.

Lehet, én vagyok fordítva összerakva, de nekem furcsa, hogy pátyolgatjátok itt, hogy nem baj az,ha a növekedési ugrást nem ismeri, és adjon nyugodtan tápszert.

Nem tudom, a válaszadók közt hány valós anyuka, és hány tápszerügynök van, akinek egyetlen feladata ezen a platformon a tápszer népszerűsítése.

De meglepően sok lehet, ha az első (!!!) problémánál már a tápszert ajánlgatják.

Szerintem ez egyáltalán nem normális.

febr. 1. 10:53
 20/27 anonim ***** válasza:
82%

#19 honnan tudod, hogy nem tudja, hogy növekedési ugrása van?.

És ha az van, de már nem bírja a maratoni szoptatást?

Nem savazni kell a kérdező, hanem igenis felnyitni a szemét, hogy nem mindenáron kell ragaszkodni a szoptatás hoz.

Nem lesz rosszabb attól ha néha tápszert ad a gyereknek, sőt attól sem lesz rosszabb ha állandóan azt fog neki adni

Első gyerekes anyukaként én is ezt csináltam.

Három hónapos non stop szoptatás után amikor már nem bírtam átálltam a tápszerre.

És akkor most mi van?

Így is felnőtt a lányom.

febr. 1. 11:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!