Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elég folyadék bevitel neki a...

Elég folyadék bevitel neki a napi 3szor 200 ml tápszer?

Figyelt kérdés

Reggel, este és délben van tápszer. Tízórai gyümölcs babakeksszel, gyümölcs tisztán vagy tejpép. Uzsonna főzelék, vagy csirkés főzelék. De ez étkezések után nem hajlandó inni, se pohárból, se kanálból, se cumisüvegből, se tanulópohárból. Elég lesz neki amit tápszerből kinyer?

7,5 hónapos.

2012. márc. 14. 11:54
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ez baba függő. Az én kislányom még csak tápszert kap (egy hét múlva lesz 4 hónapos) de neki nem elég folyadék a tápszer. Volt hogy 1-2 napig nem nagyon adtam neki inni, mert pont úgy kelt hogy mindíg kaja idő volt, és elkezdett nagyon büdöset pisilni, cserepesedett a szája, már azt hittem valami baja van, de ahogy újra odafigyeltem hogy igyon is megszűnt.

Mit adsz neki inni? Én nagyon szerettem volna hogy a kislányom vizet igyon, de egyenlőre nem fogadja el (öklendezik tőle), de csipkebogyóteát, vagy a baba almalevet (akár vizezve is) szívesen megissza. Ilyenekkel próbálkoztál, vagy mindenképpen vízhez szeretnéd szoktatni?

2012. márc. 14. 12:00
 2/7 anonim ***** válasza:
nekem kisfiam kb fél liter folyadékot iszik meg naponta.Ez nagyrészt tea,víz vagy vízzel higított gyümölcslé.Minden étkezés után kb 100-150ml sőt van hogy többször kér napközben,10,5 hónapos.Szerintem próbálj meg mást is a víz mellett,mert szerintem kevés neki az a folyadék.
2012. márc. 14. 12:03
 3/7 A kérdező kommentje:

Már én mindennel próbálkoztam: hipp almalé, hipp őszibaracklé, babateás almalé, víz, sima babatea (csipkebogyó, alma, sárgarépa), édeskömény babatea. Ezek közül a sima filteres babatea vált be 1 napig megivott belőle 100-150 ml-t. De másnap már ezt sem fogadta el.

Én nem a vízhez akarom szoktatni elsősorban, hanem azt szeretném ha inna, lehetőleg ne cumisüvegből, ezért próbálkozok itatópohárral, de már kínomban visszaadtam neki az üveget, de ebből sem kellett semmi. Pedig az őszibarackot nagyon szereti pürében.

2012. márc. 14. 12:05
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha cumisüvegből hajlandó inni, akkor abból add. Szerintem most fontosabb az, hogy igyon, tekintve, hogy jön a nyár. Aztán majd később le lehet szoktatni róla.

A lányom egy éves, megiszik napi 4 deci tejet és mellé 8-9 deci teát is. Szigorúan cumisüvegből. :)

2012. márc. 14. 12:10
 5/7 anonim ***** válasza:
a tápszer nem folyadék, tápszeres babát itatni kell, hozzátáplált babát meg főleg. muszáj trükközni, rájönni hogy fogadja el. a főzeléket jó hígra csináld, az is folyadék, esetleg nurofenes adagolóval is próbálhatod itatni, babateával is próbálkozhatsz
2012. márc. 14. 13:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Most a 13:46-nak teljesen ellent fogok mondani. :) Nekem a doktornőm mondta,hogy a tápszerből folyadékot is nyer.Egyébként logikusnak tűnik,mivel vízzel csináljuk.Igaz az én lányom csak 4 és fél hónapos,már megkezdtük a hozzátáplálást,de egyáltalán nem igényli a folyadékot gyümi és tejpép után sem,pedig mindig megkínálom(6szor eszik egy nap,ebből 4 tápi).Szerintem fog "szólni" a babád,ha valami hiánya van.Addig is próbálgasd mindig kínálni,hátha...
2012. márc. 14. 18:56
 7/7 anonim ***** válasza:
Tápszeres babát muszáj itatni mert a tápszer szárít egy kicsit.....trükközzél mindennel ami az eszedbe jut.nekünk is volt ilyen problémánk és nekünk a fecskendő vált be.tetszett neki aztán már ivott rendesen is...kénytelen volt mert napról napra kevesebbet kapott a fecskendőből.
2012. márc. 14. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!