Elég folyadék bevitel neki a napi 3szor 200 ml tápszer?
Reggel, este és délben van tápszer. Tízórai gyümölcs babakeksszel, gyümölcs tisztán vagy tejpép. Uzsonna főzelék, vagy csirkés főzelék. De ez étkezések után nem hajlandó inni, se pohárból, se kanálból, se cumisüvegből, se tanulópohárból. Elég lesz neki amit tápszerből kinyer?
7,5 hónapos.
Szerintem ez baba függő. Az én kislányom még csak tápszert kap (egy hét múlva lesz 4 hónapos) de neki nem elég folyadék a tápszer. Volt hogy 1-2 napig nem nagyon adtam neki inni, mert pont úgy kelt hogy mindíg kaja idő volt, és elkezdett nagyon büdöset pisilni, cserepesedett a szája, már azt hittem valami baja van, de ahogy újra odafigyeltem hogy igyon is megszűnt.
Mit adsz neki inni? Én nagyon szerettem volna hogy a kislányom vizet igyon, de egyenlőre nem fogadja el (öklendezik tőle), de csipkebogyóteát, vagy a baba almalevet (akár vizezve is) szívesen megissza. Ilyenekkel próbálkoztál, vagy mindenképpen vízhez szeretnéd szoktatni?
Már én mindennel próbálkoztam: hipp almalé, hipp őszibaracklé, babateás almalé, víz, sima babatea (csipkebogyó, alma, sárgarépa), édeskömény babatea. Ezek közül a sima filteres babatea vált be 1 napig megivott belőle 100-150 ml-t. De másnap már ezt sem fogadta el.
Én nem a vízhez akarom szoktatni elsősorban, hanem azt szeretném ha inna, lehetőleg ne cumisüvegből, ezért próbálkozok itatópohárral, de már kínomban visszaadtam neki az üveget, de ebből sem kellett semmi. Pedig az őszibarackot nagyon szereti pürében.
Ha cumisüvegből hajlandó inni, akkor abból add. Szerintem most fontosabb az, hogy igyon, tekintve, hogy jön a nyár. Aztán majd később le lehet szoktatni róla.
A lányom egy éves, megiszik napi 4 deci tejet és mellé 8-9 deci teát is. Szigorúan cumisüvegből. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!