Miket szabad enni a terhesség alatt? Mennyi a javasolt folyadék bevitel a szervezetbe?
Köszönöm szépen a választ.Mert olvasgattam róla és azt írja hogy ne egyek virslit se meg kávét se igyak mert vetélés következhet be.Ebből szerinted mi az igaz?
Még csak az 5 hétben vagyok.
Előző vagyok. Pontosítok: nyers húst úgy tudom nem ehetünk, virslit egyél bátran.
34. hetes
Köszönöm az infókat.Néhány ilyen oldal azért túloz egy kicsit.
Mennyi idős terhes vagy, vagytok?
Én 5 hetes kb , mert Még nem voltam dokinál mert annyira jó ez a várpalotai kórház hogy majd csak 5-én lehet időpontot kérni:-))
Szia! Azt lehet enni, amit megkívánsz!
Viszont ha magas a vérnyomásod, kerüld a koffeint. Ha magas(abb) lesz a cukrod, diétára foghat a dokid, de akkor majd megbeszélitek, hogy mit lehet, mit nem.
Kerüld a nyers husit (a füstölt kolbászt ne ezért kerüld, hanem mert ha nagyon meg van füstölve, nagyon fűszeres, nem fog jól esni). A sütőtök, máj és az egyéb olyan ételek, melyben magas az A vitamin mértékkel (nem a mérték a vödör!) lehet, sőt bizonyos mennyiséget muszáj fogyasztani.
A folyadékról: minimum 3 liter, lehetőleg cukor és szénsavmentes víz/üdítő. Én terhesen kerültem az édesítőszeres dolgokat, leginkább azért mert a túlzott édesítőszer hasmenést okozhat, ami a terhesség vége felé beindíthatja a szülést.
Boldog babavárást!
nyers hust nyers tojast nem szabad
májat mértékkel, és olyan sajtokat, amik penészesek, azokat is mértékkel
alkoholbol a vorosbor "engedélyezett"
kavebol egy naponta, teabol annyi, amennyi megfelel egy kavenyi koffeinnek (en rooibost iszok, abban egyaltalan nincs koffein, vagy szaritott gyumolcsokbol keszult teakat)
a mennyi folyadek. en minnel tobbet, napi 3-4et probalom beloni, igy is ki vagyok szaradva, az egyik ismeros viszont nagyon vizesedik, neki max 2 liter a felso hatar, szóval valtozo, ha nem mondja a doki, hogy ne igyal, akkor minel tobb a jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!