Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig egészséges?

Bné Kata kérdése:

Meddig egészséges?

Figyelt kérdés
Kislányom 9 hónapos, szopja az ujját,szinte mióta a kórházból haza hoztam. Cumival csak játszik, de azt hallottam,hogy leeshet a körme meg kiállóak lesznek a fogai. Semmi ilyesmit nem tapasztaltam. Szerintetek baj?

2012. márc. 13. 12:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én sokáig szoptam az ujjam és kiállóak lettek a fogaim. Kellett fogszabályzót hordanom. A fogorvos rá is kérdezett, hogy szoptam-e az ujjam és meddig. Van összefüggés.

De a körme miatt ne aggódj, az nem fog leesni.

Ez a fog deformálósás dolog is később jelentkezik. Ha 3 éves kora felett is szopja az ujját.

Oviig nem gond, az a lényeg. az meg még messze van :)

2012. márc. 13. 15:05
 12/15 anonim ***** válasza:
*sokáig: 4-5 éves koromig kb. valószínűleg akkor már az íny alatt növögettek a maradó fogaim és ezért tudta ilyen korán is deformálni őket. (teljesen szabályos a fogsorom ezt leszámítva, csak a felső metszőfogak állnak enyhén előre. sajnos a fogszabályzást nem csináltuk végig, csak belekezdtünk. most meg már nincs energiám/sajnálom rá a pénzt)
2012. márc. 13. 15:10
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2012. márc. 13. 15:21
 14/15 anonim ***** válasza:
Képzeld kérdező.... Az én lányom egyszerre két ujját szopizza, de csak az alvásnál máskor soha! Én nem gondolom ezt ennyire egészségtelennek.... Hisz ha belegondolunk a cumi ugyanannyi bacit összeszed mint a keze akárhogy is vigyázunk rá! A fogacskák meg ha akarjuk ha nem úgyis úgy nőnek ahogy azt a gének diktálják! Én jobban féltem a fogacskákat a cukros löttyöktöl! Lányom 8 hónapos múlt... semmi pénzért nem venném el tőle a kezét, hisz egyrészt látom megnyugtatja, másrészt pedig ez nekem is jel arra ha álmos (elkerülve így az altatással járó ordítást) Szóval én ezt nem látom ANNYIRA egészségtelennek! Ja, körmök.... mindkét körmén egyforma minőségűek a körmei (papír köröm) :D pedig csak az egyiket szopizza!
2012. márc. 13. 16:57
 15/15 A kérdező kommentje:
köszönöm
2012. márc. 13. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!