11 hós babának milyen otthon készített egészséges ételeket készítetek?
Nálunk a nagy kedvenc a padlizsánkrém. Könnyű elkészíteni és irtó fincsi.
2 padlizsánt beteszel hájastól a sütőbe magas hőfokra és addig sütöd míg le nem válik a héja. Kicsit égett lesz, de az nem baj. Míg forró belemártod hideg vízbe, leszeded a héját. Közben egy fej hagymát megdinsztelsz. A megsült padlizsánokat egy edénybe teszed, amiben tudsz turmixolni, hozzá adod a hagymát kb 1 dl olajat, sót, borsot és egy evőkanálnyi majonézt és összeturmixolod. Kenyérrel isteni.
Ezer féle változata van, az eredetibe kell tojássárgája, de mivel nyers marad benn én ezt mindig kihagyom ha tudom hogy a gyereke is esznek belőle.
Aztán kenyérre szoktunk még kenni tojást vajjal kikeverve , picit fűszerezve, de sima vajat is fűszerezhetsz magad, pici sót bele és amilyen fűszert szerettek, kikevered és kész. Én friss itthon nevelgetett metélőhagymát, bazsalikomot ilyesmit szoktam bele tenni.
Ebédre ennyi idősen nagyjából azt kaptak, amit mi ettünk. Próbáltam olyant főzni, amit ők is könnyen megrágnak. Nagy sláger volt a gyümölcsmártás, vagy paradicsom mártás főtt krumplival és husival, tészta bármilyen feltéttel, pl. Brokkolis, spenótos, paradicsomos mártás. Rakott dolgok, pl rakott kel, rakott krumpli, rakott brokkoli, karfiol.
Aztán imádták a halakat. Heti egyszer az van, míg picik voltak általában jó minőségű halrudacska, csak a panírt leszedtem sütés után, bármivel megették, zöldséges rizs, sült krumpli.
Főzelékek. Én ennyi idősen már adtam nekik tejfölös dolgokat, így mindenféle főzeléket csináltam, krumplifőzelék, zöldbabfőzelék, sóska, spenót, sárgaborsó, finomfőzi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!