Milyen egészséges ételeket készítetek otthon?
Gondolok itt olyanra, hogy rozslisztból nokedli, pogi, saláták, zöldséges ételek!
Itt a tavasz a sok zöldség és nincs ötletem!
Mi nagyon szeretjük a főzelékeket, sokat eszünk (zöldbab, tök, krumpli, zöldborsó, stb.)
Finomak és nagyon egészségesek a sütőzacskóban sült ételek, pl, cs. combok köré dobálsz néhány szál sárgarépát és a zacsiban nagyon finom ízletesre párolódik-sül)
Rántott zöldségek (karfiol, cukkini, brokkoli, gomba)
Brokkoliból nagyon finom salátát is lehet, kicsit megpárolod, főzöl mellé néhány tojást, és leöntöd tartármártással, sültek mellé nagyon fincsi!
Sajtos gombafejek: a tisztított kalapokat púposan megpakolod reszeltsajjtal és be a sütőbe, pillanatok alatt kész, magában előételnek, körettel főételnek is megteszi.
S. répából szoktam salátát, legyalulom, majd jó sok besózott lilahagymával összekeverem, cukros-ecetes lével felöntöm.
Rozslisztet nem használok, sütni annyira nem szeretek :(
Friss saláták minden mennyiségben, retek, újhagyma szinte minden hideg kajához :)
Imádjuk a cézársalit! Ezt még a pasik is megeszik! :) Van benne pirított kenyérkocka, sült csirkemell, saláta, stb,,,
Főzeléknek még nagyon jó a sárgarépa főzelék, sárgaborsó-, cukkíni főzelék, esetleg ha szeretitek salátaleves.
Bocsi, off.
9.16-os tól szeretném kérni a cézársali receptjét.
Még sose csináltam, egy kipróbált recept alapján elkészíteném, mert nagyon szeretem!
Hozzávalók, meg különösen az öntet érdekelne!
Előre is köszi!! :)
köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
nagyon jó ötleteket adtatok!
Főzi - egyetértek! Ha szeretitek, bár ált. mumus, de sztem fini: tök, sóska, spenót, sárgarépafőzi, finomfőzi... A népszerűbbek: krumplifőzi, kelkáposzta, lencse, bab, borsó, zöldbab, sárgaborsó... És a kukoricafőzelék is isteni ám!
Rakott zöldségek: rakott krumpli, zöldbab, karfiol, borsó, brokkoli, cukkini... Hmmm, persze jó tejfölösen, sok sajttal, úgy finom, bár nem kifejezeten zsírszegény...
Zöldséglevesek, pl krémlevesek (zeller, brokkoli, gomba...), paradicsomleves, minestrone, borsóleves, zöldbableves, és még sorolhatnám. Ráadásul jó, mert jól laksz tőle, a második fogásból kevesebb fogy, így nem hízlal annyira:)
És igen, igen sok sali, köretnek is inkább sali, barna rizs a husikhoz!
Én szoktam olyat is, h tepsibe lerakok hússzeleteket, befűszerezem, rá gomba, sonka, sajt, kukorica, paradicsom, hagyma, fokhagyma, brokkoli, cukkini (persze nem mind, mikor mi), és sok sajt és zöldfűszer, oregano, bazsalikom tök egészséges, főleg, ha frissen hozzájutsz! És szépen összesütöm, finom és egészséges.
Édességek: túrós-gyümis süti, tele kalciummal, vitaminnal, fehérjével... (szépséghibája, hogy cukor és zsír is van benne, de azért még nem egészségtelen :)). Csokifondü, ha van ilyen fondüolvaszótok! Étcsokival kifejezetten egészséges (jó az érfalaknak, antioxidáns, és kevésbé cukros, mint a tejcsoki), finom friss gyümiket mártogatni bele, hmmm
Vagy gyümölcsrizs, gyümölcssaláta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!