Van olyan, akinek a babájánál még pocakban, uh-on a fejében tágulatot mértek, de csak ijeszgetés volt, egészséges a babája?
már hónapok óta stresszel az uh-os orvos azzal, hogy 10mm-ig "belefér" ez az eltérés, de mostmár picit fölötte van.
most a 32.hétben vagyok.
Ezt a kérdést találtam, ha a válaszadók esetleg nem futnának össze a kérdéseddel:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
A legtöbb kamratágulat rendeződik mire megszületik a baba, ha kialakulásának nem maradandó morfológiai oka van (tehát ha azért alakult ki, mert nem tud elvezetődni a liquor stb). Valóban azt mondják 10mm-ig "belefér". Folyamatosan kell ellenőrizni, hogy nő-e tovább. Reméljük a következő UH-n már kisebb vagy eltűnik! De a kérdésedre válaszolva, igen, születnek egészséges babák méhen belüli kamratágulat után!
szia!
köszi!
a folyamatos ellnőrzés már 3 plusz uh-ot eredményezett, most mondtam, hogy további soron kívülit nem kérek.
ha baj van, nem tudnak vele mit kezdeni, legfeljebb születése után alapos kivizsgálással.
ha meg nincs baj, akkor csak ijesztgetés.
a szülésznőm épp ma mondta, hogy manapság nagyon sokaktól hallja ezt. szerinte túl pontos a műszer, olyat is mér, amit még nem kéne, mert fejlődésben később szívódik fel.
köszi!
minden jót nektek!
szia! Most találtam rá erre a kérdésre. Az én fiamnál a terhesség 26. hetében már 11,6 mm-es tágulatot mértek, és ez a születésekor is megmaradt, sőt növekedett. Halálra idegeskedtem magamat, aztán a növekedés egyszer csak megállt, kb. 3 hónapos korában. Mára makkegészséges, nagyon okos kisfiú.
Nálatok is biztosan minden rendben lesz, talán már rendben is van!
hú, köszi a megnyugtatást!
nálunk a 32.héten mértek 10,5mm-t. azóta már nem is megyek uh-ra, mert csak bosszantanak. rákéreztem, hogy mi van, ha tényleg baj lenne, azt mondták, nem tudnak mit csinálni, majd születés után kell kivizsgálni. de akkor minek idegesítik az embert?
most 36 hetes vagyok, hamarosan kiderül, hogy megint túlokoskodták.
Szerintem azért nem mondanak semmit, mert a probléma (akinél van) a gyerekorvosra tartozik. Az ultrahangos orvos és a nődoki ezzel nem tud kezdeni semmit. Szóval születésig csak nyomon követni tudják, mérik a tágulatot, ennyi.
Nálunk egy éves kor után mondták csak ki, hogy vsz. genetikai a dolog, nincs vele semmi baj, addig senki semmi konkrétumot nem mondott, nehogy "elszólja magát". De hát köszi... fele terhességem idegeskedéssel telt, és utána is még sok szenvedésen mentünk keresztül emiatt.
no, ma, a 36 hetes uh-on már eltűnt a tágulat!
fölöslegesen túráztattak eddig.
köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!