Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Szerintetek gáz, ha...

Anyukák! Szerintetek gáz, ha egy első gyermekes anyuka egy pár hónapig (pl. 0-12 hónap között) magához költözteti az édesanyját, hogy segítsen neki?

Figyelt kérdés

Ettől már rossz anya,hogy nem egyedül,hanem segítséggel látja el a babáját?

Őszinte válaszokat és/vagy tapasztalatokat kérek.

2012. márc. 11. 14:57
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

Úgy látom, itt kevesen tudnak olvasni. :-( ODAKÖLTÖZTETNI HÓNAPOKRA az már full kihasználás, nem mellesleg magának a kérdezőnek se lesz jó, a férjéről ne is beszéljünk!

Nem az a baj, ha valaki kér, kap időnként segítséget, vagy a szülés után néhány hétig akár rendszeresen, én ilyet soha nem írtam. Csak azon vagyok kiakadva, hogy hónapokra odaköltöztetni a mamát elég gáz, minden szempontból!!

Az is más, ha eleve egy háztartásban élnek, nyilván sokan vannak ilyenek is, ez más lapra tartozik. Viszont rengeteg a buktatója annak, ha a nagymamát túlságosan is bevonják a gyereknevelésbe. Van egy ismerősöm, futó kapcsolatból lett terhes, megtartotta a babát, a szüleivel él. Ő is ilyen kis tehetetlen volt az elején, hogy jajj, segítség kell.... Mostanra oda jutottak, hogy a gyerek nem az anyját tekinti anyának, hanem a nagymamáját. Nem hiszem, hogy ez annyira jó lenne, még akkor sem, ha a szóban forgó nagymama egyébként abszolút szívesen segít.

De semmi gond, itt divat egymásnak esni, mindig annak, aki nem nyavalyog, hanem cselekszik. Akármilyen kérdés felmerül, mindig azt pontozzák le és annak esnek neki, aki gyakorlatias és megoldja az életét. Merthogy ősanya. Tudjátok mit? Legyek a ti szóhasználatotokkal ősanya, csk olyan tehetetlen, kiszolgáltatott, nyafogó ne legyek, mint itt a legtöbben, tisztelet természetesen a kivételeknek!

2012. márc. 12. 10:13
 32/40 anonim ***** válasza:
Gabka, ahogy mondtam is: becsüld meg magad, hogy te nem vagy olyan tehetetlen, mint mások, légy alázattal és adj érte hálát Istennek, meg imádkozz azokért, akik nem eléggé talpraesettek. Ennyi.
2012. márc. 12. 10:25
 33/40 anonim ***** válasza:
Amúgy Gabka mond valamit.Hónapokra odaköltöztetni az anyóst,anyukát szerintem is necces.Azt hiszem a férjeket is zavarná,még ha nem is mondaná.1-2 hónap oké,na de közel egy év mondjuk már szerintem sem.Nekem 10 hós a gyerekem,előrebocsátom nem vagyok szuper anyu de elvagyunk segítség nélkül.Annyi hogy mellette nyílván csak egyszerűbb dolgokat főzök ami hamar megvan,apukája ha elvan vele addig takarítok stb. És azért azt gondolom egy anyának az legyen a legfontosabb,hogy a kicsi körüli teendőket minnél hamarabb elsajátítsa.A segítség az főzni,és takarítani menjen,ne az anya feladatát ellátni.Megtanítani igen,ellátni helyette nem!Le lehet pontozni,de kérdem én,kinél lakott az anyja egy évig????Ha igen,jó volt,sosem volt terhes,és a férj mit szólt?
2012. márc. 12. 11:39
 34/40 anonim ***** válasza:

Köszönöm, utólsó válaszoló, te megértetted, amit írtam! :-)

A férjem nagyon szereti a szüleimet, de biztos vagyok abban, hogy a házasságunk látná kárát, ha én hónapokra beköltöztetném anyukámat hozzánk. De ez érthető is teljesen, hiszen én se ugrálnék örömömben, ha az ő anyja jönne ide bármilyen címszó alatt is... Hiszen pont azért költöztünk külön (lakhattunk volna a szülőknél, lett volna hely!) mert mi már így vagyunk egy család.

Abban is egyetértek, hogy a gyerekgondozás az anya feladata, ráadásul muszáj is megtanulnia, hiszen nem marad örökké mellette valaki, hogy irányítsa... Igen, a segítség az, ha szülés után nem nekem kell ebédet főzni, ha a nagyobb gyereket az első 1-2 hétben, amíg nem esik jól járkálni, kiviszi valaki helyettem a játszótérre, vagy felmossák helyettem a konyhakövet, stb. Erre minden frissen szült anyának szüksége van, szuper, ha van is olyan a környezetében, aki megadhatja neki. Az is rendben, hogy megmutatja valaki, hogyan célszerű mellre tenni a babát, vagy hogyan ellenőrizze a tápszer hőmérsékletét, hogyan ne folyjon ki a pelusból a beltartalom, hogyan fogd a hasfájós csecsemőt... De ez egy hét, legfeljebb kettő, utána minden anya képes boldogulni, hiszen szereti a gyerekét és van anyai ösztöne is. Mellesleg még a legsírósabb baba is alszik néha, így számomra az sem felfogható, miért ne lenne az anyukának ideje földobni egy gyors ebédet, nyilván nem háromfogásos étkezéseket fog prezentálni szülés után...

2012. márc. 12. 12:12
 35/40 anonim ***** válasza:
Szerintem is igaza van gabkának, meg az előtte lévő válaszolónak. Én is cikinek tartanám még a gondolatot is, hogy anyukámat odaköltöztessem. A férjem nem is tolerálná és igaza lenne. Az elején pár napig jól jön a segítség, de utána nincs szükség rá, meg nem is várható el egy nagyitól sem, hogy ennyi áldozatot hozzon.
2012. márc. 12. 12:19
 36/40 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem meg gabka meg mindig nem erti, mirol is beszelnek masok, csak sajat magat kepes meghallani. Toleranciad a nullaval egyenlo.

Szuper, hogy vannak, olyan anyukak, akik mindent meg tudnak csinalni. De az emberek kulonbozoek, van, akinek nehezebb es kihasznalja a lehetosegeket, ha vannak. Miert lenne rossz anya. Konnyu mas emberek folott itelkezni.

Erdekes, a stilusa a gabkanak, na. Senki nem ugrik neki, csak nehany embert felhaboritott a stilusa, ennyi.

2012. márc. 12. 13:35
 37/40 anonim ***** válasza:

Szerintem "gáz", de ettől nem leszek rossz anya. Nem gondolom, hogy egy felnőtt embernek hónapokra segítség kell egy baba ellátásához, azt egy-két hét alatt meg lehet tanulni, a nagyja úgyis ösztönből jön. De nyilván ez az én privát véleményem, nem kell, hogy egyetértsünk.

Úgy gondolom, hogy ha te azt igényled, hogy édesanyád hónapokra hozzád költözzön, az nem csak arról szól, hogy segítsen a baba ellátásában. Szerintem nincs önbizalmad, esetleg indokolatlan félelmeid vannak. Vagy csak szeretsz kényelmesen élni, és könnyebb úgy, ha van egy privát bébiszittered. Nem tudom, a gyerek apjával ezt tisztáztad e, kíváncsi lennék, erről neki mi az őszinte véleménye.

Mi alig vártuk, hogy egyedül lehessünk a babával, és ne legyen senki körülöttünk, mert nekünk is össze kellett kovácsolódni, mint család. Szerintem ezzel, hogy anyukádat odaköltözteted, többet vesztesz, mint nyersz. De te tudod, én biztos nem csinálnék (és nem is csináltam immár 2X sem) ilyet.

2012. márc. 12. 14:09
 38/40 anonim ***** válasza:

Kedves 36-os válaszoló, mikor írtam olyat, hogy rossz anya? Légy szíves mutass rá, hol írtam ilyet. Azt mondtam, igen, ciki a dolog, hogy hónapokra odaköltözteti az anyukáját. De még egyszer sem írtam olyat, hogy rossz anya, legfeljebb hogy önző ember, ha képes ennyi áldozatot elvárni másoktól.

De úgy tűnik, ez azért nem csak az én privát véleményem...

2012. márc. 12. 15:10
 39/40 anonim ***** válasza:

Gabka!!!

Honnan tudod,hogy nem a kérdező édesanyja ajánlotta fel a segitségét???

Honnan tudod,hogy nem egy egyedül álló,magányos nagymama,akinek öröm lenne az unokája mellett segitkezni??

Mielőtt itélkezel,esetleg kérdezz vissza és győződj meg róla!!!

Mindamellett nem feltétlenül tartom hosszú távon jó ötletnek de ezt már kifejtettem itt pár hsz-sal ezelőtt!

Negativ vagy Gabka77 nagyon!!!

Nem a véleményeddel van bajom,hanem a stilusoddal!

Olvasd vissza a kommentjeidet!

2012. márc. 12. 15:33
 40/40 anonim ***** válasza:
54%

36os vagyok, en meg sehol nem irtam, hogy te azt irtad volna, hogy rossz anya.

Es nem a hozzaszolasod tartalma, hanem szerintem is, kisse negativ a hozzaallasod.

2012. márc. 12. 20:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!