Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Szerintetek gáz, ha...

Anyukák! Szerintetek gáz, ha egy első gyermekes anyuka egy pár hónapig (pl. 0-12 hónap között) magához költözteti az édesanyját, hogy segítsen neki?

Figyelt kérdés

Ettől már rossz anya,hogy nem egyedül,hanem segítséggel látja el a babáját?

Őszinte válaszokat és/vagy tapasztalatokat kérek.

2012. márc. 11. 14:57
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
Igen,azért mond az utolsó valamit,mert az én férjem is azt mondta (anyám,anyósom össz 3 hetet voltak nálunk) hogy azért jó mostmár nélkülük...meg hidd el,hogy apukát nem fogják hagyni érvényesülni a picivel.Ezt jobb ha mérlegeled.
2012. márc. 11. 21:20
 22/40 anonim ***** válasza:
54%

Attól lesz valaki rosszindulatú szuperanyu, hogy törődik a másik emberrel? Hogy a saját feladatait maga látja el, és nem vár el áldozatot felnőtt fejjel a szüleitől?

Még csak nem is azt írtam, hogy egyáltalán ne fogadj el segítséget, csupán arra mertem célozni, hogy anyád is ember és talán még vannak tervei az életben azon túl, hogy a felnőtt gyerekét babusgassa, mert az nem képes megbírkózni alapvető feladataival???

Igen, jól jön néha a segítség, ha nagyobb a gyerkőc, akár egy-egy este is, hogy anya-apa kimozdulhasson együtt, de hogy odaköltöztetni a nagymamát csak azért, mert egy szál gyereket nem vagy képes ellátni, ne haragudj, de enyhén szólva is nevetséges. Egyébként pedig lehet akármilyen tündér az anyukád, szeretheti akárhogy a férjed, előbb-utóbb elege lesz belőle, hogy hogy felborult az otthon békéje és egy szál gatyában vagy uram bocsá' anélkül már végig se mehet a saját lakásán, mert az anyós ott parkol a vendégszobában, unokafelvigyázó és háztartási alkalmazott címen... Szép. Aztán majd írhatod ide megint a kérdést, hogy vajon miért keres más elfoglaltságot a férjed.

2012. márc. 11. 22:07
 23/40 anonim ***** válasza:
49%

Bocsi az offért, Gabka77-nek reagálnék én is:

így írsz: A szülőknek is van magánélete, van baráti köre, tervei, munkái" - hát képzeld el, ez nem feltétlenül igaz. Oké, általánosságban beszélsz, de felhívom a figyelmed arra, hogy nem mindenkire érvényes ez az állítás. Továbbá: "Szerintem szemétség tőlük elvárni, hogy segítsenek, nem is beszélve arról, hogy minek szül az olyan gyereket, aki nem érzi magát képesnek arra, hogy ellássa..." -szemétség? Akkor te még nem láttál olyan anyukát, akinek az a legnagyobb öröm az életben, ha a lányának segíthet. Neki ez nem szemétség, hanem a világ legtermészetesebb dolga, amit örömmel tesz, mert szeretetből! És képzeld el még azt is, hogy olyan nő is akar gyereket, aki nem képes arra, hogy egyedül ellássa. - rengeteg ilyen van, hidd el. Miért ne akarjon? Éppen te fogod neki megmondani,mit akarjon...

"Attól lesz valaki rosszindulatú szuperanyu, hogy törődik a másik emberrel? "- neeeem, nem attól, Gabka, hanem attól, hogy nem tudod megérteni a másik embert, mert azt hiszed, mindenki olyan vagy olyannak kell lennie, mint amilyen te vagy.

Dicséretre méltó és becsületedre váljék, hogy te milyen önellátó vagy (és hogy mennyire tekintettel vagy anyukád életére), de nem mindenki ilyen ügyes, mert ezerféle ember él ezen a bolygón és nem csak a szuperek akarnak pl. gyereket, hanem azok is, akik szívesen veszik a segítséget. A kérdező különben is csak pár hónapról írt, de ha egy életről lenne szó, akkor is mi van? A 20. század előtt nagyjából mindenki együtt élt az anyjával vagy anyósával és nem csak vele. Lehet hogy neked ez "nevetséges", de szerintem nem annyira

2012. márc. 11. 22:30
 24/40 anonim ***** válasza:
Hát nekem pár hónapon keresztül párom anyukája segittet amiben tudot.Minden nap nálunk volt.Jol eset de,a 9 hónapra kissé besokaltam.Pont mire elutazot 3 hónapra.Most jön haza az elején nem hiányoltam mostmár kezdem jó az ha van valaki aki segitsen.Nekem is jól eset.
2012. márc. 11. 23:35
 25/40 anonim ***** válasza:
100%
Nekem segitett az anyukam, neha-neha eljon egy hetre, az elejen tobbre is. Nyilvan megbirkoztam volna magam is, beletanul az ember, de mivel volt arra lehetoseg, hogy segitsen, en nagyon orulok neki es halas is vagyok. Es nekem nem a haztartasban segitett, nem jatszott hazvezetonot vagy szakacsot, csak es kizarolag a baba korul segitett. Bensoseges kapcsolat van koztunk, igy tenyleg sokat segitett, lelkileg is jo tamaszom volt. En nem erzem, hogy kihasznaltam volna, o sem. Sot, a gyerekemnek is segitenek ugyanugy, ha szuksege lesz ram. Van sajat elete az anyukamnak, en is a resze vagyok es az unoka is.
2012. márc. 12. 02:05
 26/40 anonim ***** válasza:
77%
persze nyugodtan pontozzatok le...attól még ettől senki sem rossz anya,és igenis tele van az oldal rosszindulatú "ki ha én nem",és "nekem megye,ha neked nem miért szültél" típusú anyukákkal,itt is van példa..egy édesanya ott segít a lányának ahol tud,és még kérni sem kell mert ő maga ajánlja fel,természetesen ha megteheti,és szereti a gyerekét..egy nagyszülőnek mindennél fontosabb a lánya,és az unokája,és Ő lesz a legboldogabb,hogy segíthet..és ez így normális,attól nem lesz senki szuper,mert egyedül is megtudja csinálni,szóval Gabka77 nagyon nagyra vagy magaddal,de épp te mondtad,egyedül is meg lehete csinálni,tessék akkor csináld egyedül,a kérdező viszont igénybe veszi anyukája segítségét,és legalább lesz ideje szusszanni,kikapcsolódni majd kicsit a párjával,és nem lesz befásult,csak a gyerekkel törődő "szuperanya"
2012. márc. 12. 07:20
 27/40 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem is Gabka77 egy kicsit magadba kellene szallnod! Vannak okos hozzaszolasaid, de szinte mindegyik egy mero okoskodas!

Regota gyakorizom, ezerszer olvastalak mar, az OSANYAT, akinek nincs segitsege, de minden sikerul neki. A szupergyerekeit es a farmjat.

Kicsit ugy kepzellek el, mint nagymamat fiatalon. :)

Ja, a kerdezre valaszolva:

NEm szegyen a segitseg az elejen, mondjuk tenyleg nem varhato el a nagyitol h honapokig odakoltozzon, de ha jo a kapcsolatotok, nem dolgozik, akkor miert ne?

2012. márc. 12. 07:40
 28/40 anonim ***** válasza:

Példálózhatunk azzal,hogy ki képes ellátni a babát és ki nem! 12 éves korom óta migrénem van,ahogy hazajöttünk a kórházból a 3 napos babánkkal, pont rámtört egy roham. A férjem szó szerint a cicire tette a kislányunkat,mert fel se tudtam kelni,megfogni a picit. Gyógyszert nem vehettem be a szopi miatt,ezért másfél napig szenvedtem,mire jött az ügyelet és beinjekciózott. És sajnos ez nálunk hetente fordult/fordul elő. Ezek miatt éreztem úgy,h biztonságosabb,ha az elején van mellettem egy másik felelősségteljes ember. Az első hónapban délelőttönként jött az anyukám babázni,amíg a férjem dolgozott. Nem takarított,nem kiszolgált,hanem a baba körül segített és elvitte sétálni,h tudjak pihenni. Mióta nem szoptatok,ehetem a speciális gyógyszeremet, így nem esnek ki napok!

Kedves Kérdező! Nyugodtan kérj segítséget! Senkinek nincs a kisujjában a gyereknevelés. Persze lehetünk szuperanyák,megszakadhatunk a házimunkában és elláthatjuk a gyereket ezer dolog mellett. De nem mindegy,hogy annak milyen a minősége,és hogy egy elkeseredett, fáradt, rosszkedvű embertől kapják-e!

2012. márc. 12. 07:50
 29/40 anonim ***** válasza:
8-as voltam egyébként!
2012. márc. 12. 07:51
 30/40 anonim ***** válasza:

23-as vagyok:

na, engem is lepontoztatok. Akkora hülyeséget írtam talán? Max. megérdemlem, mert off volt, habár korábban választ is írtam

2012. márc. 12. 08:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!