Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Szerintetek gáz, ha...

Anyukák! Szerintetek gáz, ha egy első gyermekes anyuka egy pár hónapig (pl. 0-12 hónap között) magához költözteti az édesanyját, hogy segítsen neki?

Figyelt kérdés

Ettől már rossz anya,hogy nem egyedül,hanem segítséggel látja el a babáját?

Őszinte válaszokat és/vagy tapasztalatokat kérek.

2012. márc. 11. 14:57
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
69%

A kérdező úgy írta: 0-12 hónap között.

Gondoltam, hogy le leszek pontozva, de akkor is az a véleményem, hogy attól, hogy az anyukám esetleg nyugdíjas, azért van SAJÁT élete. Meg nekem is van. És a gyereket is magamnak szülöm, nem neki.

Most komolyan: csak nekem gáz, hogy a nagymama hagyja ott a lakását, a férjét, mindenét és költözzön oda a lányához, mert az képtelen megbírkózni egyetlen kisbabával???

Az én szüleim bármikor és bármiben segítenek, csak szólnom kell. De nekem nem férne rá a pofámra folyton őket rángatni, pláne még ide is költöztetni... Harmadik babát várom, kb. egy hónappal ezelőtt úgy alakult, hogy baromi beteg lettem, infúziókat kaptam, föl se tudtam kelni az ágyból, nem még a két nagyobbomat ellátni. Pár napig anyukám jött reggel, ment este, de nekem már a harmadik nap után iszonyú lelkifurdalásom volt, hiszen neki is van férje, saját háztartása, stb. és az enyémmel foglalkozik... Néhány nap után, ha szédelegve is, de igyekeztem helytállni, férjem segített amit tudott, valahogy megvoltunk. De hogy hónapokig kihasználjam a segítőkészségét, a szeretetét, hááát.... A szülőknek is van magánélete, van baráti köre, tervei, munkái, még akkor is, ha netán nyugdíjasok. Szerintem szemétség tőlük elvárni, hogy segítsenek, nem is beszélve arról, hogy minek szül az olyan gyereket, aki nem érzi magát képesnek arra, hogy ellássa...

Pontozzatok le megint.

2012. márc. 11. 17:17
 12/40 anonim ***** válasza:
Ettől nem vagy rossz anya. ha neked úgy jó, és anyukádnak is akkor nincs benne semmi rossz. Mi ahogy hazajöttünk a kórházból, anya segített 1 hétig (reggeltől-estig) volt, utána ment haza. Szabit vett ki. Után anyósom segített,abban, hogy bevásárolt, illetve hozott főtt kaját szintén 1 hétig. Utána mindent magam csináltam. Én is imádom anyukámat, 20 km-re laknak tőlünk, minden 2. hétvégén kint vagyunk (ott is alszunk). De szerintem nem bírnék már vele élni, ha nem lenne muszáj.
2012. márc. 11. 18:02
 13/40 anonim ***** válasza:

Szia!

Valóban embere válogatja, hogy ki hogy érez ezzel kapcsolatban, illetve mindenkinek más a viszonya az anyukájával.

Én véleményem: nem gáz, ha anyukádat magadhoz veszed segítségnek (persze ha ő se bánja és szívesen teszi). Egyáltalán nem leszel ettől rossz anya. Én is legszívesebben ezt tettem volna. Kinek nem jön jól a segítség és a társaság? Különben is, miért lenne épp az a normális dolog, hogy egyedül gondoskodj mindenről? Évszázadokig együtt éltek a generációk, kölcsönösen segítették egymást, arról nem is beszélve, mennyi támogatást nyújtottak épp szülés után, mikor az anyuka még fáradt és a szoptatás (és a jó táplálkozás is evégett)a fő dolga.

Valaki könnyebben, valaki nehezebben birkózik meg az anyasággal is, nem vagyunk egyformák.

2012. márc. 11. 18:10
 14/40 anonim ***** válasza:
48%
Tudjuk Gabka, neked 3 gyereked van. Illetve a terhes a harmadikkal. Tudjuk tudjuk
2012. márc. 11. 18:48
 15/40 anonim ***** válasza:
55%
Kedves utólsó, ez ugyan hogy jön ide? Miben változtat ez bármin is?????
2012. márc. 11. 19:17
 16/40 anonim ***** válasza:
Szerintem előbb-utóbb terhedre lenne,mintsem segítene.Velem két hétig volt anyu,egy hétig anyósom.Elég volt,pedig imádom őket,de akkor is.Ráadásul úgyis el fogod tudni látni,olyan nincs,hogy nem.
2012. márc. 11. 20:18
 17/40 anonim ***** válasza:
31%

nem tudom miért más magánéletével kell foglalkozni, ..

a kérdésre kell válaszolni

2012. márc. 11. 20:25
 18/40 anonim ***** válasza:
24%
ne hogy már ettől rossza anya legyen valaki..basszus régen egy fedél alatt élt a nagyobb család és rengeteget segítettek az anyukának,igazából ha teheted nyugodtan..ne hogy már azon aggódj ettől rossza anya leszel...tudod ki a rossz anya aki nem aki abszolút nem foglalkozik a gyerekkel,nem eteti meg,nem altatja,nem gondozza,vagy aki veri rendszeresen,és itt nem a popsi,kézre csapásról beszélek ami sok gyereknél néha elengedhetetlen..komolyan nem értem manapság itt kérdezik meg jól neveli e gyerekét,vagy mitől lesz rossz anya,amikor ez abszolút nem az a kategória,figyelj tőlem odaköltözhet 10 évre is,szerintem aki ezért,vagy bármiért rossza anyának tart ami a felsoroltakon kívül illik rád akkor azzal nem kell törődni,mert az csak egy beképzelt,irigy,rosszindulatú hólyag,belőlük sok vannak szép számban az oldalon,nézz csak meg néhány kérdést pl ebben a témában,vagy a hozzátáplálásról,a tápszerről,altatásról stb.
2012. márc. 11. 20:47
 19/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ mindenkinek!

A rosszindulatú szuperanyuk nem érdekelnek!

Lehet itt élik ki magukat,hogy lefikázzák a segítségre szoruló,még tapasztalatlan anyákat.

Finoman és barátságosan is el lehetne mondani mindenkinek a véleményét,nem ítélkezni és pálcát törni az ember felett...

2012. márc. 11. 20:54
 20/40 anonim ***** válasza:

Csak abban az esetben,ha zavar be a házaséletetekbe,a férjeddel...ha jól kijönnek egymással.

Nehogy aztán az legyen,hogy apuka kódorog össze-vissza mert az anyósa ott lakik.

Másrészt ,miért ne..de jó lett volna ha lett volna valaki ,aki segit ..akár az anyósom is.

Sajnos az édesanyám meghalt ,kicsi koromban ,anyósom pedig még dolgozik és messze laknak.

Használd ki a segitséget ,teljesen jó ha nem kell egyedül bajlódni.

Én is megtettem volna!

Minden jót kivánok!

2012. márc. 11. 20:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!