Hűtőfürdőt hány fokos láztól kell/lehet csinálni? 38,7 most a láza .39,2 - 38,5 között ingadozik neki.10 hós.
Szia az oltási kis könyv utolsó lapjain minden le van írva.
Ha nem találod leírom!
Na jó inkább bemásolom az a biztos:
Ha 38 fölé emelkedik, eljárhat úgy is hogy levetkőzteti a gyereket és először hűtőfürdőt tusolást vagy törzsborogatást alkalmaz, és amennyiben ezek hatástalanok voltak, ad a gyermek háziorvosa által javasolt és készenlétben tartott lázcsillapítót ( kúp, szirup , csepp , tabletta). Eljárhat úgy is hogy ilyenkor csak lázcsillapítót ad. Magas és makacsa láz esetén kombinálja a hűtést és a lázcsillapító adását. Először adjon lázcsillapítót és utána kezdje el a hűtőfürdőt.
Hogyan készítsünk Ülő fürdőt?
Készítsen testhőmérsékletű fürdővizet és helyezze bele lázas gyermeket, nedvesítse be arcát és fejét is.
Óvatosan, hogy a gyerek számára ne legyen kellemetlen, hideg víz hozzátöltésével, vagy hozzáengedésével körülbelül 30 C -ra hűtse le. A fürdő ideje öt-tíz percig tartson. A gyermeket kiemelés után törölje szárazra és csak könnyű takarót( lepedőt/ terítsen rá.
Ha a láz makacs a fürdőt 2-3 alkalommal ismételje meg, amíg a testhőmérséklet 38C -ig süllyed.
Én mindig olyan 38.5 fölött szoktam gyerekeimet hűtő fürdőztetni ezzel segíteni a lázcsillapító hatását.
Mondjuk az én gyerekeim élvezik ők már nagyobbak / 2 és fél és 4 és fél évesek/. Én úgy szoktam hogy bele ültetem 37 fokos vízbe locsolgatom, majd el kezdem lehűteni 30 fokra ez kb 2 perc alatt, aztán bele fektetem őket és a maradék 8 percet fekve töltik.
Mielőbbi gyógyulást kívánok a mini manódnak neked meg kitartás!!
Nagyon kedves vagy, hogy leirtad!
Nincs ilyen könyvem, külföldön élünk.
Olyan fura mert a végtagjai hidegek de a láza meg magas. Ráadásul mindig popsiban mérni a lázat olyan macerás neki, a fül hőmérőnk meg nem a popsiban mlrt adatot adja hanem többet. :( Most alszik egy bodyban vékony kis takaró alatt.
Köszönöm Alaszka!
Pedig jó lenne ha lefelé menne a láza. Ahogy felébred azt hiszem megyünk a kádba. :(
1,2,3 # válaszoló vagyok!
Hogy vagytok?
Remélem jobban van már a picuri!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!