Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mitől ingadozik egy csecsemő...

Mitől ingadozik egy csecsemő vércukra?

Figyelt kérdés
Mérnem kellett neki itthon, kap egy gyógyszert, ami leviheti (az elején, amin már túl vagyunk). Volt olyan, hogy kaja után 3 órával mértem 6.8-at 5 percre rá egy másik ujjából 4,4-et. Ez utóbbit megismételtünk és szintén annyi lett. Lehet, hogy rossz a gépem? Nagyon kivagyok.
2012. febr. 13. 09:33
 1/3 anonim ***** válasza:

lehet, hogy rossz a géped! de az is lehet, hogy nem volt tiszta az ujja. úgy tudom piciknek fülcimpából ajánlják a mérést!

de természetesen be kell állítani a mérőt.

én mikor megyek laborba, viszem a készülékem és vérvétel után rámérek, majd az eredménynél ugye látom, hogy pontos-e, így tesztelheted.

meg persze az se mindegy, hogy étkezés után mennyivel méred mert ugye nagyon gyorsan leesik kaja után 2-3 órával

2012. febr. 13. 10:28
 2/3 A kérdező kommentje:
azt is észrevettem, ha éber, akkor sokkal gyorsabban esik a cukra, mint ha alszik. De ez a 6.8 sok volt .. de a legbiztosabb, ha teszteltetem a mérőt. Accu checkem van, amire azt mondják, hogy valakinél 1 mmol-t is képes felülmérni olykor..
2012. febr. 13. 12:41
 3/3 anonim ***** válasza:

persze, hogy gyorsabban esik, kifejezetten ajánlják, hogy a felnőttek tornázzanak, lift helyett lépcsőn menjenek fel/le, sétáljanak autózás helyett...

megmondom őszintén, fogalmam sincs, hogy piciknél mi a normál tartomány. nálam, felnőttnél 7,0 de múltkor 7,3 volt és azt mondták ez még rendben van, tehát a 6,8 ha ugyan azok az értékek nekik is akkor teljesen rendben vagy, kajára mindenkinek felmegy, de az a lényeg, hogy 7-7,5 fölé ne menjen :)

mondjuk ezt már te tudod hogy van nálatok.

sok egészséget a picinek!!! :)

2012. febr. 13. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!