Hűtőfürdőt pontosan hogyan kell csinálni?
Én 38,5 alatt nem csillapítok lázat. (popsiban mérve nem levonva) A dokinénink is azt mondta, hogy csak e felett kell lázcsillapító, és ha az nem viszi le, akkor hűtőfürdő. 37,8-ra szerintem felesleges a hűtőfürdő. Öltöztesd lengébben (amennyire a hőmérséklet megengedi) és le fog menni a hőemelkedés. Főleg, ha a foga miatt van.
A fiam most beteg, volt 39,4 láza, na akkor a kúp után hűtőfürdőztem, de azóta max 38,2-ig megy fel, nem adok lázcsillapítót sem. A láz arra van, hogy a vírusokat ne engedje elszaporodni, a szervezet önvédelme, ezért nem kell, csak a lázat csillapítani. Ez azért 38,5 mert ha levonjuk a 0,5-öt, akkor lesz 38.
Egyébként én is itt tájékozódtam a hűtőfürdővel kapcsolatban: normál hőmérsékletű vizet kell engedni, amiben normálisan is fürdik, majd folyamatosan hideg vízzel hűteni 30-32 fokig. 10-15 percet lehet benne a gyerkőc. Ha nem megy le, akkor megint. 2-3-szor meg lehet ismételni. Az a jó, ha nyakig benne fekszik, az arcát is lehet mosogatni. A fiam ordított (nem túl kellemes) még úgy is, hogy csak ült benne, és én mosogattam a hűvös vízzel. De hatásos volt. Szerintem nálatok nem kell most semmit tenni.
Hol mérted a 37,8at? Popsiban le kell vonni 0,5 azt ugye tudod? Egyébként az már nem vészes.
A fürdőt úgy csináld, hogy először langyos vízbe tedd bele a babád és fokozatosan öntsd hozzá a hidegebb vizet, de azért ne legyen jéghideg!
Csak 38 fölött kell a kúpot használni.Alatta nem szabad!Hűtőfürdőt makacs, magas láz esetén kell alkalmazni.(Én 39 fölött szoktam, ha nem használ a kúp 20 perc után.)
37-38 fokos vízbe beleültetni a babát, és fokozatosan hűteni a vizet.Ne legyen hidegebb 30 foknál, és ne tartson 10 pecnél tovább.
micsoda???? 37,8-nál hűtőfürdő????? nem kínozd már feleslegesen.....
amúgy 38,5 fokTÓL KELL lázat csillapítani (ez már a levont érték)!!!!! 38 foknál nem szabad csillapítani, mert az immunrendszernének dolgoznia kell! ha mindig csillapítod 38 foknál is, sokat lesz beteg, lázas, nem győzi le az immunrendszere.
38,5 foktól kell csillapítani és hűtőfürdőt meg e fölött kell alkalmazni!
biztos, hogy a fogzás miatt van láza a leírtak alapján, akkor meg pláne ne adj kúpot.
fura, hogy ezt nem tudtad, remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!