Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tudom, hogy már mindenkinek...

Tudom, hogy már mindenkinek hurutja van a neves kérdésektől, de ezekről mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Andrea

Magdolna

Villő

Márta

Mária

A Mária a legmegosztottabb. Ha csak egyet választhatnék, biztosan ez lenne az, viszont biztos, hogy nem Marinak becéznénk. De maga a név szerintem gyönyörű. Amikor erről van szó, és mondom, hogy legszívesebben ezt a nevet adnám a lányomnak, általában le vagyok szavazva, és én sem tudom, hogy miért tetszik ennyire. Ti mit gondoltok erről?

Tudom, hogy egyik sem a legmodernebb név, de szerintem pont ezért olyan különlegesek. Igazából mindegyiknek "története" van, de csak úgy hangzás alapján nektek melyik tetszik a legjobban? :)

Előre is köszi a válaszokat! :)

2012. márc. 3. 09:58
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:

Végre valaki,akinek még tetszenek a régebbi nevek!

A Magdolna és a Villő nekem nem tetszik, a többi oké,a vezetéknévtől függően választanék.

2012. márc. 3. 10:05
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Egyiket sem adnám a lányomnak, de nem azért mert nem modern nevek, hanem mert a hangzásuk annyira nem tetszik. Viszont ezek közül a Máriát választanám. A Marcsi, Mia, Ria becézések nagyon jók szerintem. Amúgy a húgom 5 éves Andrea, ez sem rossz, csak nagyon-nagyon sok van belől a felnőttek körében.
2012. márc. 3. 10:15
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Anyukámat és a 16éves a húgomat Máriának hívják.A 20 éves húgom Andrea,a keresztanyám pedig Magdolna.Úgyhogy passz.Nekem az összes tetszik,mert nem ez a mai "dizájn" nevek.Remélem érted,hogy mire gondolok.Ha segít a Mária név melletti döntésedben,akkor szívesen leírom,hogy nálunk az ismerősök,barátok,miként becézik anyuékat.

Anyut amióta az eszemet,csak Marcsinak,vagy Marikának.

A húgomat (na ő már más tészta,mert fiatal tini,és rengeteg az ismerőse,barátja) elég sokféle képpen.A Marika és Marcsi(ka) nála is vannak,de itt a többi:Mari,Maris,Mariska,Mári,Ria,Rius,Marus,Mares,szokták Mérinek is hívni az osztálytársai.De a húgom a legjobban a Marist szereti,nem tudom mért.Talán,mert a legtöbben úgy hívják.

2012. márc. 3. 10:18
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a Villő és a Mária tetszik ezek közül a legjobban.

A Villő egyszerűen gyönyörű! A Mária is csodaszép, csak az a gondom, hogy nem tetszenek a becézett formái, és elég nehéz elérni, hogy ne becézzék a gyereket. Mondjuk nem lehetetlen. Az én kislányom Johanna, eleinte próbálták Hannázni, de most már mindenki a teljes nevén szólítja.

Amúgy ha muszáj becézni a Máriát, akkor a Méri és a Mimi, ami még oké, esetleg a Mieti, de ezt kevesen ismerik, mert sváb eredetű. Nagymamámat Mietinek becézték, anyukámat Mérinek szokták hívni.

Bocs, hogy hosszú lett.

2012. márc. 3. 10:43
 5/24 anonim ***** válasza:
Nekem a Márta név tetszik ezek közül. :)
2012. márc. 3. 10:53
 6/24 anonim ***** válasza:
76%

A Mária szerintem is szép név amúgy (csak egy időben nagyon gyakori volt és kicsit negatív érzéseim társulnak hozzá főleg így hogy MARI :)) De a Marcsi az nagyon cuki pl. meg felnőttnek is jó becézet, Mia Ria tényleg ezek is jók (amit előttem írtak).

Nekem a Magdolna nagyon tetszik Magdiként becézve is, nekem is listás volt csak nekünk Magos a vezetéknevünk így Magos Magdolna olyan viccesnek hangzott főleg Magos Magdi...na mindegy:))

A Villő az nekem egy más kategória az egy ősmagyar név, ezért van belőle manapság, mert ez felkapott lett ( Csenge Lelle Hanga Zselyke és társaival).

A Márta hát én utáltam világéletemben azt a nevet de mostanában annyi normális jófej Mártiti ismertem meg hogy már nem csúnya számomra a név maga. De azért nem adnám.

Andrea ez is tetszik :)) Nem gyakori manapság biztos nem lesz még 2 Andi rajta kívül az oviban suliban.

2012. márc. 3. 11:06
 7/24 anonim ***** válasza:
Nekem egyik se tetszik.Talán a Mária modernebb becézései.
2012. márc. 3. 11:21
 8/24 anonim ***** válasza:
Ezek közül a Villő tetszik, szerintem a kornak megfelelő neveket kell adni, hogy ne legyen neki ciki. Ne öreglányosat.
2012. márc. 3. 11:55
 9/24 anonim ***** válasza:
Ezek közül a Villő a legjobb. A Márta, Mária nekem nagyon öreges. :/ Az Andreától meg kiráz a hideg...:/:/
2012. márc. 3. 12:35
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

"Kornak megfelelő" név, te jó ég!

Ezek a nevek több száz, több ezer évesek, és még mindig fennmaradtak, élnek vele emberek...

Nem hívhatnak minden kislányt Lilinek...

Egyébként időről-időre újra felkapnak neveket: pl. az Anna vagy a Viktória nagyon sokáig tucatnévnek számított, aztán kevésbé használták őket, majd újra divatba jöttek.

Ma már igenis az ilyen nevek számítanak egyedinek, és egyáltalán nem ciki, meg öreges, hiszen a gyerekeknek, akik között az illető felnő, ezek különleges és szép nevek lesznek - pont azért, mert az ő korosztályukban ez nem gyakori!

Becézni meg bárhogy lehet bárkit! És az sem biztos, hogy mi döntjük el, mert majd a közösség is ad beceneveket, amire mi nem is gondolnánk!

A kornak megfelelő névre még annyit, hogy a ma "divatos" neveket is viselték emberek több száz évvel ezelőtt is.

2012. márc. 3. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!