Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig kell pépesíteni az...

Meddig kell pépesíteni az ételeket és mikortól lehet adni darabosan adni?

Figyelt kérdés
Babám 7 hónapos, 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, most már sokféle zöldséget, gyümölcsöt eszik. Botmixerrel pépesítek neki mindent, próbáltam turmixgéppel, de úgy darabos marad. Adhatom neki úgy? 4 fogacskája van.
2012. márc. 2. 17:14
 1/5 anonim ***** válasza:
Nyugodtan próbálkozz, eddig is lehetett volna. Van olyan gyerek, amelyik egyből megeszi a darabosat is, van aki nem. Majd meglátod. Ha kiköpi, vagy 9klendezik akkor egy kicsit pihentesd, majd később próbálkozz újra. Nem a fogak számétól, hanem a gyerek érettségétől függ.
2012. márc. 2. 17:21
 2/5 anonim ***** válasza:
Nemcsak a fogaival rág, hanem az ínyével nyomja szét a puha ételt. Az én lányom például szívesen rágcsálta azokat az ételeket, amiket a kezébe tudott fogni (alma, keksz, banán), de sokáig öklendezett a darabos pépektől. Igen, ahogy az előző válaszoló írta, ez a gyerek érettségétől, egyéni adottságaitól függ. Ilyenkor sose hagyd magára (bocs, nem akartam okoskodni).
2012. márc. 2. 17:27
 3/5 A kérdező kommentje:
Kiflicsücsköt szívesen rágcsál, akkor asszem megpróbálkozunk, kíváncsi leszek mit szól hozzá:)
2012. márc. 2. 17:33
 4/5 anonim ***** válasza:
Kisfiam 8 hónapos kora óta kap kiflicsücsköt,kekszet a kezébe,kölesgolyót, felvágottas kenyér katonát,vagy csak amgában puhább gyümölcsöt sajtot,és sokszor már nem pépesítem hanem csak villával összenyomom a főzeléket,gyümölcsöt,ugye ez függ attól is milyen az étel állaga,most 10 hónapos,még mindig 2 foga van mint 8 hónaposan de az inyjükkel is tudnak rágni a babák,szerintem attól függ mennyire érett rá a baba
2012. márc. 2. 17:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Gyereke válogatja. Az én lányomnak 11 hónaposan még turmixolni kellett mindent, mert különben öklendezett. Aztán gondolt egyet, és egyik napról a másikra nem volt hajlandó megenni a püréket. Azóta meg csak azt eszi, amit mi. :)
2012. márc. 2. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!