Krumplis tésztát hány hótól adtatok babátoknak? (akár turmixolva, darabosan)
Figyelt kérdés
Már ettünk tojás nélküli tésztát, nagyon szereti, plusz vékony, kicsit hizlalni kéne, ezért gondoltam erre.2011. febr. 25. 09:16
1/11 anonim válasza:
mivel a krumplis tészta úgy kezdődik hogy zsiradék és paprika + hagyma én nem adnék 10 hós kor elött.
2/11 A kérdező kommentje:
olajat már rég kaphatnak 7 hósan, akkor miért nem adnád előbb? a paprika miatt?
2011. febr. 25. 09:20
3/11 anonim válasza:
En 8 honaposan es par naposan adtam eloszor a babamnak abbol a krumplis tesztabol amit mi ettunk. Villaval kicsit osszetortem neki nem turmixoltam. Sozva viszont nem volt csak nagyon enyhen. Mi a ferjemmel utanna soztunk amikor ettuk. Nagyon izlett neki.
4/11 A kérdező kommentje:
köszönöm, én is így gondoltam, mert már nem eszi nagyon az ízetlen káposztafőzeléket, és kiönteni meg sajnálom, inkább olyat főzök magunknak is, amit ő is eszik. 9 hós egyébként, óvatosan igyekszem bevezetni az új ételeket, de azért nem akar túl óvatos lenni, látom, hogy ízlik, eszi, és eddig hála Istennek semmire nem allergiás.
2011. febr. 25. 09:25
5/11 anonim válasza:
7 hónapos pépes paprikás krumplit adott a nagymamám! És még élek!:) Szóval 9 hónaposnak szerintem már nyugodtan adhatsz!
6/11 kisnita válasza:
Én 8 hónaposan kezdtem bevezetni a lisztes dolgokat, rántást, tésztafélét, stb. Krumplit már a hozzátáplálás elején adni kell, olajat, zsiradékot szintén 7-8 hónapos kor között, egy pici fűszerpaprika meg mehet neki szintén 7-8 hónaposan. Úgyhogy szerintem 8 hónaposan már simán eheti. Nem emlékszem az enyém pontosan mikor evett először, de tuti még egy éves kora előtt.
7/11 anonim válasza:
Nyugodtan adjad. Ha megeszi összetörve is, akkor ne turmixold. Jobb, ha megszokja, hogy ezek az ételek nem pépek... :) A főzeléket is ízesítsd mint magatoknak! Csak pl. a tejfölt hagyd ki, rakhatsz helyette joghurtot vagy kefírt. Na meg egy pici só se árt ám, nem kell annyira félni, csak ne legyen semmi agyonsózva, fűszerezve. A fiam fokhagyma és fűszerek nélkül meg se evett semmi zöldséget!
8/11 anonim válasza:
Nyugodtan adhatod!
Nekem is adtál egy jó ötletet! Köszi! :)
9/11 anonim válasza:
én nem teszek bele pirospaprikát, nem tudom, hogy kell úgy csinálni...
Megfőzöm a tésztát és a krumplit külön, a tésztét sok zsiradékkal elkeverem és utána teszem bele az összetört krumplit. Egyébként joghurttal esszük, nagyon szereti az egész család.
10/11 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, ebédeltünk már, nagy sikere volt :) elég gyenge robotgépem van, így csak összetörte a tésztát, szépen ette így is :) jó ötlet volt, köszi mindenkinek! :)
2011. febr. 25. 13:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!