Hogyan készítsük el a baba ételét? :S hogyan jobb pépesíteni?
Innen le tudod tölteni a Nagy babaszakácskönyvet: [link]
Ebből mindent megtudsz a hozzátáplálásról, még recepteket, ötleteket is találsz benne.
Alma reszelése: Soha ne használj hozzá fém reszelőt, mert tönkreteszi a vitaminokat!Lehet kapni almareszelőt üvegből, az hozzá a legjobb.
megpucolod a gyümölcsöt és leturmixolod.
a zöldséget megfőzöd vagy párolod és a főzővízzel turmixolod. nem olyan bonyolult...
Szia!
Azaz! Az üveg reszelő! Olyasmi, mint a citruspaszírozó, hogy körben van egy kis perem, ahova belefolyik a bép meg az alma leve. Teljesen péppé reszelheted vele. Én egyből ki is kanalaztam belőle, így nem volt dupla koszos edény.
Paszírozás: én eleinte szűrőn (sűrű, fém) paszíroztam át a főtt (párolt) zöldségeket. Annyi vízzel készíttettem őket, amennyi kellett ahhoz, hogy a megfelelő állagúra higítsam. A szűrőn egy kanállal átnyomtam őket, közben tettem hozzá a léből is, így gyorsan átment és tuti teljesen pépes. A fiam nagyon kis mennyiségeket evett, annyit botmixerrel nem lehetett összetörni, mert csak szétkenődött. Ráadásul a borsót eleinte nem ajánlják a héjával együtt adni (mert puffaszt), és ha szűrőn nyomod át, akkor a héja fennmarad. Szerencsére 8 hónaposan már 8 foga volt, akkor már kezdtem kis darabkákat is hagyni az ételben, hogy nehogy az legyen, hogy nem akarja majd megenni a darabost. Nyáron, 9 hónapos körül már tuti, hogy csak villával törtem meg alaposan az ételét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!