Tévedésből 2x kapott BCG oltást a kórházban?
Mi van az oltási könyvébe írva?
Lehet, hogy az csak az antibiotikum beadásának helye.
Minden esetre érdeklődnék a védőnőtől, gyermekorvostól.
Az én lányomat oltották a kórházban, de 7 hósan megismételték, mert nem volt heg, nem látszott semmi.
Ott nekem kellett lefogni és a dokinő azt mondta, ha megmoccan a gyerek, nem tudja beadni rendesen és újra kell oltani még ott és akkor.Úgyhogy nem hiszem, hogy a dózis ennyire számít.
Szerintem nem lesz baja a picidnek tőle, de azért orvos mindenképp lássa!
14 hós kiscsaj anyuja
4-es vagyok. Akkor lehet, hogy esetleg úgy ítélte meg az orvos, hogy nem jó helyre ment a tű, de mégis került oda is egy kis oltóanyag és ad reakciót, de azért elég fura. Azt meg nem hinném, hogy egy osztályon ugyanaz az orvos, egy adott időpontban véletlenül kétszer adná be, de ki tudja. Arra meg hogy lehet-e valami baja, szerintem senki nem fog tudni választ adni. Nekem se tudta megmondani senki, hogy miért szőrösödött ki a bcg hege a fiamnak, és még nem is látott ilyet senki, akit kérdeztem.
Amúgy magát az oltást ,ha rajtam múlna, betiltanám, nem véd a felnőttkori bcg ellen, csak két súlyos csecsemőkori fajtája ellen (ami azért nem túl gyakori, pedig más országokban ezt nem is oltják), ezért nem is oltják be már 1 éves kor felett, ha vkinek elmaradt. Én nem tudom reális ár-e ezért a védettségért az, hogy 2-3 napos csecsemőbe élő korokozót fecskendeznek, egy teljesen fejlettlen immunrendszerbe. Állítólag az oltás atópiás dermatitist is okozhat (több más mellett), de nem tudom, hogy ez mennyire van kutatással alátámasztva.
Ezt a kérdést én tettem fel, de sajnos senki sem válaszolt: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!