Általában adtok a babáknak desszertet is főétkezés után (ebéd pld. )?
A kilányom 11 hós,minden ebéd után kap valamilyen desszertet ,kb.100gr vagy ml mennyiséget.
Nem tudom miért, csak igy alakult ki ez nálunk.
Nálatok,hogy van ez?
Ha Ti is adtok akkor miket?
És azért már nem olyan pici baba,lassan 1 éves :)
Én még soha nem adtam neki krémtúrót,vagy sima pudingot ,süteményt stb.
Sőt a tesóm szerint túlságosan is óvatosan etetem:)
Na most igazodjak ki:)
7-esnek: nem, nincs semmi baja tőle. Van babáknak való puffasztott rizs, 8 hótól, egy darabig azt ette, de már (1 éves) simát kap, natúrt, biot.
Kedves kérdező, akkor lehet, hogy félreértettünk, mert desszert hallatán általában az édesség jut az ember eszébe, nem a gyümi. :) Ha ennyit igényel, adj neki ennyit, nincs ezzel gond. Bár az, hogy 100 gr gyümi, igazából ha gyümit adok ebéd után, sose mérem le, kap a kezébe egy banánt és megeszi. Lehet, hogy 80-100 gr az a banán.
Köszönöm Neked is kedves utólsó ...
Azért 100 gr mert ha nincs itthon friss magyar gyümölcs,ami ilyenkor alma,mert ugye tél van (sajnos)akkor marad a gyümölcspép..üveges stb.
Nem szivesen adok olyat ,ami nálunk nem honos..de ez van ,ettől függetlenül persze adok banánt és narancsot,vagy mandarint is .Kell a vitamin:) és a gyümölcsök rost tartalma is nagyon fontos.
Egyenlőre a Humana babadesszertjeit szoktam adni a babómnak,vagy a már emlitett gyümölcsöket.
Igyekszem én is ,mint nagyon sokan mások is,lehetőleg egészségesen és változatosan etetni a babámat.
Persze evett már túrórudiból is csoki nélkül pár falatot...:)
Akkor én vagyok a kivétel. :)
Én adok. A kislányom is a 220 grammos üveges kaját ette, utána a 100 grammos babajoghurt, vagy babapuding következett. Ettol függetlenül mindig evett uzsit is, Vacsit is, sosem volt gond.
Mostanában mar nem kap, de csak azért, mert azt eszi, amit mi. Az meg sokkal lakta több neki. Mostanában mar nem is nagyon uzsonnazik, max pár szem kekszet, vagy egy túró rugit, esetleg kicsi gyümölcsöt.
Egy eves a kislányom. :)
Köszönöm Nektek is Lányok!:)
Kezdtem már magam nagyon kellemetlenül érezni,hogy magam vagyok ezzel a desszert kérdéssel.
Nálam befolyásolja az is,hogy próbálok törekedni a bűvös 500ml tejalapú táplálék bevitelére...mert ha a tápsz.-t nem issza meg a babóm,akkor jönnek a joghurtok,grízpépek,tejpépek..ezekkel próbálom egyensúlyban tartani a mennyiséget:)
Ebédre én sem adok desszertet, viszont az 1 üvegnyi (kb. 200) adag zöldség-hús-tészta-rizs kombó kevés az én gyerekeimnek is, így a zöldségből esznek többet, amennyivel jóllaknak (kb. 300-at, ami násfél üvegnek felel meg). Utána már nem is bírnának desszertet enni.
Amiket írtál, gyümölcs, babapuding, joghurt stb. az nálunk uzsonnára van.
Ha nagyon szépen ettek, akkor a végén kapnak 1-2 szem kölesgolyót, azt nagyon imádják.
Túró rudit, csokit, sütit sosem adtam, nem is igénylik. Nekem 13 hónaposak, de kb. 2 hónapja is hasonló volt már a menetrend.
Köszönöm Neked is kedves későn fekvő anyuka:)
Látod,milyen hülye is vagyok,Istenem!
Eszembe sem jutott,hogy még több főzekéket adjak szegény gyereknek:S.
ő meg kis manóm eszi szépen a desszertet,gondolom mert még éhes :)
Igaz volt már olyan is,hogy a főzelékből az utólsó fél falatot már nem kérte,de a gyümölcsöt megette:)
Na holnap próba ,mi is az igazság:)
Én sem adok sütit,édességet ...max túrórudit kunyizott apától:),vagy tőlem...
De natúr túrót gyümölccsel,szoktam neki mixelni:) szereti azt ia:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!