Van itt olyan, aki ugyanezt érezte?
Két és fél hete született meg a kisfiam. Az első három napot bent töltöttük, ahogy az lenni szokott. Kettő hete vagyunk itthon. A párom az első hetet kivette szabadságnak, itthon volt velünk, segített mindenben, amiben tudott. Felkelt helyettem este, hogy átpelenkázza a babát, fel is öltöztette, meg is fürdette, stb.
A héten már dolgozik a párom és én úgy érzem, hogy megszakadok. Nem tudom megnyugtatni a babát, ha sikerül, akkor boldog vagyok, ha nem, akkor már a sírás határán állok. Már nem tudok mit kezdeni a babával, nem tudom, hogy miért sír, de ha sír, akkor tuti, hogy vele bőgök.
Anyukámék nem tudnak segíteni, mert nem a közelben laknak, anyósomék pedig napközben dolgoznak.
Komolyan, néha azt érzem, hogy nem bírom tovább.
Volt ez mással is így? Hogyan oldottátok meg?
Ajjjajjajj, 2,5 hét után én konkrétan azt éreztem, hogy vége van az életemnek, a világnak, mindennek :-) (pedig 19 hónapot vártam arra, hogy végre terhes legyek ...)
Emlékszem, egy éjjel, ahogy ültem az ágy szélén, cicimen a Babával, nem tudom, hányadszor azon az éjjelen, egyszer csak "ráeszméltem", hogy ez a gyerek mindig itt lesz VELEM, én vagyok a felelős érte, nekem kell megoldanom a problémáit, nem adhatom oda senkinek, nem jön majd a saját anyja, én pedig fellélegezhetek, merthogy én vagyok a saját anyja ... Félelmetes érzés volt, pánikba estem, magamba zuhantam, el sem tudtam képzelni, mi lesz onnantól velem. Pedig!!! akkor még a szüleimnél laktunk, főznöm nem kellett. Igaz, a Baba Apja viszont 2000 km-re volt tőlünk.
A lényeg, hogy voltak iszonyatos érzéseim (szégyellem leírni, de tényleg így volt), hogy vissza akarom kapni a régi nyugodt, kiszámítható, kényelmes életemet, mert ezt én nem bírom. Aztán ahogy nőtt a baba (aki félelmetesen sírós, hasfájós, többemberes baba volt kb. 8 hónapos koráig), mindig jött valami aprócska csoda. Pl. az első mosolya 6 hetesen és 1 naposan ... Ezek csodákat műveltek!
Ne izgulj, pár hét, és belerázódsz, szerintem ezeken a kezdeti nehézségeken szinte mindenki átmegy! Gondolj arra, hogy ennek a Babának Te vagy a világ, a minden!
Én most már annyira imádom az anyaságot, hogy alug várom, hogy újra teherbe essek ...
Én bízom benne, hogy minden úgy lesz, ahogy leírtátok!
És már én is nagyon várom, hogy először mosolyogjon, vagy nevessen, vagy másszon, guruljon, sétáljon, na meg persze, hogy beszéljen. :)
Itt 11.
Még annyit, hogy én is nagyon vártam a mosolyát, hogy kicsit kommunikatívabb legyen, most viszont már 11 hónapos, és rengeteget nosztalgiázom, hogy mennyire jó volt az újszülöttkor, és mennyire kezdeném elölről :-)
Úgyhogy élvezd ki, mert pillanatok alatt azt veszed észre, hogy a Picikéd már nagy Baba :-)
Szegénykém! Én is írtam ki ilyen kérdést, mikor az első babám 2 hetes volt. :-) Én is úgy éreztem, hogy rám szakadt a világ, és vissza akartam kapni a régi nyugis életemet. Lányom 3,5 hós koráig hasfájós volt, novemberi ráadásul, és útálom a borongós időt, nem segített sokat. Jobb lesz, hidd el, pár hét és 10-en fokokba már egyszerűen mehettek sétálni, sokat segít a hangulaton ha süt a napocska odakinn.
Mikor az ikerk megszülettek 21 hónappal a lányom után, már saját házban laktunk, férjem dolgozott első naptól, hát akkor is kikészülés határán voltam sokszor a fáradtság miatt, volt hogy fel se ébredtem a gyereksírásra már, annyira hulla voltam. De ez is megoldódott, azaz inkább hozzászoktam a nem alváshoz. (18 hósak a kicsik, de még mindig sokszor felébrednek éjjel, ott alszom köztük, csak megfogják a kezem, vagy odabújnak és alszanak is tovább. De amíg nem, addig bömbölés van, és felkelti a másik kettőt.)
Aludj vele nap közben, ha lehet, házimunkát hagyad amit csak el lehet hagyni későbbre.
Én megfőztem az ikrekkel, de nagyon sokszor gondoltam hogy rendelem inkább a kaját, végül kihúztuk, de az is egy megoldás lehet.
Kitartás, és nagyon voldog babázást!
Köszönöm! Tényleg sikerült lelket öntenetek belém, hálás vagyok érte.
A lakás úgy néz ki, mintha betörtek volna. Már valamivel jobb a helyzet, mert a párom kicsit összeszedte a dolgokat.
Ma tudtam aludni másfél órát egyben, ez eszméletlen sokat segített. Igaz, nem a babám mellett aludtam, de majdnem.
A barátnőmnek is kiöntöttem a lelkem, nem segített sokat, de haladok. Remélem idővel rendeződik minden...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!