Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan, aki ugyanezt...

Van itt olyan, aki ugyanezt érezte?

Figyelt kérdés

Két és fél hete született meg a kisfiam. Az első három napot bent töltöttük, ahogy az lenni szokott. Kettő hete vagyunk itthon. A párom az első hetet kivette szabadságnak, itthon volt velünk, segített mindenben, amiben tudott. Felkelt helyettem este, hogy átpelenkázza a babát, fel is öltöztette, meg is fürdette, stb.

A héten már dolgozik a párom és én úgy érzem, hogy megszakadok. Nem tudom megnyugtatni a babát, ha sikerül, akkor boldog vagyok, ha nem, akkor már a sírás határán állok. Már nem tudok mit kezdeni a babával, nem tudom, hogy miért sír, de ha sír, akkor tuti, hogy vele bőgök.

Anyukámék nem tudnak segíteni, mert nem a közelben laknak, anyósomék pedig napközben dolgoznak.

Komolyan, néha azt érzem, hogy nem bírom tovább.

Volt ez mással is így? Hogyan oldottátok meg?

2012. febr. 29. 10:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Ajjjajjajj, 2,5 hét után én konkrétan azt éreztem, hogy vége van az életemnek, a világnak, mindennek :-) (pedig 19 hónapot vártam arra, hogy végre terhes legyek ...)

Emlékszem, egy éjjel, ahogy ültem az ágy szélén, cicimen a Babával, nem tudom, hányadszor azon az éjjelen, egyszer csak "ráeszméltem", hogy ez a gyerek mindig itt lesz VELEM, én vagyok a felelős érte, nekem kell megoldanom a problémáit, nem adhatom oda senkinek, nem jön majd a saját anyja, én pedig fellélegezhetek, merthogy én vagyok a saját anyja ... Félelmetes érzés volt, pánikba estem, magamba zuhantam, el sem tudtam képzelni, mi lesz onnantól velem. Pedig!!! akkor még a szüleimnél laktunk, főznöm nem kellett. Igaz, a Baba Apja viszont 2000 km-re volt tőlünk.

A lényeg, hogy voltak iszonyatos érzéseim (szégyellem leírni, de tényleg így volt), hogy vissza akarom kapni a régi nyugodt, kiszámítható, kényelmes életemet, mert ezt én nem bírom. Aztán ahogy nőtt a baba (aki félelmetesen sírós, hasfájós, többemberes baba volt kb. 8 hónapos koráig), mindig jött valami aprócska csoda. Pl. az első mosolya 6 hetesen és 1 naposan ... Ezek csodákat műveltek!

Ne izgulj, pár hét, és belerázódsz, szerintem ezeken a kezdeti nehézségeken szinte mindenki átmegy! Gondolj arra, hogy ennek a Babának Te vagy a világ, a minden!

Én most már annyira imádom az anyaságot, hogy alug várom, hogy újra teherbe essek ...

2012. febr. 29. 12:26
 12/16 A kérdező kommentje:

Én bízom benne, hogy minden úgy lesz, ahogy leírtátok!

És már én is nagyon várom, hogy először mosolyogjon, vagy nevessen, vagy másszon, guruljon, sétáljon, na meg persze, hogy beszéljen. :)

2012. febr. 29. 12:30
 13/16 anonim ***** válasza:

Itt 11.

Még annyit, hogy én is nagyon vártam a mosolyát, hogy kicsit kommunikatívabb legyen, most viszont már 11 hónapos, és rengeteget nosztalgiázom, hogy mennyire jó volt az újszülöttkor, és mennyire kezdeném elölről :-)

Úgyhogy élvezd ki, mert pillanatok alatt azt veszed észre, hogy a Picikéd már nagy Baba :-)

2012. febr. 29. 12:56
 14/16 anonim ***** válasza:

Szegénykém! Én is írtam ki ilyen kérdést, mikor az első babám 2 hetes volt. :-) Én is úgy éreztem, hogy rám szakadt a világ, és vissza akartam kapni a régi nyugis életemet. Lányom 3,5 hós koráig hasfájós volt, novemberi ráadásul, és útálom a borongós időt, nem segített sokat. Jobb lesz, hidd el, pár hét és 10-en fokokba már egyszerűen mehettek sétálni, sokat segít a hangulaton ha süt a napocska odakinn.

Mikor az ikerk megszülettek 21 hónappal a lányom után, már saját házban laktunk, férjem dolgozott első naptól, hát akkor is kikészülés határán voltam sokszor a fáradtság miatt, volt hogy fel se ébredtem a gyereksírásra már, annyira hulla voltam. De ez is megoldódott, azaz inkább hozzászoktam a nem alváshoz. (18 hósak a kicsik, de még mindig sokszor felébrednek éjjel, ott alszom köztük, csak megfogják a kezem, vagy odabújnak és alszanak is tovább. De amíg nem, addig bömbölés van, és felkelti a másik kettőt.)

Aludj vele nap közben, ha lehet, házimunkát hagyad amit csak el lehet hagyni későbbre.

Én megfőztem az ikrekkel, de nagyon sokszor gondoltam hogy rendelem inkább a kaját, végül kihúztuk, de az is egy megoldás lehet.

Kitartás, és nagyon voldog babázást!

2012. márc. 1. 06:52
 15/16 anonim ***** válasza:
.... mondjuk nem értem miért pontozzák le az embert amikor jó szívvel segít, biztat... pff :(
2012. márc. 1. 19:42
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Tényleg sikerült lelket öntenetek belém, hálás vagyok érte.

A lakás úgy néz ki, mintha betörtek volna. Már valamivel jobb a helyzet, mert a párom kicsit összeszedte a dolgokat.

Ma tudtam aludni másfél órát egyben, ez eszméletlen sokat segített. Igaz, nem a babám mellett aludtam, de majdnem.

A barátnőmnek is kiöntöttem a lelkem, nem segített sokat, de haladok. Remélem idővel rendeződik minden...

2012. márc. 1. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!