Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan, aki ugyanezt...

Van itt olyan, aki ugyanezt érezte?

Figyelt kérdés

Két és fél hete született meg a kisfiam. Az első három napot bent töltöttük, ahogy az lenni szokott. Kettő hete vagyunk itthon. A párom az első hetet kivette szabadságnak, itthon volt velünk, segített mindenben, amiben tudott. Felkelt helyettem este, hogy átpelenkázza a babát, fel is öltöztette, meg is fürdette, stb.

A héten már dolgozik a párom és én úgy érzem, hogy megszakadok. Nem tudom megnyugtatni a babát, ha sikerül, akkor boldog vagyok, ha nem, akkor már a sírás határán állok. Már nem tudok mit kezdeni a babával, nem tudom, hogy miért sír, de ha sír, akkor tuti, hogy vele bőgök.

Anyukámék nem tudnak segíteni, mert nem a közelben laknak, anyósomék pedig napközben dolgoznak.

Komolyan, néha azt érzem, hogy nem bírom tovább.

Volt ez mással is így? Hogyan oldottátok meg?

2012. febr. 29. 10:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy letettem minden házimunkát amit lehetett és ha aludt a baba aludtam én is. Pihenten könnyebb átvészelni a sírásokat is. Az enyém 3 hónapig üvöltött minden este 7-8-tól éjfél-1-ig mert hasfájós volt, így nappal aludtam és nem főztem, hanem rendeltük a kaját.
2012. febr. 29. 10:36
 2/16 anonim ***** válasza:
93%

Nyugiiiii! Szerintem minden első babás anyuka így éli meg. Legalábbis én is ilyen voltam... Ha már megnyekkent a kislányom már görcsben volt a gyomrom. Úgy éreztem nem bírom tovább, nagyon el voltam keseredve, csalódtam magamban... De idővel az ember hozzá szokik az új helyzethez és könnyebb lesz hidd el! Nekem is ezt mondták akkor még nem hittem el... de tényleg így van!Próbálj meg néha segítséget kérni, kikapcsolódni, kizökkenni (akár délután amikor anyósodék át tudnak menni) 1-2 óra is sokat segít! Fel a fejjel, kitartás!

14 hós kislány anyukája

2012. febr. 29. 10:38
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
az én babám nagyon hasfájós volt és nagyon sokat sírt!!Voltak napok mikor nagyon kiborultam!!De nem tudsz tenni semmit sajnos 1-2 hét és jobb lesz!!Sajnos a hormonok miatt is van ez ne nagyon foglalkozz vele nehogy depis legyél!!
2012. febr. 29. 10:41
 4/16 anonim ***** válasza:
Persze, hogy volt ez mással is :) Normális dolog, ami veled történik. A megoldás pedig az idő, az összeszokás. Aludj, ha alszik a kicsi, ne felejts el enni, szeretgesd őt, sokat simogasd. Egy ilyen kicsinek még az anyukája közelsége kell, nehogy azt gondold, hogy elkényezteted, ha ölben van. Ne éld meg kudarcként, ha sír és te nem érted miért. Olyan ez mintha valaki pl. 2 hete hollandul beszélne neked, de te nem tudsz hollandul. Idő kell hozzá mire megértitek egymás nyelvét. Tegyél meg minden rutint, amit ilyenkor szoktak: etetés-büfiztetés, pelenkacsere, ringatás, éneklés, bugyoláld be hátha fázik, de lehet, hogy a hasa fáj, menjetek sétálni. Az első hat hét a legkeményebb, ezt mindnyájan tudjuk, akik anyák vagyunk, de utána kezd majd más színben feltűnni a világ, idővel könnyebb lesz. Kitartás és türelem!
2012. febr. 29. 10:47
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

2-es válaszoló leírta, hogy nagyjából hogy éreztem magam én is... Tényleg a legapróbb nyekkenésre gyomorgörcsöm volt.

Meg az első kislányom őszi baba volt a nyálkás borongós idő sem javított az életerőmön. Aztán mikor már a párom is mondta, hogy szerinte kezdek depressziós lenni, és valamit találjunk ki, akkor egy picit átgondoltam én is.

Nem ment azonnal, de arra nagyon emlékszem, hogy egyik reggel véletlen sütött a nap, és akkor úgy fogtam meg a bébit, hogy innentől másképp csináljuk. Beletettem a hordozóba vagy a mózeskosárba és vittem magammal mindenhova a lakásban, érdekesebb volt neki a konyha, fürdőszoba meg az, hogy teszek-veszek körülötte. Aztán én már attól jobban voltam, hogy sikerült 1-2 dolgot elvégezni, gondolom ő is érezte, hogy nyugodtabb vagyok, és a kicsik erre nagyon érzékenyek, nem is hittem volna azelőtt. És ez az idilli állapot addig tartott, míg el nem kezdtek jönni a fogai, de az már más kérdés :))

Egy barátnőmnek pl a kendő vált be, hetekig egész nap rajta lógott a kisfia, nekik így sikerült túlélni az első nehéz időszakot. Érdemes kísérletezni több dologgal, valami biztosan be fog válni, csak azon lépj túl mielőbb, hogy tehetetlen vagy, mert ez nem igaz, csak bele kell jönni neked is!

2012. febr. 29. 10:50
 6/16 anonim ***** válasza:
78%

Először is nyugodj meg! Dolgoznak benned a hormonok, ráadásul én úgy gondolom senki nem készíti fel erre igazán az embert. Végy egy nagy levegőt és kezdj el egy picit máshogyan gondolkozni.

1.) Minden kisbaba sokat sír az elején, mert ők így kommunikálnak. Nyugi, el fog múlni ez az időszak is. Hamar belefogsz tanulni, csak figyeld a reakcióit.

2.) Ne mások segítségére várj, hiszen nem nekik szülted a babád, hanem magatoknak.

3.) Nem is olyan sokára már tavasz van. Ragyog ma is a nap. Ha jól felöltözteted a babádat menjetek le szopi után sétálni. A babakocsiban nagyon jót fog aludni. Ha ügyes vagy szerzel magad mellé egy másik anyukát és miközben a babák alszanak Ti jót trécseltek. Így egy kicsit Te is kikapcsolódsz, a baba is nyugodt.

4.) Nyugi, nyugi és nyugi. Figyeld a babád szokásait, alakítsatok ki napirendet, így mindkettőtöknek nagyon hamar sokkal jobb lesz.

Egy három gyerekes anyuka

2012. febr. 29. 10:50
 7/16 alaszka ***** válasza:
Az én 2. babám nyáron született, mikor a 4 éves tesójának épp szünet volt az oviban, apa nem tudott itthon maradni, mert vállalkozó, így egyedül kellett mindent megoldani, anyósom ritkán jött, hogy a nagyot kicsit lefoglalja. Az enyém is hasfájós volt, 3 hónapos koráig minden nap délután 3-tól csak kézben volt csöndben, ringatni kellett és napjában 100x szoptatni, a kaját mi is rendeltük, főzni esélyem se volt, ha a baba aludt megpróbáltam én is, éjjel is gyakran 2-3-ig hordozgatni kellett és max. 2 órát aludt egy huzamban, azt hittem nem élem túl, nekem apa a baba körül nem nagyon segített, inkább a házimunkában vette ki jobban a részét, meg a nagy körüli teendőkben. Hozzáteszem a kicsi csak az én kezemben nem sírt. A kezdet mindenkinek nehéz, nemsoká te is ráhangolódsz jobban a babára, meg ő is megtanul téged, ehhez mind a kettőtöknek idő kell. Kitartást kívánok, ez csak jobb lesz, minden egyes nappal!
2012. febr. 29. 10:52
 8/16 anonim ***** válasza:

Előre is bocsi, de az én lányom hála az égnek összességébe véve, nagyon nyugis baba, nem is hasfájós, de azért ennek ellenére nálunk is voltak többnyire éjszakánként ilyenek! A párom általában éjszaka dolgozik, és amikor a lányom órákon át üvőltött, számomra minden különösebb ok ellenére (teljesen el volt látva), renszeresen vele bőgtem, csak a páromra lett volna szükségem, hogy segítsen! Nagyon nehéz ez a pár hét az elején,az hazudik, aki mást mond, de nagyon hamar eljön a szép időszak is, amikor megszokják a babák a külvilágot, hiszen ha belegondolunk, ő még két hete a pocakodban volt! Sok boldogságot! Pihenj a babáddal együtt!

4 és fél hós kislány anyukája!

2012. febr. 29. 10:54
 9/16 anonim ***** válasza:
Kisfiam 3,5 hónapos. Én is hasonló cipőben voltam. Segítségem nem volt, mert a szülők messze laknak. Férjem itthon volt első héten és sokat segített. De mikor elment dolgozni akkor jött a rémálmom. Állandóan sírhatnékom volt, de nem tudtam megmondani miért. Nem tudtam menni sehová ilyen picivel, barátnőm nem tudott átjönni mert beteg volt a kisfia, és nem akarta ránk ragasztani. Szóval nem volt kivel beszélni sem. Ha elaludt a pici, már görcsbe volt a gyomrom, hogy meddig fog aludni, mert elég hasfájós volt. Ehhez társult még az is, hogy szoptatási nehézségeim voltak. Ha el kezdett sötétedni kezdtem félni, nem tudom miért, és alig vártam, hogy párom hazajöjjön. Féltem, hogy depressziós leszek, de nem tudtam mit tegyek. Aztán valahogy könnyebb lett minden. Anyukámmal sokat beszéltem telefonon, és az is sokat segített, hogy olvastam nem csak én járok hasonló cipőben, és más is túl van rajta. Igazából olyan 9. hét táján lettem arra figyelmes, hogy már nemcsak ellátom a picit rutinból, hanem élvezem is az anyaságot. Ekkora a hasfájás is elmúlt. Azt javaslom, hogy beszélgess minél többet másokkal, ha másképp nem megy telefonon, nekem ez sokat segített. De néha az is jó volt, hogy bementem a szobába magamra csuktam az ajtót és bömböltem egyet. Illetve a párom is mellettem volt és végig támogatott, pedig neki is lett volna oka kiborulni. Próbálj nyugodt lenni, mert a baba is megérzi, hogy feszült vagy. Kitartást:)
2012. febr. 29. 11:02
 10/16 anonim ***** válasza:
Két és fél hete szültél, azt hiszem túl sokat vársz magadtól. Ha nem tud senki ott lenni veled, mert mindenki dolgozik/messze van, akkor nézzél interneten kajaszállítóktól menüt, és válaszd ki, hogy mit szeretnél enni, ha szoptatsz, azt is vedd figyelembe. Házimunkával ne foglalkozz most, amit feltétlenül kell, azt megcsinálod este, vagy a férjed segít benne, ha hazaért. Csak a babával foglalkozz, és pihenj. Könnyebben megnyugszanak a kisbabák, ha lefekszel, és a melledre fekteted hason. Hallja a szívverésed, és nagyon jót tud aludni. Te pedig tv-zhetsz, olvashatsz, pihenhetsz közben. Ne felejtsd el, hogy neked ez a gyermekágyas időszakod, nincs is még tapasztalatod, hogy mit kell csinálni egy kisbabával, össze kell szoknotok. Az első 6 hét ezért a regenerálódásra és az összehangolódásra van. Az érzelmi hullámzások természetesek!
2012. febr. 29. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!