Tanácstalan vagyok, hogy altassam el?
Figyelt kérdés
Kisfiam 3,5 hónapos. A gond a nappali alvásokkal van. Eddig az ölemben aludt el, amivel nem is volt gondom, mert 5 percnél tovább nem kellett fogni és már aludt. Ha beraktam a kiságyba néha kinyitotta a szemét, megnézte hol van és aludt tovább. Pár napja viszont sehogy se jó neki. Ha beteszem a kiságyba sír, ha felveszem sír, ha ringatom sír. Babakocsiban eleve utál lenni, ez sem jó megoldás. Aztán nagy küszködés árán elalszik. Mit tegyek? Próbáltam a sírni hagyós módszert, de 20 percnél nem bírom tovább. Van akinek ez bevált. Meddig hagytátok sírni. Lehet hogy én nem vagyok elég kitartó. Jobb ötletem már nincs. Nem szeretem sírni hagyni, de az ölemben is sír, szóval nem tudom mit tegyek?2012. febr. 29. 10:21
1/10 anonim válasza:
nem farad tul? nalunk a hordozokendo valt be, de nem lehet lerakni mert azonnal felkel, most is itt alszik rajtam, nekem meg leszakad a hatam, de legalabb ő alszik, amikor mar semmi sem jo akkor jon ez a modszer
2/10 anonim válasza:
Próbálj valami fehér zajt kelteni: pl, kapcsold be a hajszártót vagy a páraelszívót. Nekem ez vált be, pikk pakk elaludt ezektől.
3/10 anonim válasza:
Ha mindenhogy sír, lehet pl. hogy elkezdődött nála a fogzás. Kend be dentinoxszal az ínyét, ha abbahagyja a sírást, akkor valószeg ez volt a baj. Nézd meg az ínyét, duzzadozik-e már, estleg piros-e. Ha csak ezekben a napokban van ez, akkor lehet hogy a gyorsan válzakozó időjárási frontoktól szenved, nem tudom.
4/10 anonim válasza:
3-asnak igaza van. Nálunk is ez volt, 3 hósan kezdödött. Én addig ringattam, amíg abba nem hagyta a sírást és aztán nag nehezen elaludt, sose tettem le sírva a kiságyba. De volt olyan, hogy fél órán keresztül üvöltött a kezemben, mire megnyugodott. Volt egy kedvenc zenéje, az általában segített. Aztán amikor rájöttem, hogy a foga miatt csinálja, a dentinoxxal bekentem és akkor el tudtam altatni. Most is fogzik, de már elalszik magától a kiságyban, nappal is este is, csak sajnos néha megébred ilyenkor. (most 7 hós)
5/10 anonim válasza:
SZIA LEHET A FOGACSKÁJA BUJIK KIFELÉ ÉS FÁJ NEKI A DENTINOX NAGYON JÓ ,DE CSAK 2MAX 3SZOR LEHET BEKENI VELE..ÉN A DOLOGÉLT AJÁNLOM MERT AZZAL ANYISZOR KENED BE AHÁNYSZOR CSAK AKAROD MERT NEM TARTALMAZ LIDOCAINT.ÉN NEM HAGYTAM SIRNI.
6/10 anonim válasza:
Mi abba a csoportba tartozunk akik úgy szoktatták egyedül elalvásra a babájukat, hogy a "sírni hagyós" módszert alkalmazták, DE NEM 3,5 hónaposan, hanem 10 hónaposan!!! Ő még nagyon pici ehez. Ilyen korban ha sírnak akkor annak biztos van valami oka-ami nem az, hogy unatkozik, vagy nem akar elaludni csak úgy ha ringatják. Ezt bizonyítja az is, hogy a kezedben sem hagyja abba a sírást. Ha csak símán az alvással lenne a gondja, akkor azonnal abbahagyná amint kiveszed. Valamilye biztos fáj (foga, hasa), erre kell megoldást keresned, ne hagyd sírni!
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek az eddigi tanácsokat. Kedves utolsó, nagyon jó hogy írtál, mert én is gondoltam, hogy még pici ehhez a módszerhez, és így legalább megerősítettél benne:)Én a fogára gyanakszom, mert pár napja irtózatosan folyik a nyála, és az öklét rágja. Van, hogy a cumit kiköpi és inkább az öklét kapja be. Az ínyén nem látok sok mindent, a fogak körvonala látszik, de állítólag kéne valami fehér csíkot is látni de én nem tudom annak hol kellene lennie?
2012. febr. 29. 13:43
8/10 anonim válasza:
Az én picim most múlott 3,5 hónapos, és nálunk is gond van a nappali alvásokkal.Nem bírom sírni hagyni, max 5 percig...nálunk lehet, hogy fogzás kezdődik, az alsó ajkát rágcsálja, ökle a szájában és nyálzik. Nálunk a ringatás vált be, azt szereti, ha zúg valami, akkor megnyugszik. Nem lehet, hogy növekedési ugrása van? Nálunk mondjuk 3 hete volt, akkor egész napokat végigsírt, nagyon nyűgös volt...sehogy sem volt jó neki, de kb egy, másfél hét után újra nyugisabb lett:-)
9/10 anonim válasza:
Szia! 4-es vagyok. Én se értettem hogy milyen fehér csíkot kellene látni, egészen az 5. fogáig, mert addig nem is volt neki ilyen. Alsó két fogánál semmi sem látszott, aztán egyik nap, amikor nagyon sírt, észrevettem, hogy van egy kicsi hasadás az ínyén pár nap múlva pedig előbújt belőle a fog, előtte egyáltalán nem volt neki fehér, se duzzadt. 4 hónapos volt akkor. Most az 5. fogánál már 2 hete látszott egy kis fehérség, mintha át akarná szakítani az ínyét, de nem tudná, tegnapelőtt nagy sírások közepette itt is meg lett a kis hasadás.
Szóval attól még, hogy te nem látsz semmit, attól még jöhet a foga.
10/10 A kérdező kommentje:
Köszi:))
2012. febr. 29. 21:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!