Tapasztalt anyukák hogyan altassam 2,5 hónapos babám, hogy az ágyába aludjon?
Vagy elalszik cicin, vagy elringatom. Amikor leteszem a kiságyába, rögtön kinyitja a szemét. Nagyon hasfájós volt, olyan néha rajtunk aludt, szerintem megszokta. Nem sok alkalom volt.
Volt hogy letettem az ágyába és ha felis kelt, visszaludt magától. Most viszont nem alszik, ez csak nappal van így, éjjel alszik egyedül, eszik és alszik is ha leteszem nem kel fel.
Ha éjjel az ágyában van, az már egy jó jel.
Mindig próbálgasd, előbb utóbb beszokik.
Egyik gyerekemmel én is így jártam, 4-5 hónapos volt, mire be tudtam szoktatni az ágyába.
Elsönek igaza van.
kényszeríteni ne kényszerítsd ha kell probáld meg hogy vele maradsz simogatod. a ringatás, cicin elalvás ennyi idösen nem baj.
megszokni semmit nem szokik meg 3-4 hós kor elött. ekkor még a szokások naponta változhatnak.
Egyetértek az első és második válaszolóval.
Most még pici a babád, szüksége van a segítségre az alváshoz.
S igen, tényleg jó jel, hogy éjszaka viszont az ágyában alszik.
Nappal viszont nem alszanak olyan mélyen a babák, ezért ilyenkor többször lehet segítségre szükségük, és jobban szeretik, ha nincsenek "elzárva" a kiságyban.
Lányom 3-4 hónapos kora óta nappal is a kiságyban alszik, addig vagy cicin aludt vagy a nagy ágyunkon simogatva.
Éjjel ő is simán a kiságyban aludt.
Idő kérdése, ne aggódj. Ha úgy látod, próbáld betenni a kiságyba. Idővel megérik rá, hogy napközben is ügyesen elaludjon magától.
A babák alvása nem úgy működik, mint a felnőtteké
míg mi rögtön mély álomba zuhanunk, a babáknak 15-20 perces felszínes alvási időszakuk van az elalvás után, amikor minden változásra ébredéssel reagálnak (ez egy ún korai REM-szakasz, azaz gyors szemmozgás - ha figyelsz, látni is lehet a szemhéj alatt, hogy meg-megrándul a szemgolyó)
érdemes megvárni, hogy mély álomba zuhanjon, akkor nem fog felébredni arra, hogy ágyba teszed! :)
Köszönöm. Pròbálgatom,de amint leteszem felkel. +probalom azt is, hogy mèlyen aludjon ès ùgy teszem le /mikor màr mozog a szeme/. Nem aludhat rajtam, enis foznek,takaritanek stb. Vagy legalabb mellettem aludna az agyunkon, de ugyse megy.
Nem szokja meg mèg azt irjàtok, de akkor 4-honaposan hogyan altatom?
Szia! Nálunk nagyjából 2és fél hónaposan múlt el ez a szokása úgy hogy egyszerűen beraktam a kiságyba, szájába a cumi és simogattam az arcát vagy a hasát,bár az én kis drágám ezt a megoldást kb.2 hét után már nem díjazta. Aztán jött az a variáció hogy a karomba elaltattam és amikor addig vártam ameddig mély álomba merült és akkor tettem be az ágyába(volt olyan hogy véletlenül felébredt,de olyankor szó szerint el volt ájulva, kicsit körbenézett aztán aludt tovább). Mostanában pedig egyszerűen elalszik szopi közben és berakom a kiságyba és fel sem ébred(nagyjából azóta van ez így amióta napközben alig alszik). Ja és éjszakánként ha felébred én soha nem kapcsolok villanyt mert akkor tuti kipattan a szeme.
Nappal is általában cicin alszik el a babóm és én akkor is megvárom amíg mély álomba kerül, aztán teszem le(megjegyzem nem mindig sikerül), de nappal tényleg nem alszanak olyan mélyen mint éjjel.
Ne aggódj nemsokára eljön az az időszak amikor már nem fog napközben csak 1szer aludni.
Köszi!
Éjjel szerencsére nincs gond! Nappal is alakulóban van. TEgnap az apja tette le és aludt, fél órát.
Amúgy ha már nagyon kell mennem a wc-re, meg lejárt a mosógép egy órája, bekapcsolom a hajszárítót, na arra rögtön elalszik, de ez így nem jó próbálkozok aztán csak megszokja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!