Hogy bírjátok az otthonlétet?
Gyeden vagyok, van egy 1 éves kisfiam. 30 nm en lakunk, és pl. mint a mai időjárás is, kimozdulni sem tudunk, és bakattanok, de nem csak ma. A férjem reggel 7-19 ig dolgozik, egész nap egyedül vagyok.
A kisfiam hamar megunja azt amit csinál, és jön utánam, nyafizik, rángatja a nadrágomat, öében akar lenni. Persze játszunk együtt, de nem tudok egész napra egy személyben egy egész cirkuszt prezentálni, csak hogy elég szórakoztató legyek.
Csak Én érzem azt hogy ebbe be lehet kattani?
Változó. Ma nehezen: nem elég, hogy szar az idő, ráadásul jön a lányom foga, egész nap nyűgös :-(
Amúgy elég gyorsan elmegy a nap.
Ha kezdek bekattanni, bemegyek a volt munkahelyemre kicsit pletyizni :-)
nincs olyan hely ahová ki tudtok mozdolni? szüleid,tesód,barátnő,bárki?
mert mindig othon lenni tényleg unalmas lehet.
3 éves és 1 évesek a gyerekeim, férjem hétvégén jön csak haza, vidéken dolgozik. A nagyot reggel viszem oviba, kb. 8-kor, és negyed 1-re megyek érte. 55 nm-es panel, ötödik emelet, lift nincs.
Próbálj a napirendetekbe belecsempészni számodra kellemes időtöltést. Alvásidőben ha szeretsz olvasni, dőlj le, olvass. Ha nincs mit, itt az idő kimozdulni, íratkozz be könyvtárba, oda heti rendszerességgel el tudsz járni, és minden héten van mit olvasni.
Ha filmet szeretsz nézni, alvás időbe az is belefér, maximum két részletben.
A kisfiadnak készíts össze egy dobozt, csupa érdekes dolgokkal, pl műanyag tészta szaggató forma, régi telefon, távirányító, reklámújság, névjegykártyák.... és mikor már végképp nem bírsz vele, de dolgod van, add neki oda, de utána ne hagyd szem elől és időnként újíts bele.
Kapcsolj zenét, táncolj neki, utána rákezd ő is, elszabadulsz pár percre.
Ha kézbe kéredzkedik, guggolj le hozzá, ölelgesd meg, vidd arrébb, nézzetek ki az ablakon, vagy a kezedben tartva kevergesd meg a levest, utána tedd le. Úgy is addig fog rángatni, míg meg nem kapja azt az érzelmi szükségletet, amit az ölelésed nyújt neki. Ha ezt megkapta, megnyugszik, tudja, hogy számíthat rád, és egyre kevesebbet fogja igényelni.
Ha nagyon unatkoztok, készíts akadálypályát, díszpárnákból, kisasztalból, kússzatok át rajta, építsetek bunkert plédből, bújjatok alá.
Kitartás, mindjárt itt a tavasz!!!!
Nekem 3,5 és 2 évesek, mindkettő otthon van, se ovi, se bölcsi.
Egy éves gyerek az már tök jó, mert amíg megfőzök, kipakolja a konyhaszekrényt vagy a zoknisfiókot, utána közös összepakolás. Fel szoktam venni és mutatom, mit csinálok. Szerencsére délben alszik 2 órát. Imád építőkockázni, labdázni, autókat tologatni, könyvet lapozgatni. Adhatsz neki vastag katalógust is, tépni. Nálunk a nagyobb fiam agyrém volt, de a kicsi egész jól elszöszöl.
Mi tényleg minden időben kimegyünk, kivéve erős szél vagy köd. Ha esik vagy nagyon hideg van, akkor több boltot beiktatok. Pl. Spar, Dm, pékség. Akkor kicsit ott felmelegszünk.
Szerintem ülj le mellé egy könyvvel vagy újsággal, ne szórakoztasd mindig, mert azt fogja megszokni. Viszont sajnos az egy éves kor az anyafüggés ideje, rájön, hogy anya csak egy van, később ez jobb lesz, meglátod, csak éljétek túl :)
Én a kádban is 20 percet bennhagyom, ha jól elvan, telik az idő.
Teletabikat megnézi, 20 perc nyugalom.
Porszívót imádja, kétnaponta porszívózok, akkor jön utánam aktívan és néz, mit csinálok. Csak akkor takarítok, ha fenn van. Kivéve felmosás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!