Mit adjak 10 hónapos babámnak vacsorára, hogy egy kicsit tovább aludjon?
Tejpépet
Főzeléket
Nálunk a dupla vacsi vált be: kap 6-fél7 körül egy szilárd vacsit, amiből kb fél adagokat szokott megenni, majd fél8-8 körül, amikor megyünk aludni kap még egy üveg tejet. Igaz, az enyém már 13 hónapos.
De ezt így csináljuk már egy jó ideje, csak korábban tápszert kapott.
Most 8 körül megy aludni, előtte közvetlenül, már fürdés után vacsizik. 200 ml víz és 60 gramm tejpép az adagja. Reggel 6-kor már ébren van, és éhes.
Ha szilárd vacsit kap, akkor nincs meg neki a 500 ml tej alapú kaja naponta. Ez nem gond?
Én babám is 10 hónapos és szintén 8 körül fekszik le.:)
Nekünk az vált be, hogy ugyanazt kapja fürdés előtt, mint amit ebédre kapott, tehát tápláló főzelék husival+körettel. Fürcsi után pedig tápszer. Tejpép nekünk nem vált be, utána már a tápit sem kívánta, viszont ugyanúgy ébredt éjszaka.
Ennyi idősen amúgy már rengeteg-féle tejterméket kaphat, így már sztem nem olyan vészes, ha nem pont 500 ml tápot iszik egy nap.
Egyébként sztem nem olyan rossz teljesítmény, ha reggel 6-kor kel csak először kajáért...én ennek már nagyon szoktam örülni.:)
Akkor ez nem rossz, hogy ennyit alszik?
Később nem igazán tudom letenni, mert a nagyobbat utána viszem aludni, neki a fogmosás, ivás, meseolvasás, beszélgetés elvesz rengeteg időt, és másnap megy oviba, tehát sokszor még így is későn alszik el.
Mindenevő a csajszi, de a főzeléket este már nem igazán eszi meg, a cicit és a tápszert is elutasítja. A tejpépet imádja, csak én sokallom az adagját.
egyébként 10 óra alvás az több mint szuper... :)
mi először vacsiztattuk, 10 hónapos korától eszi azt amit mi, tehát leves, főzelék, egytál, husi, de sütit is, jól bezabálta magát mindig vacsira :))) aztán fürdés, kis játék, 9kor megkapta a tápiját és aludt reggelig.
most 2,5 éves, még mindig így eszik, csak már nem igazán iszik tejet lefekvéshez.
szóval nekünk bejött így :)
most 10-f9-ig alszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!