Ki mikor kezdett gyümölcsöt (és gyümölcslevet), zöldséget kóstoltatni a babájával?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy általában 4 vagy 6 hónapos kort szoktak javasolni, de én arra vagyok kiváncsi, hogy ezt mennyire tartják be az anyukák. Azért érdekelne, mert az én lánykám néha nagyon kevés tápszert fogad el (nem mindíg igazából nagyon ingadozik), és ezért kíváncsi lennék mikor kezdhetek legkorábban kóstoltatni vele, úgy hogy ne ártsak neki... hátha jobban rendszereződne a mennyiség amit eszik gyümölccsel, zöldséggel, péppel stb...2012. febr. 26. 20:54
11/19 anonim válasza:
7 hósan kezdtük kizárólagos szopi mellett, de legalább 1 hónap kellett, h elfogadja rendesen, mármint lenyelje, és ne csak 1-1 falatot. Viszont bármikor is kezded, nem ártasz vele, ha betartod a "szabályokat", a hozzátáplálási ajánlást, sorrendet. Amikor én csecsemő voltam, az anyukám által vezetett füzet szerint 2 hónaposan már almalevet, narancslevet kaptam, és semmi bajom nincs. Akkoriban szerintem mindenki így tett, hiszen ez volt az ajánlás, szerintem téged is korábban hozzátápláltak...
12/19 anonim válasza:
Most 3,5 hónapos az enyém, ettem banánt délután így egy hirtelen ötlettel adtam neki is egy keveset. Egész álló délután visított, este zöldet kakilt.
Azt hiszem még várnom kell.
Idősebbik fiamnál 5,5 hónaposan kezdtük, neki már nem volt baja tőle.
13/19 anonim válasza:
Tápszeres kisfiamat 6 hónapos kora előtt 1 héttel kezdtem hozzátáplálni. Nem volt semmi okom, hogy hamarabb kezdjem, nagyon szépen gyarapodott a tápszertől még akkor is, amikor csak kisebb mennyiségeket evett belőle. Szerintem nem az a lényeg, hogy mennyit eszik a kislányod, hanem hogy megfelelően hízik, fejlődik-e tőle.
14/19 anonim válasza:
3,5 hónaposan kezdtem etetgetni durva székrekedés miatt, és ez meg is oldotta a problémánkat. Azóta minden nap jön a szeretetcsomag szenvedés nélkül.
15/19 anonim válasza:
majdnem 4 hónapos volt a babám, amikor teljesen elfogyott az anyatej, és mivel nagyon bukós baba volt, orvosi javaslatra 4 hónaposan megkezdtük a hozzátáplálást. Nagyon jól fogadta. Nálunk nem issza meg a folyékony tápot a kislányom, amit nem is csodálok, mert olyan büdös, hogy csak na. 7 hónapos és már mindent eszik jóízűen, kivéve a folyékony tápot, amit ugye tejpéppel váltok ki nála!
16/19 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak voltak! Azt hiszem majd szépen óvatosan (4 hónapos kora körül- lehet hogy picit előbb) elkezdek vele gyümilevet kóstoltatni, de amíg rendesen hízik nem fogom ideje korán gyümölcs és zöldség péppel etetni (csak szépen lassan, türelmesen).
2012. febr. 27. 08:59
17/19 anonim válasza:
Ha mondjuk van anyatej bőven, akkor nem biztos, hogy elkezdeném 4 hónaposan a hozzátáplálást, akkor lehet, hogy 5 hónapos kora környékére tenném.
18/19 A kérdező kommentje:
Sajnos a tejem nagyon hamar elapadt betegség és egyéb okok miatt... már csak tápszert eszik a babám.
2012. febr. 28. 08:29
19/19 anonim válasza:
Hát ha viszont nincs anyatej, akkor nem gondolkodnék a hozzátápláláson, elkezdeném a fokozatosság elve szerint 4 hónaposan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!