6 hónaposnak, hozzátáplálásnál kenyeret kóstoltatni nem szabad, DE trappista sajtot és túrót igen?!
Örülj neki, hogy nem lett bajod tőle... Megnézted egyszer is a párizsi összetételét? :)
Javíts ki, ha tévedek, de a sajt és a kenyér egész másból van.
Egyébként védődnő ide vagy oda, én sajtot se adnék még.
Na, szegény Kérdező, most aztán megkaptad :-)
Mi baja lenne a Babádnak pár falat kenyértől? Én örülnék, ha az enyém enné, de mindegy ... Szerintem is várhatsz még a sajttal meg a túróval, mégiscsak tejtermékek, de manapság kiigazodni a hozzátáplálásban, ember legyen a talpán, aki nem bolondul bele.
A párizsiról meg annyit, hogy valószínűleg nem egy csúcstáplálék, de azért pár millióan felnőttünk rajta, és még fognak is pár millióan, amíg olcsóbb lesz, mint a lazacszelet :-)
Nem kenyérrel etetem minden nap, csak ahogyan egyikőtök is irta, én is éppen azt ettem és adtam neki pár csipetet. a túrót és a sajtot én sem akarom adni neki, azért is tettem fel a kérdést, hogy egy védőnő, hogy mondhat ilyen?
azért köszi a válaszokat.
Régebben kitalálták,hogy a gluténnal várni kell 8-9 hónapig,aztán leesett nekik,hogy egyre több a gluténallergiás gyerek. Most az az ajánlás,hogy 5-6 hónapos kor körül már adni kell gabonafélét.
A tejtermékek még ráérnek,úgyis kap még anyatejet vagy tápszert,meg azokkal nem árt vigyázni főleg ha van a családban tejfehérje v laktóz érzékeny. Memgondom őszintén,a fene se tudja,én 2 éves koromig nem kaptam tehéntejet ( már jó rég volt,de 30 éve is vigyázni kellett a tejjel,azt mondták) ,és laktózérzékeny vagyok a mai napig... úgyhogy SZERINTEM ,talán az a legjobb,ha addig találkozik a gyerek ilyenekkel amig anyatejet kap (ha van rá mód)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!