Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hozzátáplálásnál mennyire...

Hozzátáplálásnál mennyire veszitek szigorúan a baba születési dátumát? Részletesen lent

Figyelt kérdés
Tehát ha egy baba pl 23-án született, akkor tölti be a hónapokat. Az ajánlások szerint 23-án adtok neki az új ételből? Vagy már 22-én, vagy csak 24-én? Tehát ennyire szigorúan veszitek, hogy betöltse az adott hónapot? Vagy pár nap/1 hét már nem számít?
2012. jan. 3. 20:31
 1/8 anonim ***** válasza:
Ennyire nem veszem szigorúan. 1 hét múlva lesz 5 hónapos a babám, már evett olyan bébiételt ami 5 hónap kortól ajánlott. Szerintem néhány nap nem számít.
2012. jan. 3. 20:34
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Fú ennyire ne!!!! Sőt! Én például az emésztése végett, már a védőnő javaslatára 3 hónaposan adtam neki őszibarackpürét, amit csak 4 hónapos kortól lehet. Semmi baja nincs tőle. Hidd el. Az viszont fontos, hogy:

új étel bevezetését, mindig délelőttre ütemezd, hogy ha allergiás, akkor megfigyelheted egész nap, hogy hogyan reagál rá a szervezete.

Valamint ne keverd az egyes ételeket.

Később, ha nincs baja egyiktől sem, például akkor vegyítheted, hogy sárgarépa burgonyával...stb.

Sok sikert!

2012. jan. 3. 20:36
 3/8 anonim ***** válasza:
Ennyire azért én sem, főleg mert sok helyen mást írnak. ^^ Van ahol az van, hogy már mehet valami cucc ekkortól, aztán persze nagyszülők megint mást mondanak. Amikre figyelek az, ami allergizálhat, pl. a férjem tejallergiás, tehát én még a tejalapú dolgokkal inkább picit tovább várok, de az ilyen gyümi félékkel nem múlik semmi pár nap, 1 hét eltérésen.
2012. jan. 3. 20:51
 4/8 A kérdező kommentje:
Csak kíváncsi vagyok más hogy csinálja :)) Nem derül ki, de gyakorlott vagyok, 10 hós a babám :D Szinte mindent hamarabb adtam neki. Csak hogy ez mennyire árt vajon? Már az 1 éves kortól adható dolgokon gondolkodom, hogy mennyit várjak még velük. Mert szerintem nem várok még 2 hónapot bizonyos dolgokkal. De ártok vele, ha már most kapna vmit? Nincs allergiás a családban, semmilyen.
2012. jan. 3. 21:14
 5/8 anonim ***** válasza:
18%

Én nem adnék, mert nem alkalmas az emélsztőrendszere. Nincs allergiás? Ez nem garancia arra, hogy a baba a 80 éve alatt nem lesz az. Az allergia és asztma kialakulását állítólag nagyban befolyásolja az első hónapok, évek táplálása.

A 23. vagy 24. tök mindegy. A 10 hónap és az 1 év nagyon nem az.

Rengeteg nagyon beteg kisgyerek van mostanában... Csúnya és igazságtalan, sokszor gyógyíthatatlan betegségek (rák). Szerinted mitől vannak?

2012. jan. 3. 21:19
 6/8 A kérdező kommentje:
Jó persze én nem akarok a babámnak rosszat. De ha nekem lenne vmi bajom, biztos nem hibáztatnám anyámat, hogy 3 hós koromtól tejet iszom, és mindent jóval hamarabb adott, mint lehetett volna.
2012. jan. 3. 21:30
 7/8 anonim ***** válasza:
79%
Te jó Isten,rák vazze!!!!Bár ettől lenne,akkor tudnánk megelőzni!Szerintem neked kimosta az agyadat a who!!!
2012. jan. 3. 22:18
 8/8 Fazekasné ***** válasza:
Ennyire nem kell tényleg túl parázni a dolgot.A nagyobbik fiamnál csak a tejjel és tojással,valamint a gluténnel tartottam magamat a dátumokhoz.4 hónapos kora előtt kb 1,5 héttel kezdtünk gyümizni,majd lassan zöldségezni,tejpépezni.Tejpép előtt inkább sinlacot adtam neki 1 dobozzal,hogy szokja a pépeset.A glutént 6,5 hónaposan kezdtem el neki,akkor még azt mondták 6 hónap után kell bevezetni,most azt mondják 7 hó előtt mindenképpen.Ki tudja mi a jó,már késő változtatni...:)A tejet konkrétan 2 éves kora körül vezettem be,addig junior italozott,de a tejes dolgokat,pl joghurtot 10 hónaposan már lehet,azt kapta, a baba joghurtot azok közül is,baba pudingot.Tojást is 1,5 évesen vezettem be kb.Aprómagvas gyümikre vigyázz (málna,ribizli,eper) 15 hónap körül szabad.Lényeg a lényeg,a konkrétan allergizáló dolgoknál érdemes betartani a normát,többinél 1-2 hét szerintem semmit nem árt.
2012. júl. 31. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!