6 hónaposnak, hozzátáplálásnál kenyeret kóstoltatni nem szabad, DE trappista sajtot és túrót igen?!
Én 26 éves vagyok, első babám van!
ÉS MÁR A ...... KIVAN ETTŐL AZ EZT SZABAD MEG EZT NEM SZABAD ENNIE DOLGOKTÓL!
Mi is felnőttünk mégsem volt van semmi bajunk!
Anyu múltkor azt mondja: Miért nem adsz neki krémtúrót, te már ilyenkor etted!
Erre én lenyomtam neki a jól a fülembe rágott aranyszabályokat!
Szegény csak nézett, és elkezdte mesélni ő miket adott enni nekem!
Leesett az állam!
Na szóval, én mindenből megkóstoltatom amit majd kiszed szinte a kis kezével a számból :)
Nem jóllakásig adod gondolom te sem a kenyeret neki, szóval baja nem lesz!
Én amúgy elmondok neked/nektek egy titkot : Nem kell a védőnőnek mindenről tudni :P
Én hallgatok az anyai ösztönömre :)
Üdv.:6 hónapos kislány anyukája :D
Utolsó, teljesen egyetértek.
Én 2000-ben végeztem csecsemő - és gyermek szakápolóin, és akkor például azt tanultuk, hogy 1 éves kor alatt TILOS gluténtartalmú ételt adni a babáknak, mert nagymértékben megnöveli a cöliákia kialakulásának valószínűségét. Istenem, hányszor kioktattam ismerősöket meg beszóltam mindenkinek emiatt, hogy hogy képzelik, hogy piskótát meg kiflit adnak 1 éves kor alatt.
Na, most itt van az én saját Kisfiam, 9 hónapos, és 6 hónapos kora óta szinte kényszeresen nyomom bele naponta a kekszet meg a piskótát, mert most az a szabály, hogy 4 és 7 hónap között KELL a gluténnel megismerkednie, mert jaj lesz Neki, ha nem ... Ha visszagondolok, hány embert lecsesztem anno, most szégyellem magam, pedig akkor is jót akartam. Aztán lehet, hogy pár év múlva megint idegeskedhetek, mondjuk a következő gyereknél, mert ismét máshogy lesz minden. A másik a tej. Arra is azt tanultuk, 1 év alatt semmi tejtermék! Most meg? Hát bevallom, én is adom a Fiamnak a joghurtot meg a sajtot.
Szóval legyen okos az ember! Szerintem mindenki hallgasson az ösztöneire, csak próbáljon meg ésszerű határok között maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!