Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most akkor mikor lehet elkezde...

Most akkor mikor lehet elkezdeni kostoltatni?

Figyelt kérdés
Babam jovo heten tolti be a 3. honapot. Tudni kell, hogy majdnem 5kg-mal szuletett ket het tulhordas utan, most 7kg folott van valamivel, nem is rovid baba, 68-as ruhacskai eppen meg jok ra. Anyukam azt mondja, ok haom honapos kortol elkezdtek kostoltatni az almat, majd repat. Most olvastam utana es azt irjak, hat honapig varjunk vele, de legkorabban is 4 honapos kortol. Mi kulfoldon elunk es itt is 4 honaposat mondanak, csakhogy itt a babara aki betolti a harmadik honapjat, mar szinten negy honaposnak mondjak. A bebieteleken 4honap+ van, ami azt jelenti, hogy mar meg is ehetne az egeszet elvileg, dehat hetekig csak kostolgat az a gyerek nem? Akkor valaki ezt meg tudna magyarazni? A helyzet az, hogy a draga oriasbebim mar csak ritkan enne de akkor sokat, es mar nincs annyi tejem. a delelotti es az esti etetesnel pont 50ml hianyzik neki, amit mar tappal kell potolnom, mert sehogy sem tudok annyit produkalni.
2012. jan. 5. 10:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Attól, mert nagy, nem biztos hogy olyan fejlett is. A 4+ az 4 hónap felettit jelent. Ha a te babád 3 hós akkor még minimum 1 hónap, a hozzátáplálásig. Nem lóverseny, nem kell sietni. Még ne adj neki semmit csak tejet meg tápot ha kell, majd min. 4 hónaposan.
2012. jan. 5. 10:17
 2/6 anonim ***** válasza:

4 és 6 hónap érik el azt a fejlettségi szintet, hogy képesek forgatni ügyesen a nyelvüket, tudnak harapni, ez jelzi, hogy meg lehet próbálni a kanalazást, ill. az emésztőrendszere sem elég érett még egy 3 hós babának. Ha betöltötte a 4 hónapot el lehet kezdeni reszelt alma levét adni kanállal, pár napig néhány kanállal, aztán magát a reszelt almát pár kanállal, azt addig kell próbálni minden nap, míg nem tanulja meg hogyan kell forgatni a kaját a nyelvével, és hogyan kell lenyelnie. Először lehet hogy csak öklendezik tőle, szóval lassan türelmesen, játékosan kell nekiállni.

Ha már tud kanállal enni és nyitja is a száját az ételért, akkor mehet nagyobb adag alma, majdkésőbb fokozatosan a többi: őszibarack, szilva, meggy, répa, krumli, rizs, sütőtök, cékla, gesztenye, cukkini, tök, brokkoli. De egy étkezés kiváltása eltarthat 2-4 hétig, vagy akár tovább is. Nem kell sietni. 3 napon belül ne adj több új ételt, csak egyet, de amár ismerttel keverheted.

2012. jan. 5. 10:38
 3/6 A kérdező kommentje:
Elnezest, de nem egeszen ertem ezt a dolgot, hogy ugyesen forgatni a nyelvevel, meg hogy kanallal enni. Hiszen par hete kezdtem el tapot adni neki, mint mar mondtam. Termeszetesen kanallal, vagy kupakbol, mikor hogy. Egy ujszulott is kepes erre. Elsonek: tudom, hogy nem loverseny, nem is az a celom, hogy kicsinaljam a babam gyomrat, csak fura, hogy anyaink harom honaposan tomtek belenk a fott repat, es megis elunk es gondoltam tapszert sem olyan regen talaltak ki, szoval mikor kezdett keves lenni a babanak a tejci, csak adtak annak a gyereknek valamit enni. Egyebkent a nagyobbik fiam is kicsi meg, de nala meg 3+ volt az uvegeken a bolti bebieteleken. Ez nem egesz 5 eve volt!
2012. jan. 5. 11:13
 4/6 anonim ***** válasza:

kanálből folyékony dolgot egy újszülött is tud enni, de a reszelt alma egy kicsit darabos, attól előfordul, hogy öklendezik, meg kell szoknia, és meg tanulnia lenyelni

De amúgy ha 3 hónaposan el akarod kezdeni, akkor kezdjed, ne kérdezd más véleményét, mert van aki eleve azt mondaná, hogy 6 hónapos korig semmit sem kaphat anyatejen és tápszeren kívül.

2012. jan. 5. 12:02
 5/6 anonim ***** válasza:

A WHO ajánlása jelenleg: 6 hónap.

Azonban 1 éves korában azt kell(ene) ennie, mint nekünk... Én ezt kevés időnek érzem.

3 hónapos a lányom, most kezdtük almával és baracklével. Nem kapkodom el, 4-5 napot is várok az új ízek bevezetésével. Inkább lassan, de biztosan :-)

2012. jan. 5. 13:00
 6/6 anonim ***** válasza:

azt nem értem, hogy egy 3 hónapos baba miért is számítana 4 hónaposnak? a 4hónap+ meg miért jelenti azt, hogy egy teljes üveggel megehet?

a 4hónap+ pont azt jelenti, hogy betöltött 4 hónap után kaphat és először kóstoltat a baba.

ami szintén nem azt jelenti, hogy 4 hónapos korára túl kell lenni a kóstoltatáson hanem akkor lehet elkezdeni.ha meg mindenhol azt olvasod, ahol élsz is azt ajánlják és itt is, hogy betöltött 4 hónapig legalább várj, akkor mi is a kérdés?

régen meg nem volt ennyire fejlett az orvostudomány, de persze bele lehet magyarázni, hogy mi is élünk csak hát nem tudom miért kell leragadni azért mert nagyanyáink valahogy csinálták mert muszáj volt.

2012. jan. 5. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!