Anyukák szerintetek mennyi idös korig célszerü a második gyereket szülni?
Ez teljesen egyéni. Én 32 éves korom után már nem szülnék, de ki hogyan tervezi el az életét.
A baba egészségének az érdekében azért 35 éves kor után már nem célszerű szülni, de ha így jönne össze, akkor sem törvényszerű, hogy baja lesz a gyereknek.
engem a 40 éves korban nem az zavarna, hogy nem látom a gyerekemet felnőni, hiszen azért 40 évesen még nincs vége az életnek. Csak éppen nem 60 akárhány évesen, nyugdíjas korom határán akarom tízen-húszon éves gyerekemmel lemeccselni a bulizós, pasizós, csajozós időszakot. Nem beszélve arról, hogy nem biztos, hogy lesz annyi nyugdíjam, hogy a továbbtanulásban vagy a gyereknevelésben támogatni tudjam.
Apám 40 volt amikor születtem, most lesz a 80. szülinapja. Még az unokáit is láthatta, sőt aktívan részt vesznek a mindennapokban.
Míg az egyik nagypapám akkor halt meg, amikor a gyerekei tizenévesek voltak és ezért mehettek korán dolgozni.
Szóval arra, hogy láthatod-e a gyerekeidet felnőni ha előbb vagy később szülsz, arra nincs válasz.
Azt érdemes figyelembe venni, hogy csökken a teherbeesés lehetősége, de 40 éves korodig simán bevállalhatod. Utána is, ha úgy jön ki, bár én 40 után nem akarok többet szülni. Azért sok 40 körüli nő sokkal egészségesebb életet él, mint néhány huszonéves, amelyik füstöl mint a gyárkémény, hetente kétszer berúg és vedeli az energiaitalokat.
Én 32 évesen szültem a kisfiamat, 34 a kislányomat.
Miért nem akarsz kis korkülönbséget? Nekik 2 év talán jobb, mint 4-5év és neked sem kell kihagyni éveket, majd újrakezdeni. Egyszerre letudja az ember a pelenkáskort.
Én nem akarok kis korkülönbséget, vagyis nem akarom "letudni" egyszerre.
Mondjuk én kicsit korábban szültem az elsőt, 28 évesen. A másodikat max. 35 éves koromig szeretném, de ha úgy hozza a sors, akkor szerintem 40 éves korig belefér. Persze-persze én is szeretném látni az unokáimat, de ezt így előre nem lehet tudni ki meddig él. Nagyanyám most 84 éves és él és virul, apukám meg 59 évesen meghalt tök váratlanul. Na, ez az amit nem lehet előre kiszámítani. S ha az élet úgy hozza, akkor egy "idősebb" nő is bevállalhatja a babát.
Én a helyedben olyan 38 évesen szülnék, ha kicsit nagyobb korkülönbséget akarsz.
Bár nagyon fiatal vagyok, de sok ismerősöm van aki korod beliek és most szültek, ők azt mondták, hogy max. 35 éves korukig leakarják tudni a második babát is, mert utána félnek.
Én 21 évesen szültem a fiamat, 3-5 éven belül szeretném a másodikat és majd szeretnék egy harmadik babát is, de őt később, 28-30 évesen, de max 35 évesen, legalábbis a mai eszemmel, ki tudja mi lesz addig. Én direkt nem akartam "egybe letudni" a pelenkáskort.
Szerintem ma már nem foglalkoznak azzal, ki hány éves, tény, hogy kockázatosabb, de elég fejlett az orvostudomány. Egyre többen egyre később szülnek a tapasztalataim szerint. A helyedbe max 38-40 éves koromig várnék.
Amit én már megtanultam, hogy az anyaság nem lyuk-függő (tehát nem számít, hogy szültél - természetesen vagy császárral), nem korfüggő, és nem is mások véleménye számít.
Így ne is ránk hallgass, hanem nézd meg az adott körülményeidet, az életedet, a vágyaidat, azt hogy te mit gondolsz, te mit akarsz. A "jó idő" akkor jön el, amikor te magad úgy érzed.
Kérdező, tudod mi az undorító? Hogy hogyan képes valaki megítélni a másik helyzetét, amikor nem is lát bele más életébe! Úgy látom senki nem írt jó választ, mindenkit lehúztak...
Ha te 40 évesen akarsz szülni, akkor szülj akkor és kész.
Úgy látom itt tök mindegy ki, mikor szült, úgyis hülye.
Igenis utálom ezt.
Hogy lehet valakit lepontozni, azért mert fiatalon vagy későn szült? Vagy bármikor? Ki ismeri itt a helyzetedet? Csak te és más nem!
Gondolom épp ezért töprengsz te is ezen a kérdésen, mert te magad is tudod, hogy úgyis bolondnak fognak nézni! Na épp ezért szar.j mindenkinek a válaszára, az enyémre is. Itt senki nem fogja helyesen megítélni a helyzetedet.
Sziasztok!
...mindenki eltervezi az életét....de! sok minden közbejöhet...egy gyerek "gyártása" pedig nem rendelésre megy! ;)
Hiába mondják,hogy pl. 35 év a vége....na de mi van,ha 36 évesen esik csak teherbe????
Szerintem ezt te,a férjed,az élet és a GYEREK! fogja eldönteni :)
Én jelenleg 33 éves vagyok,a kisfiam 20 hónapos... szerettem volna 35 év alatt "letudni" a két gyereket,de 2 év után estem teherbe,végigfeküdtem a terhességet,a babázás eleje is "húzós" volt... végre élvezem,de nem vagyok kész elölről kezdeni az aggódást. Most beletörődtem,hogyha pl.36-37 évesen jön a másik,akkor se fogok a kardomba dőlni ....és akkor se,ha csak ez az egy gyerekünk lesz....mert én már kaptam egy csodát az élettől,amiért hálás vagyok! :)
Szerettem volna fiatal anyuka lenni....nem ezt hozta az élet,de attól még nem vagyok rosszabb semmivel.
(van két ismerősöm is,aki 40 felett szült,és megfiatalította őket a pici) :)
A 7. válaszoló szövege pedig nagyon tetszik :) :)
Szép napot nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!