Mikor célszerű saját szobájába átszoktatni a gyereket?
Mi rögtön az első naptól kezdve, ahogy hazahoztuk. A gyerekorvos fel is háborodott rajta, megkérdezte, hogy "De nem rooming-in szobában voltunk?". Mondtam, hogy de, és nem értette, hogy akkor itthon miért nem velünk alszik a baba egy szobában. Nem értette meg, hogy a kórházban 2 verzió van:
1. veled van 24 órában a baba
2. megkapod 3 óránként szopizni.
A dokinőnek szent meggyőződése volt, hogy 2-3 hónapos koráig a szülővel kell egy szobában aludnia a babának. Mi ezt nem így láttuk, nagyon szereti a szobáját, a saját ágyát.
Mi még csak most várjuk, de nálunk kezdetektől külön szobában lesz! Nem is férne el a hálóban, szép nagy szobácskája van.
De barátnőméknél egy szobában voltak, ők fél éves korában már visszaszoktatták!
Köszönöm!
Arra lennék kíváncsi, hogy akik így csinálták, hogyan szoktatták át?
Mi gyönyörű szép szobácskát rendeztünk be neki, mindent újan vettünk neki, bútorszett, függönyt készíttettünk, szőnyeg, minden...de az utolsó pillanatban (amikor hazajöttem a kórházból), a kiságyát és a pelenkázót átpakoltuk a mi szobánkba.
Én nyugodtabban vagyok így, ha rálátok az ágyból. Egyelőre...
Kb. 3 hónapos korában érdemes már átszoktatni. Akkor már nyiladozik annyira az értelme, hogy majd kierőszakolja, hogy az ágyatokba kerüljön. Vagy éppen éjszakai szopi után Te leszel olyan fáradt, hogy csak magad mellé rakod lustaságból. Ezért később nehezebb lesz átszoktatni.
Ha külön van, akkor visszaviszed az ágyába, megszokja, hogy saját helye van.
Büfiztesd meg rendesen evés után ... :-S
És tehetsz be bébi figyelőt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!