Van még valami ezen a világon, ami nem árt egy kisbabának?
Nem vitát szítani akarok, de leültem ide egy fél percre és elképesztőbbnél elképesztőbb dolgokat olvasok!
Pl nem jó már a pólya sem, ha egy baba túl korán csinál valamit, akkor már egyből orvosért kiáltunk, mert tuti valami baja van és hasonló dolgok.
Szerintetek anyáink is ennyit aggódtak? Anyukám elég modern nagymama, de néha csak kapkodja a fejét, hogy én miket mondok neki, pedig nincsenek a gyerekek agyonféltve itthon, nem óvom még a széltől is őket, én kiviszem őket -10 fokban is, a 13 hónapos fiam ma tejbedarát uzsizott, voltak pólyázva is. Egyiknek sincs semmi baja. Egészséges jól fejlődő gyerekeim vannak.
Biztos hogy jó ha mindentől meg akarjuk őket óvni?
Na, ha tudnátok, engem hányszor 0%-ra pontoztak, amikor le mertem írni, hogy a 3 hónapos babámnak már adtam meggyet és őszibaracklevet, hozzáteszem, a gyerekorvos javaslatára! Azt senki nem fogta fel, hogy megoldotta a Kisfiam kakilási problémáit, csak azt hajtogatta mindenki, hogy WHO, meg fél éves korig csak anyatej.
A Fiam 11 hónapos, még mindig aktívan szopik, semmi baj az immunrendszerével, de felelőtlen anya vagyok, mert 3 hónaposan elkezdtem a hozzátáplálást ...
A gyerekre vigyázni kell, de nem szabad búrában tartani. Amúgy én úgy nevelem a gyerkőcömet, ahogyan szüleim tették anno. Mert szerintem ez a rendszer ami most van, ez a túlaggódás, ez már sok. A védőnők ellentmondanak egymásnak és szerintem ez tiszta gáz. Mi is felnőttünk, egészségesek vagyunk. Éppen múlt héten leveleztem egy védőnővel, aki a végére szó szerint kiakasztott a levelével. Ha nem baj, leírom a lényegét:
Kislányom nem eszi meg a folyékony tápot, de nagyon erőltetni akarják neki. Én meg nem!!!! A lényeg, hogy az lett a vége, hogy este egy héten 1-2x kap tápból tejbedarát, mert így megeszi. Erre a védőnő azt írta vissza, hogy jó, de a dara hizlal. Visszaírtam neki, hogy édesanyám minden este tejbedarát adott nekünk, TEJBŐL, nem tápból. Erre visszaírt, hogy igen ez lehet, mert RÉGEN NEM VOLT ENNYI ALLERGIÁS MEGBETEGEDÉS! Visszaírtam, hogy talán azért van ez a sok allergia, mert a hülye tápokat akarjátok ráerőltetni szegény gyerekre, pedig néha a gyerek kakiknak is jobb illata van, mint annak. És megírtam neki, hogy elég elkeserítő, hogyha 10 védőnőt kérdezek meg ugyanarról a dologról, akkor mind a 10 mást mond! EZÉRT NEVELEM ÚGY A GYERMEKEMET, AHOGY ANNO ÉDESANYÁM TETTE VELÜNK! És nem bántam meg!
Na, látom csak sikerült valakinek lepontoznia a válaszomat! (második) Viszont elmondanám nekik, hogy nem egy szeméttelepen élek, hanem tiszta, rendes házban, ahol rendszeresen porszívózok, felmosok, állat nem él a házban és cipővel nem mászkálunk bent, ezért nincs okom minden egyes alkalommal kifőzni a cumit ha leesek, mint írtam lemosom forró vízzel. Igenis hason altatom a 3 hónapos babámat már az elejétől kezdve, engem is így altattak, erős egészséges nő vagyok, és csak hozzáteszem, hogy SZERINTEM háton "veszélyesebb" aludnia. Mégpedig azért, mert kezdenem mozgolódni a fogacskái és egyre jobban nyáladzik, könnyen félrenyel. Nos, ha a hátán fekszik nagyobb eséllyel megfulladna....Nem beszélve arról, hogy hason sokkal jobban erősödnek az izmok. Nem is véletlen, hogy már minden irányba megfordult.
De a pontozóknak üzenem, hogy az lenne a legjobb ha a gyereküket betennék egy üveg gömbbe és fotoszintetizálással táplálják :D:D
Bocsánat a kiakadásomért. :)
Itt 12.
Akkor én szerencsésnek mondhatom magam, mert a 11 hónapos Fiamat bőségesen tudom szoptatni 6-7x naponta, és fáj a szívem a rengeteg kiönött tej miatt, amit nem eszik meg és a fagyasztóba sem fér már be :-(
Viszont, mint írtam, ennek ellenére 3 hónapos korától kap gyümölcsöt, majd főzelékeket, mert annyit szenvedtünk a kakilással, hogy az már durva volt. Állandóan szélcsövezni kellett, ordított, tekergett, mire nagy nehezen kirobbant belőle a kaki. Ahogy elkezdtem adni neki meggyet, barackot, minden bajunk megoldódott.
Na, én ezt itt több kérdésnél is leírtam ... Amint látjátok, nem állok túl fényesen, mert a bölcs WHO-s anyukák a sárga földig pontoztak, de megindokolni senki nem tudta, konkrétan miért is.
Azért, mert segítettem a gyerekemen, hogy szélcsövezés helyett simán tudjon kakilni egy pár korty gyümölcs segítségével???
Ezek után le.rom, hogy ki mit gondol, és a nyilvánvalóan provokatív kérdésekre is leírom, hogy 3 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, hadd örüljön és pontozgasson élvezettel a sok ősanya ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!