Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért "mászik" a hátán?

Miért "mászik" a hátán?

Figyelt kérdés
Bocs, a kicsit fura kifejezését, de nem tudom másképp jellemezni 6 hós babám helyváltoztatását. Már kb. 1 hónapja, talán már annál is több ideje, hogy hasról hátra fordul a babám, de vissza még nem akar. Mindkét oldalára szépen magától elfordul, képes úgy eljátszani akár fél órát is, de nem hajlandó hasra fordulni (gondolom azért sem, mert nem nagyon szeret hason lenni), inkább ha valamit el szeretne érni a háton fekve tolja a lábaival magát jobbra-balra és úgy éri el az általa kiszemelt játékot. Már sokszor megcsinálta, hogy teljesen 360 fokos szögben körbeforgott a hátán. Másnál is volt ilyen? Hogy alakult a továbbiakban a helyváltoztatás? Igyekszem sokszor hasra tenni, hátha megszeretné, kb.10-15 percig tartja is szépen magát, nézelődik, játékait magához húzza, de nem élvezi annyira. Ha nem szeret hason lenni, hogy fog megtanulni hátról hasra fordulni?

2012. febr. 19. 12:42
 1/7 anonim ***** válasza:

nem tudom :) ez a 360 fokos fordulat már a 2 hónaposoknál is van, reflex. lehet, hogy ez maradt meg, nem?

vagy mennyire tudatosan csinálja?

nagyon sokat legyen hason! és feküdj le elé, szórakoztasd, énekelj, mondókázz, játssz vele, színes pokrócra tedd :)

2012. febr. 19. 12:48
 2/7 A kérdező kommentje:

Azt nem tudom, hogy mennyire tudatosan csinálja, csak azt, hogy játék közben csinálja, amikor megún egy poziciót, így változtat rajta. Amúgy a lábait előszeretettel használja nemcsak erre, hanem a játékívet is így teljesen lenyomja a földre, szóval játékból és gondolom hogy mégiscsak tudatosan, mert nem olyankor csinál ilyet amikor mondjuk nyűgös, nyöszörög, hogy felvegyem, mert esetleg megunta azon a helyen.

Különben sokszor teszem hasra, hátha előbb-utóbb megszeret így lenni.

2012. febr. 19. 12:56
 3/7 A kérdező kommentje:
..és persze én is odafekszek mellé, szórakoztatom, körberakom a pokrócát játékkal lent a földön...
2012. febr. 19. 12:57
 4/7 anonim ***** válasza:

Ezt tudatosan csinálja, főleg a lábmunkát, bár a legtöbb gyerek inkább hason csinálja azt hogy körbeforog, de a lényege ugyanaz, hogy elérje a játékokat. Az én fiam sem szeretett hason lenni, de most már megszerette. Ráadásul ő elöször hátról hasra tanult meg forogni, és kb 1 hete csinálja csak a hasról hátra fordulást rendszeresen (holnap lesz 7 hónapos)

Mást nem tudsz tenni, minthogy hasra teszed játékokat teszel elé, eléfekszel és szórakoztatod, színes pléd nagyon jó dolog főleg ha van rajta valahol cimke (a fiam azzal képes elbögyörészni akár fél órát is), mert azért odavannak, és majd rájön hogy magához tudja húzni a játékokat is a pléddel.

2012. febr. 19. 13:03
 5/7 anonim ***** válasza:
Az kimaradt hogy a fiam azért nem szeretett hason lenni, mert a pocak nyomódása miatt sokszor visszajött a kaja, amúgy is nagyon bukós volt. Ma is rossz napja van, többször visszajött neki a tej és a tízórai is, állandóan visszafordult ma a hátára, nem kényelmes ma neki hason lenni, amúgy sokáig el szokott lenni hason (már kb 3 hete alig bukott valamit, nem tudom ma mi a gond)
2012. febr. 19. 13:06
 6/7 anonim ***** válasza:

akkor pedig ez tudatos, mászásnak nem mászás mert az egy szabályos dolog,hanem kúszás :)

enyém a hasán feküdt és hátrafelé kúszott 2 hétig :/

mutogasd neki a mászást, nagyon jó megfigyelők a babák :) persze elébb sok más lesz de majd megtanulja azt is.

és pokróccal forgasd, nagyon könnyen tanulnak forogni ezzel a módszerrel :)

1.voltam

2012. febr. 19. 13:09
 7/7 anonim ***** válasza:

Helyzetváltoztatás. Jól csinálja, csak fordítva:-) Aranyos lehet :-))

Kb 1 hónap, vagy még annyi sem, és majd megszereti a hason fekvést is. Észre sem fogod venni az átmenetet:-)

2012. febr. 19. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!