Miért "mászik" a hátán?
nem tudom :) ez a 360 fokos fordulat már a 2 hónaposoknál is van, reflex. lehet, hogy ez maradt meg, nem?
vagy mennyire tudatosan csinálja?
nagyon sokat legyen hason! és feküdj le elé, szórakoztasd, énekelj, mondókázz, játssz vele, színes pokrócra tedd :)
Azt nem tudom, hogy mennyire tudatosan csinálja, csak azt, hogy játék közben csinálja, amikor megún egy poziciót, így változtat rajta. Amúgy a lábait előszeretettel használja nemcsak erre, hanem a játékívet is így teljesen lenyomja a földre, szóval játékból és gondolom hogy mégiscsak tudatosan, mert nem olyankor csinál ilyet amikor mondjuk nyűgös, nyöszörög, hogy felvegyem, mert esetleg megunta azon a helyen.
Különben sokszor teszem hasra, hátha előbb-utóbb megszeret így lenni.
Ezt tudatosan csinálja, főleg a lábmunkát, bár a legtöbb gyerek inkább hason csinálja azt hogy körbeforog, de a lényege ugyanaz, hogy elérje a játékokat. Az én fiam sem szeretett hason lenni, de most már megszerette. Ráadásul ő elöször hátról hasra tanult meg forogni, és kb 1 hete csinálja csak a hasról hátra fordulást rendszeresen (holnap lesz 7 hónapos)
Mást nem tudsz tenni, minthogy hasra teszed játékokat teszel elé, eléfekszel és szórakoztatod, színes pléd nagyon jó dolog főleg ha van rajta valahol cimke (a fiam azzal képes elbögyörészni akár fél órát is), mert azért odavannak, és majd rájön hogy magához tudja húzni a játékokat is a pléddel.
akkor pedig ez tudatos, mászásnak nem mászás mert az egy szabályos dolog,hanem kúszás :)
enyém a hasán feküdt és hátrafelé kúszott 2 hétig :/
mutogasd neki a mászást, nagyon jó megfigyelők a babák :) persze elébb sok más lesz de majd megtanulja azt is.
és pokróccal forgasd, nagyon könnyen tanulnak forogni ezzel a módszerrel :)
1.voltam
Helyzetváltoztatás. Jól csinálja, csak fordítva:-) Aranyos lehet :-))
Kb 1 hónap, vagy még annyi sem, és majd megszereti a hason fekvést is. Észre sem fogod venni az átmenetet:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!