Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A 7 hónapos babám még nem...

A 7 hónapos babám még nem kúszik, mászik nem ül. Ez normális? Időben van még?

Figyelt kérdés
2012. jan. 23. 10:21
 1/7 anonim ***** válasza:
Kislányom szintén 7 hónapos, ő sem mászik még, és nem is ül , nem kúszik , amit csinál : forog hasról hátra , és vissza, de csak egy irányba, így tud haladni, gurulva már el jut a játékokhoz :) , ill. próbálgatja már a kis térdét felhúzni maga alá - néha , mikor fiatalabb babákat látok űlni-mászni én is elbizonytalanodom, pedig nincs okunk, nincsenek még lemaradva.
2012. jan. 23. 10:26
 2/7 anonim ***** válasza:
Jaj ne aggódj.A lányom kb 7 hónaposan kezdett kúszni,9 hónaposan kezdett mászni és abból ült fel.Szóval időben vagytok nyugi:-)))Ja és mi jártunk tornára vele más miatt,és ott is mondta a gyógytornász hogy teljesen jó ütemben halad.
2012. jan. 23. 10:26
 3/7 A kérdező kommentje:
Igen ő is forog igy jut el ahova szeretne.Már elég régóta próbál kúszni,húzogatja a lábait de még nem indult el.
2012. jan. 23. 10:27
 4/7 anonim ***** válasza:

Gyermekem egy éves most (mászik, bútorokba kapaszkodva jár)

5 hónaposan fordult meg először, 6 hónaposan kezdett kúszni, 9 hónaposan mászni, 10 hónaposan ült először magától, 11 hónaposan bútorba kapaszkodva felállt, 12 hónaposan le is jött magától felkapaszkodott bútorokról, előtte sírva fakadt, és csak segítséggel volt képes talajt fogni. Szerintem teljesen jók vagytok!

2012. jan. 23. 10:40
 5/7 anonim ***** válasza:

A lányom 7 hónaposan maximum gurult, és talán 3-4 alkalommal láttam kúszni is. De az neki nem jött be, inkább gurulva közelített meg mindent.

Aggódtam is érte rendesen.

Aztán betöltötte a 8. hónapot, és felült, rá 2 napra pedig fel is állt. 1 hét múlva már körbejárta kapaszkodva a dohányzóasztalt (persze lassan), és majdnem 9 hónapos volt, mire elkezdett mászni. De azt is csak úgy, minden előjel nélkül. Egyik nap nem mászott, másnap meg igen. :)

Holnap lesz 11 hónapos, 1 hete elindult egyedül.

Szóval ne aggódj, más is így kezdte. :)

2012. jan. 23. 12:48
 6/7 anonim ***** válasza:
Normális, ne aggódj. Még van ideje.
2012. jan. 23. 12:53
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat megnyugodtam:D
2012. jan. 26. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!